×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Тези, които искат вот на недоверие да си спомнят бунтовете в Харманли и Овча купел, заяви премиерът
Става дума за рецидивист с 13-годишна присъда за блудства и кражби
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,653,189
Активни 1,440
Страници 85,307
За един ден 1,302,066

Възможни ли са равни заплати за равен труд в ЕС

България трябва да изясни позицията си за социалния дъмпинг
.
Има ли риск дискусията за директивата за командированите работници да предреши дебата по изграждането на социалния стълб в Европа? Трябва ли България да се противопостави на износа на трудови ресурси, в чието образование е инвестирала? Ако се затвори границата пред временната емиграция, няма ли да дадем тласък на постоянната? По какъв начин изискванията за равно заплащане ограничават трудовата мобилност? Как това ще се отрази на конкурентоспособността на българските компании? Това са само част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на 17 октомври на конференцията "Социалният дъмпинг и трудовата мобилност", организирана от Economix.bg в партньорство с БСК. Събитието ще се състои в столичния "Гранд хотел София".

Форумът ще разгледа всички аспекти на горещата тема за командированите работници в дните, когато се формира българската позиция преди Европейския съвет на 23 октомври. За бизнеса ще е полезно да научи кога се прилага директивата за командированите работници и кога е налице обикновена командировка, има ли изключение за транспортните работници, какви са процедурите, когато трябва да се спазва законодателството на различни страни, какво означава командироване в рамките на предоставяне на услуги. Експерти ще разяснят и приложимите правила при различни конкретни случаи.

Сред участниците се очакват министърът на труда Бисер Петков, секретарят на президента по социални въпроси Гълъб Донев, зам.-председателят на БСК Димитър Бранков, изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, икономистът Георги Ангелов и др.

Събитието е с входна такса от 139 лв. и предварителна регистрация. За повече информация: events.economix.bg, тел. 02 468 9115.
2
860
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Октомври 2017 21:56
Аз не съм убеден, че е правилно да има подобна уравниловка и по принцип размерите на заплати и на цени не би следвало да бъдат обект на държавна регулация.
13 Октомври 2017 10:10
Равни?!?! Пълни глупости!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД