:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Обсъдени са търговски и военни аспекти на сътрудничеството между Русия и Турция
27-годишният младеж от Бангладеш е единственият пострадал
България влиза на хартия в Европейския съюз за отбрана
На церемонията по подписване на договора присъстваха Владимир Путин и египетският президент Абдел Сиси
Пред Печорския районен съд в Киев той отказа да отговаря за престъпления
Шефът на БФС е уверен в преизбирането си на поста
Президентът поздрави бойците, че се връщат с победа
СТАТИСТИКИ
Общо 359,942,733
Активни 380
Страници 19,634
За един ден 1,302,066

Гърция бори с ДДС лотария и печалби от 1 млн. евро укриването на данъци

Финансовото министерство на Гърция ще разпределя с лотария 1000 печалби на обща стойност 1 млн. евро като стимул за плащане на данъци, съобщи информационна агенция "Ройтерс", цитирана от "Дневник". Лотарията започва в края на октомври, а участието в жребия ще е автоматично, т.е. няма нужда човек да въвежда някъде данните си, печалбите ще се разпределят според броя на финансовите транзакции. Наградата от 1000 евро ще е под формата на пари в брой или данъчно облекчение в същия размер
.Сумата от 1 млн. евро месечно се възприема за символичен разход на фона на укривани 11-16 милиарда евро доходи всяка година, коментира "Ройтерс".

Гърция предложи на международните си кредитори схема за ДДС лотария през 2014 г. с надежда това да увеличи приходите в бюджета. Задействането ? сега е едно от условията по последния помощен пакет от 86 млрд. евро и освен това с нея се опитва стимулиране на електронните разплащания в икономика, доминирана от парите в брой. Страни като Португалия и Словакия също са изпробвали подобни проекти.
"Ройтерс" допълва, че в Гърция все още купувачите могат често да договорят да им направят отстъпка, ако не си вземат касова бележка с 24% ДДС.
750
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД