:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Преекспонираме шуробаджанащината, според Валери Симеонов

По-сериозен е проблемът с назначаването на партиен принцип, смята вицепремиерът
 
Не виждам защо толкова време шуробаджанащината трябваше да бъде темата на обществото, заяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. "Какво значение има кой на кого брат или кум?", попита Симеонов. Според него проблемът не е това, че работят роднини, защото те ако са добри специалисти, не са се оцапали, е безотговорно да ги отстраняваш. "По-сериозен е проблемът с назначаването на партиен принцип. Вниманието на обществото трябва да се на сочи натам. Всички партии в България го правят 27 години", посочи още той. Валери Симеонов беше категоричен, че в неговите назначения няма никой от НФСБ, нито от друга партия. Той призова всички министри, към които е упражняван натиск да назначават някого, да му се обадят. "Ще се боря, докато съм на този пост", каза Симеонов. По думите му на Елена Йончева не трябва да ? се вярва. "До момента нищо от това, което е наприказвала не е доказано. Какво доказва това, че има някой има роднини, попита Симеонов.
40
1967
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
05 Октомври 2017 20:26
Ти баджанак ли стана или се завря по-навътре под юргана Му ?
05 Октомври 2017 20:28
Тоя вчера си нацапа задника в политиката и се прави на голяма работа!
Не спря да се фука с тия 20 лева повишение на пенсиите.Нали обещахте 300 на изборите бе господин патерица?
05 Октомври 2017 20:30
Не виждам защо толкова време шуробаджанащината трябваше да бъде темата на обществото, заяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

Не виждаш, щото си политическо джудже. И не само политическо.
Кажи на оня бойлер да те вдигне да видиш.
05 Октомври 2017 20:31
Бачо и кумец Сайдеров от ЯМГ-преекспонирани патреотари?
05 Октомври 2017 20:36
ПЪРВИЯТ БРАТОВЧЕД НА БОРИСОВ ДЪРЖИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ХАПКА В ШУРО-БАДЖАНАШКИЯ БИЗНЕС – УПРАВЛЕНИЕТО НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ. ПРОДАН БОРИСОВ ДЪРЖИ ВСИЧКИТЕ ОНИЯ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМИ

БОЙКО БОРИСОВ Първият братовчед на Бойко Борисов държи може би най-голямата хапка в шуро-баджанашкия бизнес у нас – управлението на външния дълг.

Продан Борисов – братовчед по бащина линия на премиера, е собственик и управител на офшорката „Дебт Асет Кепитълс“, регистрирана в Бахамите. Именно на нея с решение на УС на БНБ е възложено „текущото управление на свободните дългови наличности“.

Т.е. Продан Борисов държи всичките ония 16 милиарда заеми, които братовчед му изтегли, и прибира печалбите от въртенето им. В същото време, държавата плаща лихвите по самия дълг.

Г.Н.

ИВАН ПЕТРОВ

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/
05 Октомври 2017 20:36
Тича около фикуса, щото нещо му заскърца "поста"... Преекспонира се за многобройните си партийни членове, за да не се сети някой за неговата рода. Народен трибун е бачо та дрънка! Също като граничното съоръжение - със сладък звук на звонк...
05 Октомври 2017 20:36
"По-сериозен е проблемът с назначаването на партиен принцип. Вниманието на обществото трябва да се на сочи натам.

Шуробаджанащината не е ли на партиен принцип? Що не одиш да си местиш бабичките ми ни занимаваш с глупостите си?
05 Октомври 2017 20:39
Валери, жалък си ! Всичка което Йончева отбеляза на схемата е вярно. И вие Валери се мъчите да защитавате Делян . Резил! За никъф чеп не ставате !
Шенген ?!
05 Октомври 2017 20:43
ИСКАМ,
/:/
Тоя вчера си нацапа задника в политиката и се прави на голяма работа!Не спря да се фука с тия 20 лева повишение на пенсиите.Нали обещахте 300 на изборите бе господин патерица?

.....................................................................................
И на тебе да обясня:
Всяко партия е нас и по Света, когато обещава Предизборно, обещава под/с/ УСЛОВИЕ!
А Условието е: партията да е спечели на Изборите минимум 50%+1 депутатски места в Парламента и да управлява самостоятелно с определени от нея премиер и министри!
Нито партията на В. Симеонов/НФСБ/, нито коалицията "Обединени патриоти"/ОП/ в която партията му участва има 121 депутати в Народното събрание, нито Правителството е самостоятелно, на партията на В. Симеонов, нито е самостоятелно на ОП!
Така че, да се очаква партията на В. Симеонов да изпълнява и изпълни на 100% предизборните си обещания е наивно и Невъзможно! Освен всичко друго, това би означавало, че ако партията на В. Симеонов изпълнява и изпълни предизборните си обещания 100%, тогава пък ГЕРБ няма да изпълнява и изпълни 100% неговите предизборни обещания, нали! Така е при СЛЕДизборните коалиционните Правителства у нас и по Света!
Помисли!!!
05 Октомври 2017 20:44
Методи Андреев: Акцията срещу Делян Добрев е с руски произход

Възелът е около възраждането на проекта „Белене“ и искането да не сме енергийно зависими от Кремъл
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/metodi-andreev-aktsiyata-sreshtu-delyan-dobrev-e-s-ruski-proizhod
05 Октомври 2017 20:51
Варели каза и че шуробаджанащината е социалистически термин, а роднините на ДД биле експерти. Така че в Хасково следователно имаме експерти евроатлантици така е по демократичному. Е заради подобни гении е добре Делянчо да остане в парламента и всеки ден да го разнасят из медиите, а герберите и Варелитата да обясняват, че петима братчеди не са шуробаджанащина, или че се преекспонират, че е нормално. И после същите хора искали да борят корупцията. Как бе? Та корупцията ви изкара очите, а вие викате "няма нищо".
05 Октомври 2017 20:51
.
05 Октомври 2017 20:52
Методи Андреев: Акцията срещу Делян Добрев е с руски произход


Безочие. Кремъл ли подреди тоя пъзел: (снимка: натиснете тук)

???
05 Октомври 2017 20:57
Този смешко погреба хасковската община без дрийм тима на кумовете. А Златарева му поддакваше и се кипреше в контраст с вчерашната си нападателност към Елена Йончева.
05 Октомври 2017 21:13
"Преекспонираме шуробаджанащината, според Валери Симеонов"

Тоя що не си види кабеларката ?
05 Октомври 2017 21:15
paragraph39
05 Октомври 2017 20:43
А Условието е: партията да е спечели на Изборите минимум 50%+1 депутатски места в Парламента и да управлява самостоятелно с определени от нея премиер и министри


Параграфе,писна ми да ни тикаш тоя мантра за самостоятелно управление.
Когато една партия/коалиция държи ключа за съставянето/съществуването на правителството,тя може да издейства изпълнението на предизборните си обещания,стига да има политическата воля и кураж.
На твоите мижитурки и двете липсват.
05 Октомври 2017 21:18
този човек преекспонира сам себе си в собствените си очи. нищо не струва и чак се чудя как стигна до тук......
05 Октомври 2017 21:20
Според него проблемът не е това, че работят роднини, защото те ако са добри специалисти, не са се оцапали, е безотговорно да ги отстраняваш.


Логично! Този път В.Ц. е прав. Това че е баджанак някому не пречи. Стига да е доказан специалист (критериите са субективни) и най-важното – да носи отговорност за работата си (стига да има кой да му я търси тази отговорност). Проблем би било, наистина, ако назначаването става само по партиен принцип. И с партийна задача (и закрила).

Противното би било парадокс – дискриминация по роднинство. Демек, братът не може дори да кандидатства за работа, която се предполага че може да върши. Само защото е имал нещастието да има брат началник. Несправедливо и незаконно.
05 Октомври 2017 21:23
С плавно постъпателно движение на колене, предхождано от фарисейски бръщолевения в един телевизор...
05 Октомври 2017 21:27
и преглъщайки получава оргазъм. Класила от седемдесетте популяризирана и в "Цялото президентско войнство"
05 Октомври 2017 21:27
Демек, братът не може дори да кандидатства за работа, която се предполага че може да върши.

Може,но да се яви на конкурс и да докаже,че той може най-добре да я върши
05 Октомври 2017 21:28
Далавери Симеонов
05 Октомври 2017 21:29
Ммм даа,
Ето какво билооо.
Кой ще изгражда и стопанисва зарядните електростанции?

Някои стават смешни. Разработили и включили в схемата и БКС.

Ще гледаме как Баце ще се оправи.
05 Октомври 2017 21:30
Наистина, какво парадоксално и незаконно може да има в това да назначиш баджо без конкурс, или кумичката след формален такъв. Важното е да са Иксперти и да целиват ръка... От толкоз експертиза сме цъфнали и сега чамаме да вържем. И това ще стане - на върба у шестък.
05 Октомври 2017 21:35
Така-така, Валерка.
Тя и корупцията се 'преекспонира', и КТБ, и батко-братко, и т.н, и т.н.
Затова сме на това дередже.
05 Октомври 2017 21:37
Отвратителен, както и всички други - Цветанов, БХ, КорнелА, шкембе министЕра, антон нищото, биков тома и т.д. Трагично потъваме и изчезваме, а тия логорействат глупости. БХ е постнал графика с невероятен ръст на икономиката, ама никой не ще да каже на какво се дължи, много нещо се върши, обаче никой не може да го усети, що тъй? Според дъбнишкия мин фин ще прегреем, ама от какво?
05 Октомври 2017 21:40
По принцип е прав В. Симеонов.Не е толкоз важно кой кум кой сват.Но когато назначаването става с партийна протекция и при неспазване на правилата за това назначаване това трябва да е ясен сигнал за всички че от така назначеният ще се очаква нещо.И то в никакъв случай няма да бъде законосъобразно и народополезно след като е назначен по "вторият" начин.А "вторият" начин отдавна стана първи начин за всички без изключение партии които са ни управлявали от 27 години насам.Прочие ...оставете ги ровят колкото си искат и да си вадят кирливите ризи! От това загуба няма макар и полза да не се вижда.
05 Октомври 2017 21:45
По принцип е прав В. Симеонов.

по кой точно принцип?
Тези са назначени без конкурс, ф нарушение на закона. Тоест, няма данни че са специалисти. Няма данни и че са гербаджии.
Има данни, че са роднини и близки.
05 Октомври 2017 21:46
Ега ти расовите шопари!
05 Октомври 2017 21:50
В нищо не е прав.
Когато аз карам и наруша правилата, при спиране от КАТ следва санкция.
Тук той се опитва да обясни, че това се 'преекспонира' и КАТ трябва да ме пусне по живо по здраво да си вея байряка!
Т.е. иска да изкара нарушаването на закона 'преекспониране'

Няма такъв филм.
Щом има престъпление, право е да има и наказание.
05 Октомври 2017 21:57
Ние не говорим за ПРЕДИМСТВО – нито по НАСЛЕДСТВО, нито по ПРОИЗХОД (както беше в едно близко минало). Говорим за равнопоставеност. Разбира се, на конкурсно начало. При всяко назначение е лесно да се провери имало ли е някакъв вид предимство, т.е. дали се касае за партийни ... калинки.
А иначе, съм категорично за ЛУСТРАЦИЯ. Защото точно това е предимство по НАСЛЕДСТВО или по ПРОИЗХОД. Отрочетата на парти-Номенлактура могат и имат право да кандидатсват и работят (ако могат), но не непременно като началници. Това може и да е атакуемо от гледище на Формалното право, но е категорично защитуемо от Моралното право.
05 Октомври 2017 22:05
"И на тебе да обясня:
Всяко партия е нас и по Света, когато обещава Предизборно, обещава под/с/ УСЛОВИЕ!
А Условието е: партията да е спечели на Изборите минимум 50%+1 депутатски места в Парламента и да управлява самостоятелно с определени от нея премиер и министри! ............."


Параграфе , след такова писание нищо не остава от принципноста ти . Просто защищаваш собствените си заблуди .
05 Октомври 2017 22:21
Тоя вчера си нацапа задника в политиката и се прави на голяма работа!
Не спря да се фука с тия 20 лева повишение на пенсиите.Нали обещахте 300 на изборите бе господин патерица?


Налага се да Ви се опреснят знанията, сър.
Не са 20, а са 40 лв. От 160 на 200 лв.
И са 25% увеличение. Което хич не е малко и което никой досега освен ОП не се сети да направи за тия хора.

А за обещанието за 300 отговорът беше даден след като се сключи споразумението за настоящото управление и той беше - имаме 27 депутати и с такава тежест в парламента нямахме възможност да постигнем обещаните 300 лв. постигнахме възможното.
05 Октомври 2017 22:45
"Което хич не е малко и което никой досега освен ОП не се сети да направи за тия хора."


Пак лъжеш или не си наясно с темата . Тов . Станишев четири (4) пъти поредно увеличава пенсиите с по близо 10 % . За всички обаче ! А, и коледни по стотина лв за ВСИЧКИ !
06 Октомври 2017 00:22
В частния сектор от който идва Симеонов шуробаджанащината няма значение.
Обаче в държавния сектор са противопоказани роднинските назначения защото се губи естествения подбор и става израждане както в природата. Всякакви недостатъци се потулят и нероднините опират пешкира.
06 Октомври 2017 00:25
тоя па' се почувства пренебрегнат и увеличи децибелите
06 Октомври 2017 00:36
Тоя, много бързо показа на всички, че е абсолютен идиот и продължава да затвърждава това си амплоа.
06 Октомври 2017 00:52
Човека просто изпитва ужас, че тия скандали могат да бутнат правителството и ОП да изтекат по-каналния ред...

май не вярва на Алфа рисърч, че са втора предпочитана партия
06 Октомври 2017 02:25
Абе,Сгуньо,и за теб да повторя:
Когато една партия/коалиция държи ключа за съставянето/съществуването на правителството,тя може да издейства изпълнението на предизборните си обещания,стига да има политическата воля и кураж.
К'ви 27 депутати,к'ви 5-20-40 лева!
06 Октомври 2017 08:29
Валерито е неодобразован, види се - терминът е зетьо-шуро-баджанакизъм. Към тоз термин коалиционният Валериев партньор има съществен политологически и джендър принос: добави не само кумове и кумци, но и кумици и др. лица от онеправданите някога полове.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД