:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 369,227,536
Активни 868
Страници 25,584
За един ден 1,302,066

Полицейският началник в Пловдив покривал телефонните измамници

21 телефонни измами станаха в Пловдив от началото на септември, общата сума, прибрана от измамени възрастни хора, е 180 000 лв. В понеделник при разследване на групата измамници излизат подробности, уличаващи началника на Охранителна полиция към Трето РПУ в града Стоян Павлов.
Той е задържан и обвинен за подкуп, като в обвинителния акт засега влиза само една измама от 1300 лв. 300 от тях той е получил като хонорар за услугите, които е предоставял на измамниците - да ги консултира как да се предпазват, за да не бъдат заловени, да ги предупреждава за следствени действия, да им помага, предаде БГНЕС.
За конкретната телефонна измама е обвинен един мъж от пловдивско село, като свидетел е привлечен шофьорът на "мулето". Връзката между престъпната група и полицая с повече от 20 години стаж в МВР идва от негов близък приятел, който участва в схемата.
На брифинг в Пловдив днес окръжният прокурор Румен Попов каза, че останалите привлечени за измамите са се обръщали към Стоян Павлов с "шефе". Той отрече сред тях да има и други полицаи, очевидно става дума за йерархия в самата група. Мозъкът на групата е в Румъния, каза той. Досега Стоян Павлов не е разследван от Вътрешния отдел на МВР, но след новината за неговото задържане, в прокуратурата и МВР постъпват множество сигнали за негови корупционни действия. Той оглавяваше в началото на 90-те отдел "Издирване", по- късно стана районен инспектор, а в момента на ареста е на ръководна длъжност в районно управление. Прокуратурата ще настоява за най- тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".
10
1652
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
12 Октомври 2017 12:51
И какво излиза от този случай, че на Бокова мъжа може да прави "консултации" и да взема милиони а нашия човек не може! Ето затова хората са казали, че службата е за едни майка за други мащеха.
12 Октомври 2017 12:56
Като се сетя на учредителното събрание на Партията колко полицейски начлници присъстваха........
По онова време й викаха "партията на милиционерите"
Правя тънък намек само.
12 Октомври 2017 13:03
а в момента на ареста е на ръководна длъжност в районно управление.
И какво, сега ръководи РПУ-то от ареста?
12 Октомври 2017 13:07
А той не е ли от бившите Му колеги?
12 Октомври 2017 13:09
А за щерката на Ясновидеца от Драгалевци в КТБ не се ли сещаш... Съветвала Мустака като доведен отец...
12 Октомври 2017 13:28
най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража"
Не е тази, не е. Най-тежката мярка за неотклонение тежи само няколко грама, но се поставя в черепа с помощта на пищов. Никой не е мърдал после, да не говорим за отклоняване.
12 Октомври 2017 13:41
КТБ не се ли сещаш...


Присетих се - по онова време "шайката" направи всичко, което се прави, когато умишлено искаш да катурнеш банка.
Единия влезе в банката с банда обвинители, придружен от банда тежковъоръжени киборги, другия лъжеше потен, пряко в ефир как Мустака изнесъл 210 млн. (тайно) чували с пари, а един пълничък политик с медии удари банката "с вестник". Четвърти в КФН правеше "димна завеса", докато шефа на всички милиционери буташе всички държавни пари във същата тая банка......
Последно се присещам, че Мустака се е позовал на закона "Магнитски", за образуване на дело в САЩ срещу "шайката".
Толкова се присещам.......А-а-а-а....присетих се, че за банката на скиора шайката постъпи по друг начин - направи онова, което се прави, когато НЕ искаш фалит, а оздравяване на банка - пълна секретност, наливане на милиарди ликвидност и т.н., тоест, точно обратното, което направи с другата банка.
12 Октомври 2017 14:06
То е ясно, че има полицаи, които покриват измамниците и взимат един хубав хонорар за това.
12 Октомври 2017 14:41
Вече и децата от детската градина знаят, че престъпници и полиция в едно гърне пърдят.
Няма новина тук.
12 Октомври 2017 15:38
180 000 хиляди лева?
сто и осемдесет хиляди лева
От началото на септември (40 дни).
САМО В ПЛОВДИВ
И това са само декларираните!!!!!!
Майкооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД