:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Журналисти излизат на протест срещу ултиматумите и натиска

ГЕРБ предложи Нова телевизия да покани Симеонов и Тодоров да се изяснят
 
Асоциацията на европейските журналисти в България организира протест срещу ултиматумите и натиска в 9 часа на 11 октомври.
Протестът е организиран, след скандала с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, който си позволи да заплашва журналиста Виктор Николаев с уволнение заради неудобни въпроси. По-късно същия ден в ролята на ментор на журналиста влезе и вицепремиерът Валери Симеонов, който му обясни, че ако е злонамерен, може да му спретне Викторгейт. Впоследствие Тодоров се обяви за жертва и се извини с половин уста, а Симеонов постави ултиматум до 24 часа bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР да му се извинят или ще ги съди за клевета.
"В навечерието на българското председателство на ЕС медиите в страната получиха ултиматум. Той им бе изпратен Пресслужбата на Министерски съвет. Ултиматуми се връчват преди обявяване на война. В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този начин не може да бъде приемано за лично мнение на Валери Симеонов, а е официална позиция на държавата, която открито застава срещу най-големите медии в страната. Подобен акт е без прецедент в българската история. В нито един период правителството не си е позволявало да дава ултиматуми на медиите в България", обявиха организаторите на протеста.
"Освен от изпълнителната, война срещу медиите очевидно се води и от законодателната власт. Доказателство е фактът, че не бе снето доверието от депутата Антон Тодоров и той продължава да бъде част от най-голямата парламентарна група, тази на управляващата партия ГЕРБ", допълниха те.
"Не приемаме ултиматуми! Не на войната срещу медиите! Не ни е страх, че столовете ни ще останат празни и няма да се поддадем на натиска да задаваме празни, удобни въпроси", обявиха организаторите.
ГЕРБ се разграничи от ултиматума на вицепремиера Валери Симеонов към четири медии, оповестен през правителствената пресслужба. Симеонов даде 24 часа на bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР, за да му се извинят или ще ги даде под съд.
"Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии", заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала със заплахите към журналиста Виктор Николаев и последвалия ултиматум. Той предложи Симеонов и Антон Тодоров да бъдат поканени отново в Нова телевизия, за да се уточнят кой какво е искал да каже и да се извинят, ако е нужно.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че партията застава зад свободата на словото, а ако има политици, които са засегнати от лъжи в медиите, могат да заведат дело.
"Не е много умно да се обявява война на медиите, аз бих избрал други изразни средства", каза зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки пред бТВ.
„Така е преценил, така е направил, аз бих избрал други изразни средства. Симеонов е водач на партия, която е част от нашата коалиция, така че ситуацията за нас е деликатна и се въздържам от коментар. Но бих избрал други изразни средства и не е много умно да се обявява война на цялата журналистическа група в държавата“, каза Джамбазки.
На въпрос дали ще загубят от тази война с медиите Джамбазки отговори: „Тя не е моя лична, аз мога да нося отговорност за моята си организация, за моя си водач. Времето ще покаже какво ще се случи“.
190
5081
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
190
 Видими 
08 Октомври 2017 10:17
That's tall order.
08 Октомври 2017 10:23
Демек, Варели, по-добре да си беше седял на Слъчака и играл с лопатка и кофичка на пясъка, вместо да се хвърляш на амбразурата и да защитаваш родата на Делян Добрев. За ДД и апологетите му американците казват massively full of sh!t. Не може да казваш, че се бориш с корупцията и да създаваш условия за корупция.
08 Октомври 2017 10:30
Не е много умно...

Не е забелязано умът да е условие синекванон при назначаване на демократичните български министри и вицепремиери, а в правителствата Му липсата на ум е задължително условие.
08 Октомври 2017 10:33
правителствата Му липсата на ум е задължително условие.


Mноо вЕ мола, не обиждайте калинките!
08 Октомври 2017 10:38
Ангел Джамбазки изнесе на гърба си предизборните кампании на безпринципната коалиция на обединената патриотична група. Каквото постигнаха на изборите патриотите, го дължат до голяма степен на него. Човекът е много читав и принципен, но е твърде млад и малко неща зависят от него.
Когато навърши необходимата възраст, бих искал да го видя като президент на България.
08 Октомври 2017 10:42
"Симеонов е водач на партия, която е част от нашата коалиция, така че ситуацията за нас е деликатна и се въздържам от коментар."
Ако зависеше от Джамбазки, е малце съмнително дали щеше да я има тази коалиция.
08 Октомври 2017 10:45
Така е - "Не е много умно...", но някои неща са непоправими!
08 Октомври 2017 10:50
за моята си организация, за моя си водач

изглеждаше умно момче, а гледай какви изрази ползва
08 Октомври 2017 10:54
Скърца ли коалицията, скърца ли?
08 Октомври 2017 11:09
Не е много умно да се обявява война на медиите
vs
МНОГО ГЛУПАВО е да се обявява война на медиите

Много меко се е изразил! Да използваш правителствената пресслужба си е чиста проба автогол ... за правителството Му!
08 Октомври 2017 11:10
Коалиционните партньори май се усетиха, че и Валери Симеонов го изпържиха и е пътник.
Това което изрече в ефир си е заплаха. Дребнава, заядлива, глупава (какъвто си е и Валери Симеонов), но заплаха. Едва ли има съдия дори и в България, който откровено да си плюе на физиономията и бъдещето като определи изреченото по друг начин. Ако пък се намерят такива съдии, тълкуването какво е казал ВС може да се направи и извън България.
Ако пък има съд и се потвърди очевидното, оставката на Валери Симеонов ще е факт сигурно до 24 минути след съдебното решение. Единственият полезен ход на съществото симеонов е да си затрае и да продължи да затъва в миризливата субстанция на думите и делата си. Коалиционните партньори обаче май не харесват това и не искат да са част от него.
08 Октомври 2017 12:11
Натисни тук
08 Октомври 2017 12:47
На четирите медии им остава около половин ден за извинение на WC.
08 Октомври 2017 12:55
Оххх... Дано да съ разпадне тая коалиция, че да има пак предсрочни избори... Бочко трябва да закръгли нокдауните на 15 - по един за всеки рунд
08 Октомври 2017 12:55
WC


08 Октомври 2017 13:09
Бачо има до утре сабахлем да "мисли" от кой кашон ще се извиси, за да араламби как са свързани личните му права на управник с националната сигурност... Щото Викторчо има ефир и ще обясни напоително позицията си и за бачовите ерупции, и за брътвежите на ТодорOFF...
После ще им дадат и "право на отговор"...
Кокалиционният сеир навлезе в свободно падане. Enjoy!
08 Октомври 2017 13:14
Цветан Цветанов подчерта, че партията застава зад свободата на словото, а ако има политици, които са засегнати от лъжи в медиите, могат да заведат дело.

Г-н Цветанов има най-големи основания, да вярва в съдебната система!
................
WC е много добро попадение!
08 Октомври 2017 13:20
На четирите медии им остава около половин ден за извинение на WC.

atlantis, извинявай, не разбрах това WC на кои WC-та трябва да се извини? Не съм специалист по WC като теб и затова питам
08 Октомври 2017 13:21
atlantis, моите поздравления!
08 Октомври 2017 13:21
Бацеее, какво не си уйдисал на Козяк, че ТИ клатят правителството?

Бел: Таз журналистическа асоциация се подкрепя от "Америка за България". Грантаджии!
08 Октомври 2017 13:26
Щели да протестират.........Туй е като жена дето взима пари за секс да протестира когато и викат проститутка... Когато гонеха журналистите които не споделяха евротлантизма и окупацията на България къде бяхте -Мълчахте и злорадствахте.

"Га ядохте евроталантическите кебапчета не ривахте"

Точно тея журналисти да се изкарват десиденти и тормозени от властта е гнусна работа. С заплати по 10 000 ,че и отгоре....
08 Октомври 2017 13:27
Клоуни!
08 Октомври 2017 13:27
Когато гонеха журналистите които не споделяха евротлантизма и окупацията на България къде бяхте -Мълчахте и злорадствахте.


И аз не желая да вземам страна в спора, а предпочитам да се наслаждавам на сеира на самоизяждащите се
08 Октомври 2017 13:31
Любопитна бе реакцията на Рашидов и около скандала с журналиста Виктор Николаев.
„Мъжкарлъкът е да намериш сили да се извиниш – заяви доскорошният културен министър. - Не може хора, които водят предавания и взимат 15 000 лева заплата да мразят депутатите, които взимат 3 500 лева. Точно толкова е и моята заплата“.p
08 Октомври 2017 13:32
Futurama08 Октомври 2017 13:26


Споделям на 100% !
Великите ни журналя, за които висшата смелост е да Го попитат кога ще ни пуснат "у Шенген" и дали да влизаме в Еврозоната...
Пфу !!!
08 Октомври 2017 13:34
Наистина трябва да си съвсем нефелен като управленец и човек, та насила да героизираш точно "журналисти" от Нова, ьТВ и БНТ.
08 Октомври 2017 13:35
atlantis, извинявай, не разбрах...

Ганю все не разбрал! Да не си съученик с дълбоко и искрено и лично вярващия в правосъдната система, г-н Цветанов?
08 Октомври 2017 13:35
Асол, пак не налучка вакасата. АкУ др. Виктор беше случил на др. Сидеров, златен пръст в правителство Орешарски, щеше да яде шамарите воистина.
08 Октомври 2017 13:36
"Когато гонеха журналистите които не споделяха евротлантизма и окупацията на България къде бяхте -Мълчахте и злорадствахте."

Аре, сега .
Туй не беше в синхрон с правилната линия на партията .
И суджука не беше толкоз силен .
Като имаш за партньори хора , като т.нар., патриоти , може и да не додрапаш в спокойствие до президентската кампания .
Баце има само един правилен ход- да се отърве от тези патреоти с дупчените лъжици и отиде на предсрочни избори .
И без това опозиция няма , въпреки , че народеца се оглежда .
И кво вижда ? - БСП начело с Корнела и няколко противоборстващи си публично групички .....
08 Октомври 2017 13:37
Значи журналистите са като свещените индийски крави, не е разрешено дори с пръст да се пипнат, да им дадеш ултиматум си е направо престъпление.
08 Октомври 2017 13:38
- Не може хора, които водят предавания и взимат 15 000 лева заплата да мразят депутатите, които взимат 3 500 лева. Точно толкова е и моята заплата“
Какво го заболяло!
Принципен човек на изкуството. Интересно как си прибра парите от КТБ, този "мъжкар"? А и защо ли му бяха там? "Клиентите са ни скъпи!"
08 Октомври 2017 13:38
Корнела и няколко противоборстващи си публично групички .....

..наричат се кланове
08 Октомври 2017 13:40
Някой помни ли какъв протест спретнаха журналистите, когато Жотева директно заплаши журналистка?
А когато Васил Иванов разкри как се спират материалите му срещу герберски кметчета, какви протести имаше, а?
08 Октомври 2017 13:41
От един психопат не може де се очаква нищо умно, г-н Джамбазки.
08 Октомври 2017 13:42

Gan(ю)гоТрий
08 Окт 2017 13:35


А ти къде видя да изразявам съчувствие към Виктор? И той и Тонито и Варелите са за еднократна употреба - кат се изчерпят - аре, чао!
08 Октомври 2017 13:43
С заплати по 10 000 ,че и отгоре....

ти имаше вид на психически уравновесен човек (който даже знае и кога се пише с и със)
08 Октомври 2017 13:49
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун повиши 28-годишната си сестра Ким Е Чжон, назначавайки я на важен политически пост, с което я издигна в политическата йерархия на страната, съобщава Централната телеграфна агенция на Северна Корея.
По-малката сестра на севернокорейския лидер стана заместник член на политбюро на Централния комитет на управляващата партия в Северна Корея.
08 Октомври 2017 13:49
Абе, тия телевизии не вдигат ли шум слез 23:00?

Вдигат!

Мачкай, Варели! С полиция и НАП!

Да разберат и те, че вече има държава! Няма само дискотеките да страдат, я!

08 Октомври 2017 13:50
За "варели" се сещам, че има основна заслуга от няколко дни минималната пенсия да стане 200 лв(100 евро).
Ного лош човек, начи?!! Добре, че са джорналюгите.
08 Октомври 2017 13:51
Приличат ми на глутница кучета около връзка суджук всяко захапало по един, дърпа по едно парче и ръмжи към останалите.
08 Октомври 2017 13:51
mace
08 Окт 2017 13:49
Тоя да не е от ГЕРБ - Хасково?
08 Октомври 2017 13:52

ssstto
08 Окт 2017 13:51
08 Октомври 2017 13:57
Огладнелите песове взеха да хапят безразборно..
08 Октомври 2017 13:58
За "варели" се сещам, че има основна заслуга от няколко дни минималната пенсия да стане 200 лв(100 евро).
Ного лош човек, начи?!! Добре, че са джорналюгите.

ти па
с 30 кинта че си купиш 18 билетчета от фандъчковите. 3 в едната посока и 3 у другата, 6 на ден. че ти стигнат за 3 деня. 3 деня келепир в градския транспорт. и 30 деня че миришеш на убаво там, щот с тоя добър човек с 30-те левчета не моеш да си платиш бойлера да се изкъпеш.
08 Октомври 2017 14:03
Прав си за размера whoever, но "варели" искаше повече, а толкова отпуснаха. Ако КорниТу от БеСиПеТу беше начело щеше да си седи на 158 лв.
За Абсурдистан 100 евро са си историческо събитие
08 Октомври 2017 14:03
ти па
с 30 кинта че си купиш 18 билетчета от фандъчковите. 3 в едната посока и 3 у другата, 6 на ден. че ти стигнат за 3 деня.

Аааа, другарю, не така... Че да не препоствам тук, как един извисен духовно форумец (къдя съ загуби тоя чиляк, дет' разбхираше ут космическа пепел) даде 32 стотинки на една бедна другарка - в магазина, да си доплати кучешката радост... аааа
08 Октомври 2017 14:06
Колко останаха до края на ултиматума на Валери?

08 Октомври 2017 14:10
Валери с "Томахоук" ли ще почне или със стратегически бомбардировачи?

Пехота и танкове ще използва ли? Артилерия? Самолетоносачите придвижиха ли?
08 Октомври 2017 14:11
Пехота и танкове ще използва ли? Артилерия? Самолетоносачите придвижиха ли?

Ох, ни знам... Има един другар - дет' брои хамърите на Дунав мост - той ще каже...
08 Октомври 2017 14:14
Струва ми се, че Борисов пак вдига бунт срещу себе си. Мероприятието с Цвета Кирилова излезе ялово.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД