×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
По същото време там е бил и зетят на Тръмп и то в качеството на президентски съветник
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Виена ще направи това по време на председателството си на Съвета на ЕС
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,997,300
Активни 1,141
Страници 49,341
За един ден 1,302,066

"Кумгейт" прерасна в схемата "Батко и братко"

БСП набърка в нов роднински скандал вицепремиера Томислав Дончев и брат му
Роднинската схема на ГЕРБ в Габрово
Скандалът с шуробаджанашките назначения в Хасково бе затъмнен вчера от нова порция разкрития на БСП. В нова схема в Габрово, наречена "Батко и братко", бе забъркан вицепремиерът Томислав Дончев, който е бивш кмет на града. В Силистра пък представителите на ГЕРБ в местната власт притискали колегите си от БСП да спрат с разкритията под заплаха от саморазправа. Новите данни са част от 70-те сигнала, които са получени на "Позитано" 20 от различни части на страната, обясни соцдепутатът Желю Бойчев.

От обясненията на колежката му Кристина Сидорова се разбра, че братът на Томислав Дончев - Момчил Дончев, е управител на общинско звено "Озеленяване" в Габрово и е бил назначен без конкурс. Той управлявал бюджет от 1 млн. лв. Разкритията обаче не спират дотук. Минко Михов - брат на бившия депутат от ГЕРБ и настоящ областен координатор на партията Цветомир Михов, влязъл в съвета на директорите на габровската болница, макар вече да не работел там. Д-р Минко Михов в момента работи в МБАЛ "Света Марина"-Плевен. Той е хирург с две медицински специалности - обща и гръдна хирургия. Специализирал е в "Пирогов", Швейцария и Белгия.

Фирма на Цветомир Михов пък изпълнявала всички обществени поръчки за поддръжка на автопарка на общинския пътнически транспорт и на фирма "БКС Габрово" ЕООД. Невена Петкова - съученичка на съпругата на Михов, е областен управител на Хасково. Съпругът на Петкова е зам.-директор на областната дирекция на МВР, а свекърът й - общински съветник от ГЕРБ в Севлиево. Невена Петкова е бивш разследващ полицай. Когато съпругът й Цветан Петков става зам.-шеф на областната дирекция на МВР, напуска и започва работа като шеф на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" в община Севлиево. Свекърът Цветан Стоянов е бивш кмет на село Шумата.

Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова - Момчил и Мария Недеви, били съответно юрисконсулт на НЗОК и председател на общинската и районната избирателна комисия в Габрово. Деница Ноева - сестра на зам.-кмета от ГЕРБ Климент Кунев, е началник на общинския отдел "Проекти и икономическо развитие". Съученикът на Кунев Мирослав Йорданов е директор на архитектурно-историческия резерват "Боженци". "В Габрово моделът "Батко и братко" е в сила от няколко години. Единственото и най-важно условие, на което човек трябва да отговаря, за да бъде назначен, е да бъде член на ГЕРБ. Това е моделът на град, в който ГЕРБ печели изборите с голямо мнозинство, и вероятно това е начинът за победа", заключи Кристина Сидорова.

Томислав Дончев, който е в чужбина, не отговори на запитване на "Сега" по темата. Депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на Габрово Николай Сираков обаче нарече обвиненията на БСП "претопляне на стара манджа". По думите му социалистите говорели същото и на миналите местни избори, след което засегнатите завели дела и ги спечелили. Той не отрече, че има случаи, в които в управлението влизат хора, които са съученици и роднини. "Разбира се, че в такъв малък град, ако си минал през две елитни училища, ще бъдеш съученик с голяма част от хората в този град", изтъкна Сираков. И обобщи: "Информацията, която беше извадена, показва, че Хасково е част от един мащабен сценарий, по който се цели очернянето на ГЕРБ и дискредитацията на партията за предстоящите местни избори. Личи си по схемите, които са еднакво направени. Вземат се факти, които наистина са факти - кой с кого е кум и съученик, и оттам-нататък се пришиват лъжи". Шуробаджанашката схема в Хасково с участието на Делян Добрев на практика не бе отречена от него. Напротив той обясни, че в хасковската управа работи отборът мечта на града.

Вчера покрай габровските разкрития зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че "всички хора в ПГ, които станаха общински съветници и кметове, преди не се познаваха". "Съвсем нормално е, когато станем приятели през тези 10 г., някой да се обърне към приятел и да каже: Ще ми станеш ли кум", смята партийният заместник на Бойко Борисов. Твърденията спрямо Томислав Дончев Цветанов определи като "несериозни неща". "Томислав Дончев не назначава в Габрово. Сигурно трябва да се обади на брат си и да каже, понеже съм еди-какъв си, трябва да напуснеш. Това иска БСП", възмути се Цветанов. И допълни, че казусът "Хасково" е приключен.

-------------СЦЕНАРИЙ

"Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят. Ще го оставя запечатан, след 1 месец, когато този сценарий започне да се разиграва, мога да ви го покажа", заяви Цветан Цветанов. Сценарият бил да се създаде разкол между него и Бойко Борисов. "Във всяко едно ключово важно решение винаги сме вземали политическо решение и сме го съгласували винаги с Бойко Борисов", подчерта Цветан Цветанов.
29
3878
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
05 Октомври 2017 19:58
Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят


Добре де, обори ги с факти. Например, че братът на Томислав Дончев е на тази длъжност отпреди самият Томислав Дончев да стане кмет или депутат.
Нямаше да има проблем, ако Момчил Дончев не е управител на общинско звено "Озеленяване" в Габрово, а просто работник в това звено и маха по цял ден с мотиката по парковете.

05 Октомври 2017 20:00
"Във всяко едно ключово важно решение винаги сме вземали политическо решение и сме го съгласували винаги с Бойко Борисов", подчерта Цветан Цветанов.

цецо кисне Боко.
05 Октомври 2017 20:15
цецо кисне Боко.
Такава задача му поставят, това прави.

На тия молитвени закуски не се ходи случайно.

Баце никога не е ял на една маса с президент на САЩ, той е "квото каже Меркел".

Обаче сега Меркел се оказа в един басейн с акулата САЩ, барабар с любимият й български пръв партиен и държавен ръководител.

Но всяко зло за добро - поне ще може да си рита на воля след три недовършени мандата...

05 Октомври 2017 20:35
ПЪРВИЯТ БРАТОВЧЕД НА БОРИСОВ ДЪРЖИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ХАПКА В ШУРО-БАДЖАНАШКИЯ БИЗНЕС – УПРАВЛЕНИЕТО НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ. ПРОДАН БОРИСОВ ДЪРЖИ ВСИЧКИТЕ ОНИЯ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМИ

БОЙКО БОРИСОВПървият братовчед на Бойко Борисов държи може би най-голямата хапка в шуро-баджанашкия бизнес у нас – управлението на външния дълг.

Продан Борисов – братовчед по бащина линия на премиера, е собственик и управител на офшорката „Дебт Асет Кепитълс“, регистрирана в Бахамите. Именно на нея с решение на УС на БНБ е възложено „текущото управление на свободните дългови наличности“.

Т.е. Продан Борисов държи всичките ония 16 милиарда заеми, които братовчед му изтегли, и прибира печалбите от въртенето им. В същото време, държавата плаща лихвите по самия дълг.

Г.Н.

ИВАН ПЕТРОВИван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/

От афера.бг
05 Октомври 2017 20:51
Т.е. Продан Борисов държи всичките ония 16 милиарда заеми, които братовчед му изтегли, и прибира печалбите от въртенето им. В същото време, държавата плаща лихвите по самия дълг.
По-скоро е курдисан само да получава комисионите.
05 Октомври 2017 21:12
Кой кум, кой - сват, кой - на булката брат?!
05 Октомври 2017 21:21
Усвояване, Случване, Конграджулейшън, Обръчи, Порции, Началника, Куфарче, Судцук, Черпак, Проект, Прокуратура, Избелване, Кренвирши, Полицейско присъствие, Снаха, Млад и Успял, Плик, Офшорка, Избори, Цвък, Филия с мас, Ленти, Дедо, и Входирана. Това, което имаме като Държава по Класика от Вършец.
Чоко, Боко и Бачо.
05 Октомври 2017 21:53
Агитка "Червена китка"
05 Октомври 2017 22:13
Вуте,ти какъв сорт тикви отглеждаш байновото? Поооблажил ли си се вече, та така ревностно защитаваш кратуните! Или им е слагаш белким ти подхвърлят и на тебе някое кокалче?
05 Октомври 2017 22:44
Станински, дълго съм в чужбина, никога не съм "облажвал" нито пък чакам на "кокал". Вуте е безпартиен, дреме му кой на кого е брат или на кумицата сват . Само че Вуте не търпи явните манипулации шити с дебели конци и червените "невинни" агънца с вълча козина.
05 Октомври 2017 23:36
Този път БСП нацелиха тема с която могат да откарат и до другите избори, като ерозират Герб двойно - и от вътре и от вън.

Както вече един каза -"За какво ми е тази партия, като не мога да си назнача родата и си въртя далаверата". Същевременно, тези, чиято рода не е след управляващите и не може да се уреди, страшно завижда и бясно се ядосва, като привижда в това огромна обществена несправедливост и корупция. Както добре знаем "Корупционна е всяка далавера в която не участвам". Шоуто обещава да бъде мащабно и продължително.
05 Октомври 2017 23:41
Кайзер Созе 05 Октомври 2017 21:21
Усвояване, Случване, Конграджулейшън, Обръчи, Порции, Началника, Куфарче, Судцук, Черпак, Проект, Прокуратура, Избелване, Кренвирши, Полицейско присъствие, Снаха, Млад и Успял, Плик, Офшорка, Избори, Цвък, Филия с мас, Ленти, Дедо, и Входирана. Това, което имаме като Държава по Класика от Вършец.
Чоко, Боко и Бачо.


Преходът в щрихи...
05 Октомври 2017 23:43
Само че Вуте не търпи

Само дето Вуте нема нищо против гербавите вълци в овчи кожи.
06 Октомври 2017 00:05
Г-жа Цвета не е ли била на работа в четвъртък? А душата-камбана Георг не си ли е разпрал пак потника и за Томето... А Веждито? За Спас и депутат Тодоров е ясно - не са им дали сигнал със свирка... Закоравяха сърдечно тез в отбраната на роднинското развитие към евофондовете и държавните кофари... Ашколсун и на Цецоу за отпочването на подготовката за мес(т)ните избори 2019-та. Тръгна му по вода и суджук! Бравос!
06 Октомври 2017 00:11
Хъш, дълго съм във форума и досега не забелязах компроматна операция в този вестник на "гербавите вълци" срещу бесепарите , в обратната посока множество.
06 Октомври 2017 00:47
Какъв късмет, че в БСП се записват безкористни хора. Как не сме забелязали досега.
06 Октомври 2017 02:28
"Кумгейт" прерасна в схемата "Батко и братко". Бе напредват с материала ГЕРБ, няма спор. Но мнооооого хляб трябва да изядат за да стигнат батковците си от БСП/ДПС.
06 Октомври 2017 06:19
На ТЕЗИ ченгесараски провокации трябва да се сложи край. Незабавно, жестоко, без колебание .... до ниво .ру.
06 Октомври 2017 09:34
DukeNukem05 Октомври 2017 20:35
ПЪРВИЯТ БРАТОВЧЕД НА БОРИСОВ ДЪРЖИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ХАПКА В ШУРО-БАДЖАНАШКИЯ БИЗНЕС – УПРАВЛЕНИЕТО НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ. ПРОДАН БОРИСОВ ДЪРЖИ ВСИЧКИТЕ ОНИЯ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМИ
БОЙКО БОРИСОВПървият братовчед на Бойко Борисов държи може би най-голямата хапка в шуро-баджанашкия бизнес у нас – управлението на външния дълг.
Продан Борисов – братовчед по бащина линия на премиера, е собственик и управител на офшорката „Дебт Асет Кепитълс“, регистрирана в Бахамите. Именно на нея с решение на УС на БНБ е възложено „текущото управление на свободните дългови наличности“.


Vute Graovski05 Октомври 2017 22:44
Станински, дълго съм в чужбина, никога не съм "облажвал" нито пък чакам на "кокал". Вуте е безпартиен, дреме му кой на кого е брат или на кумицата сват . Само че Вуте не търпи явните манипулации шити с дебели конци и червените "невинни" агънца с вълча козина.

Вуте, легендата ти е "съшита с бели конци" - зад рамото ти наднича водещият те оперативен офицер/сержант.
06 Октомври 2017 11:34
Мисля, че има връзка с темата:
”Трибестанът на БСП не стига на Радев да вдигне самолета”
Антон Тодоров иронично се извини на президента, че е споменал неговата любовница
Скандалният депутат от ГЕРБ Антон Тодоров продължи с атаката срещу президента Румен Радев, въпреки протегнатата към него ръка от премиера Бойко Борисов. http://dnes.dir.bg/news/bsp-samolet-prezidentat-radev-26439139?nt=4

Цецо отвърза лай...мета да мърси по медиите. Такова мекотелно няма да е толкова нагъл, ако не е подпрян от силната Бокова ръчица. Явно идеята е да се замажат скандалите, плюейки по президента. Не съм гледал интервюто, но от написаното в статията се вижда абсолютното падение на този индивид.
06 Октомври 2017 12:00
*
06 Октомври 2017 12:03
А тия разкрития трябваше да ги прави "независимата журналистика" дето излапа толкова милиони грантове, и другата дето се опитва да се дореди до същтите тия грантове. Ама още по-ясно лъсна, че грантовете не се дават за журналистика, а за формиране на общественото мнения в полза на грантодавателите. Не че това е тайна за мислещите хора тук.
06 Октомври 2017 12:20
Комунистите няма ли най-сетне да разберат, че подобни разкрития не само не вредят на рейтинга Му, но го и вдигат. Същото може да се каже и за гербавите - когато сочат някой БСП-ар, че е свързан с бившата ДС или с Кремъл, толкоз повече сплотяват, че и увеличават електората на червените. Парадокси нашенски. Нищо не е срамно, а свестните считат за луди.
06 Октомври 2017 16:46
Г-жо Dream, недей се майтапи , епа оно аку е верно що пишеш , и Вуте и сержанто досега да са умрели от глад. За тринайсе години Вуте е написал само 2135 постинга, сравниме с твойте другаре ,стахановците у форума които само за 5 годин изчукаха по 40000 , епа мое да ти светне колку са цървените сержанти у форумо.
06 Октомври 2017 17:01
С това грандиозно разкритие нещата стават ясни.
ГЕРБ не става, затова ще си си вземем бкп. Там са честните, почтените, бедните пролетарии. Комунизма е нашето бъдеще..
06 Октомври 2017 17:02
Г-жо Cream, извинете че мъничко ви обърках ника.
06 Октомври 2017 18:56
Усвояване, Случване, Конграджулейшън, Обръчи, Порции, Началника, Куфарче, Судцук, Черпак, Проект, Прокуратура, Избелване, Кренвирши, Полицейско присъствие, Снаха, Млад и Успял, Плик, Офшорка, Избори, Цвък, Филия с мас, Ленти, Дедо, и Входирана. Това, което имаме като Държава по Класика от Вършец.
Чоко, Боко и Бачо.

Изумително точно, същи Бергман!
Конгениално!
Само да вметна, че вече масово се използва и "ИЗХОДИРАНЕ", като opposite на цитираното по-горе "входиране".

06 Октомври 2017 19:12
Напълно се присъединявам към Големият Лебовски Престараването, особено с просташки блат по правило има обратен ефект както последния сеирджийски акт назоваван гръмко "кум-гейт". Има три очевидни положения по които червените дудуци газят лука по много свински начин:
- Фарс е май-големия маскара в селото да вика "дръжте маскарите". Просто един маскара няма право да раздава квалификации.
- Нямат право на квалификации и хора несвършили нищо полезно за обществото(поне за феновете си) с основен предмет на дейност интриги-ченгесарство-простотии
- Другарката Корнелия все повече заприличва на Маруся Климова, а БСП на "банда из Одесы".
07 Октомври 2017 11:33
ВСИЧКИ "ПАРТИЙЦИ" КРАДАТ И С ГЪЗЪТ СИ ДИЕПМ,А НАШИТЕ ПРОЛАЙВАНИЯ СА ИМ ПРЕЗ КУРА И ШУНДАТА-НО БОГ ВИЖДА!...ДАЛИ????
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД