:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те ще бъдат съдени за въоръжен грабеж и опит за убийство
Няма магическо ново име, което може да се появи отнякъде, трябва политическа воля, заяви международният посредник
Отсрочката е временна - до приключване на общественото обсъждане на плана за управление
Под възбрана попадат само 4 медикамента за редки заболявания без алтернатива, заяви зам.-министър
СТАТИСТИКИ
Общо 360,070,916
Активни 1,265
Страници 147,817
За един ден 1,302,066

БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината

 
БСП поставя началото на национална кампания по огласяването на всякакви "шуробаджанашки значения" в цялата страна. "Днес правим среща с всички наши кметове и съветници. Еедно от обръщенията, които ще направя към тях, е в цялата страна да се огласят такива случаи. Започваме национална кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред "Нова телевизия".
Днес групата на БСП в парламента днес ще гласува "за" оставката на Делян Добрев. Нинова обясни, че партията ? не се бори срещу него, а срещу този модел на управление. Тя даде пример със скандала със суджуците в Добрич, с разцепването на ГЕРБ в Ботевград и др. и посочи, че моделът, при който става дума за управление и бизнесинтереси, се е разпрострял в цялата страна. "Такава администрация, каквато те си назначават по роднинска линия, на избори ходи под строй, за да се възпроизведе, пак да е на държавна хранилка", смята Нинова. "Партията се съпротивлява да бъде свален Делян Добрев, защото се пазят", заяви още лидерът на БСП.
Нинова отговори на обвиненията на ГЕРБ, че съпругът ? работи в Лукойл спонсорирала ли е фирмата кампании на БСП и как е гласувала Нинова при гледане на проектозакони, свързани с горивата. "Когато ГЕРБ управляват, те си водят роднините в държавни фирми, на държавна хранилка, в бордове на управление. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни фирми", заяви Нинова. Тя каза, че при правителството на Сергей Станишев съпругът ? е напуснал Агенция "Митници", където бил митнически инспектор, а при Пламен Орешарски напуснал държавната "Ел Би Булгарикум". В момента съпругът ? работел в "Лукойл", но не бил в управлението и заплатата му била по-малка от депутатската. Нинова обяви, че фирмата не е спонсорирала предизборни кампании на БСП. Нинова поясни, че откакто съпругът ? работи в компанията в Народното събрание са гласувани девет закона, свързани с горива, акцизи и данъчни складове. "Осем пъти не съм гласувала умишлено, за да не се стигне до подобни обвинения", каза Нинова, като уточни, че според закона това не е конфликт, но според нея не било морално. Нинова обясни, че е гласувала само веднъж, когато ставало дума за това да се освободи от акциз горивото за отопление на хората.
63
2236
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
63
 Видими 
04 Октомври 2017 09:50
"шуробаджанашки значения"

Може би назначения, все пак?
04 Октомври 2017 09:51
БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината
Подмяна на партийните документи - за който помни!
04 Октомври 2017 09:52
БКП срещу шуробаджанащината .... Тва е нещо като автоканибализъм.
БКП е в основата на идеологията и на изпълнението на всичко, що е свързано с шуробаджанащина, те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ... А сега ще поведат поход срещу единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години ...
Плача от смях ...
04 Октомври 2017 09:53
Има опасност да останем без администрация.
04 Октомври 2017 09:58
БКП е в основата на идеологията и на изпълнението на всичко, що е свързано с шуробаджанащина, те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ... А сега ще поведат поход срещу единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години ...
Голям комат лапни, голяма глупост не казвай.(Народна погворка).
04 Октомври 2017 09:59
Давай наште, срещу назначения шуробаджанашки.
04 Октомври 2017 10:05
Начи Боко Т. може да играе ката уикенд на белот и тенис с Валю Златев, семейната му приятелка (в смисъл с цялото си семейство са му драги) Ненкова да сваля всички обвинения срещу Лукойл в картел в КЗК /и то два дни след изборите/, онова идиотче минфина да прекарва закон след закон толериращи Лукойл за сметка на конкуренцията, но не може на Нинова мъжът й да работи там.
Друг е въпросът за каква борба с парарелната държава става дума, като само Лукойл сваля по 1 милиард годишно със завишени цени на горивата.
04 Октомври 2017 10:10
"Осем пъти не съм гласувала умишлено, за да не се стигне до подобни обвинения", каза Нинова, като уточни, че според закона това не е конфликт, но според нея не било морално.

Верно ли ма, другарко, а подчинените ти как гласуваха, по съвест?
04 Октомври 2017 10:11
А думичка неква мецната за Каварна?
04 Октомври 2017 10:11
А Нинови най-добре да минат на издръжката на сина им в Голдман Сакс /приемам само че пържоли няма да им праща заради ГМОто /.
Виж другият “ляв” лидер Косю Проданов каква кариера направи там.
04 Октомври 2017 10:15
Нинова, да те светна. Тази тактика, разписана, като технология дори, съм я показвал на Пирински преди ... хх години. Знаеш ли Георги какво ме запита тогава? Имаш ли кадрите за такава тактика? Щото хич не е глупав другарят ни Пирински. Веднага видя слабото звено. За да проведеш такава офанзива ти трябват отлично подготвени кадри с безукорен личен интегритет, готови да нанесат жесток удар, но и да поемат ответния удар, който няма да е по-малко жесток. По тях и по семействата им. Ако проблемът с подготовката е решим - ще създадеш необходимите знания, умения и нагласа - остава прболемът с интегритета и защитата на семействата им. Дори партията да защити и компенсира семействата им, проблемът с интегритета остава. Можеш да удряш жестоко, без милост и докрай, ако самият ти си неуязвим, с безукорен морал и етика. Но такива трудно се намират - нямаме манастир, от който да извадим светите войни Пересвет и Ослябя за битката със супостата.
04 Октомври 2017 10:15
Имам усещането, че БСП не играят срещу Герб, а срещу някаква част от Герб. Например не споменават нищо за озеленителя на гробищни паркове от Плевен получаващ 5 цифрена заплата в РВД.
Всъщност знае се кои са държавните предприятия, дружества, агенции с високи заплати. Имаме стотина депутати от Герб. Не е трудно да се провери, къде работи половинката на всеки от тях и от кога.
04 Октомври 2017 10:17
Когато твоичкият (Бай Хой) - плющи белот, спи в хотелите му, охранява заводите му, вкарва закони в негов интерес (акцизните складове) - а ти да питаш кой как бил гласувал - това си е гьонсурат.
04 Октомври 2017 10:17
tsombain04 Октомври 2017 09:52
БКП срещу шуробаджанащината .... Тва е нещо като автоканибализъм.
БКП е в основата на идеологията и на изпълнението на всичко, що е свързано с шуробаджанащина, те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ... А сега ще поведат поход срещу единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години ...
Плача от смях ...

Добре де приятел, вложи малко мисъл в това писане!
Да кажеш че преди 9-ти септември НЕ е имало шуробаджанащина и политическа партизанщина си е чиста неграмтност... или глупост, която пречи да се осъзнае наличието на неграмотност!
Да кажеш че шуробаджанащината е "единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години" си е също чиста неграмотност /или другото/! Това даже не е сред първите 10 неща които крепяха БКП на власт, но пък беше едно от най-дразнещите обикновените хора явление и доста допринесе за рухването на социализма...
Така като гледам ще допринесе и за рухването на ГЕРБ от власт...
04 Октомври 2017 10:27
Мачкай Корни! Мачкай Тиквата с люта пролетарска ненавист.
04 Октомври 2017 10:28
БСП поставя началото на
шуробаджанащината през далечната 1945 година.
А напъните на Корни Говорящата неистини са смешни. за всеки, който помни кой стой в основата на всички беди в най-новата история на България.
04 Октомври 2017 10:32
Напушва ме смях, кога гербаджиите почнат да плюят партията-майка.
04 Октомври 2017 10:36
Точно пък върхушката на БСП няма никакво морално право да говорят за шуробаджанащина .
Дори и когато не са на власт .
А когато са на власт - направо са цунами.
Верно, кадрите им в повечето случаи са по- интелигентни и подготвени.
Едни такива триъгълници правят по фамилни , комсомолски и ЦК на БКП линии , че ум да ти зайде.
Но и при тях има много суджуци .
04 Октомври 2017 10:43
Напушва ме смях, кога гербаджиите почнат да плюят партията-майка.
Не е хубаво човек да се смее на братчетата и сестричките си.
04 Октомври 2017 10:44
Хайде, бе ! Точно БСП !
04 Октомври 2017 10:46
Едно от обръщенията, които ще направя към тях, е в цялата страна да се огласят такива случаи.

Какви случаи? С каква политическа украска - само герберска, или без значение? Щото така и много видни другари могат да пострадат... Ей го Гергов, колко време вече е в немилост...
04 Октомври 2017 10:50
Време разделно. Дори през деветдесетте не беше така. Дано не изгубим ума си.
04 Октомври 2017 10:51
Интересни факти изплуват покрай пенсионирането на Божидар Димитров. Оказва се, че НИМ е сключил договори с две фирми - на едната шеф е племенникът му, а на другата дъщеря му.
04 Октомври 2017 10:54
Всичката пара в свирката.
04 Октомври 2017 10:54
Корни както се е засилила да не поиска сем. Моникови да върне едни милиони от едни реклами?
04 Октомври 2017 10:57
Четете бай си Фирмин, червени нослета, той добре ви го е обяснил съвсем ясно.
А, дали е имало шуробаджанащина по царско време - със сигурност е имало, но цъфтежа , оплождането и даването на плод на шуробаджанащината е точно по време на БКП на власт, и е странно как сегашното БКП иска да маха точно това ...
Явно на принципа - ако не са наши хора е лошо, но ако са наши хора е в реда на нещата.

И още малко, забравих какво още държеше БКП на власт освен шуробаджанащината - концентрационните лагери от сталински тип, политическите убийства и преследвания на инакомислещи, ДС, милиция, и още нещо, както казваше катето Евро
04 Октомври 2017 11:02
Приказката, че Елена Йончева е ползвала държавни пари за репортажите си от горещи точки на света ми прилича на твърдението, че един полагащ с лопатата асфалт получава държавни пари, защото частната фирма, към която работи изпълнява държавна поръчка за построяването на този път.
04 Октомври 2017 11:06
прилича на твърдението, че един полагащ с лопатата асфалт получава държавни пари, защото частната фирма, към която работи изпълнява държавна поръчка за построяването на този път.
Че кое в това твърдение не е вярно?
04 Октомври 2017 11:20
БСП поставя началото на


шуробаджанащината през далечната 1945 година.


Ба, хайде тогава да се върнеме към основателите на най-новата българска държава. Думата е за Стамболов, по-точно за действията на рода му. Който иска да се порови за това как е строена ж.п. линията София-Варна и през кои градове е минала. Получава се много интересна корелация с това къде родата на му е било разрешено да закупи големи територии, които след това случайно са откупени от държавата за да мине оттам влака. Особено страшно е било след Търново.
04 Октомври 2017 11:31
БСП не играят срещу Герб, а срещу някаква част от Герб
точно полит-ОПГ на полит-ОПГ може да бръкне в канчето, но няма до му го отнеме. Нинова щяла да бори Борисов и гербаджиите - дрън-дрън ярина
Лъжливата мантра за БСП като БКП се повтаря хиляди пъти от 28 г., вЕрващите силно намаляха, но има още политнеграмотници и наивници, затова тролещите соросоидници все още я ползват. БСП кадрово и организационно, идейно и в политическата си практика има само много бегла прилика с БКП и то по крайно периферни признаци. От карлович-луканов до сер гей позитанците изстискват комунистическото и националистическото от партията и успешно го изстискаха, като я превърнаха в отварителна клиентела с вреден за Бг характер.
Затова обявяването на национална кампания срещу шуробаджанащината или срещу каквото и да е от нея ще има обратен ефект за националното и положителен за другата актуална клиентела, в случая ГЕРБ.
04 Октомври 2017 11:35
Свежарков
04 Окт 2017 11:31
Викаш, да продължаваме по същия начин.
04 Октомври 2017 11:38
Тия дни гледах някакво предаване, в което ставаше дума за психология и емпатия и бе наблегнато върху факта, че човек трудно може да изпита съчувствие и съпричастност към хора, които не са част от семейството и най-близките му.С други думи, шуробаджанащината е генетически и еволюционно обусловена и започва мнооого преди, примерно, Освобождението.

(Предаването не бе по българските телевизии, а по един от френските канали, но нали и те имаха сериозни проблеми в същата област...)

Предполагам, че го наблюдавате и в ежедневието си...
04 Октомври 2017 11:41
Олей, тия ли, дето 45 години преди и вече 27 сега са символ на шуробаджанащината ?
За по-младите ни съфорумци да кажа, че както другото име на халфа във футбола е полузащитник, така и при социализма на шуробаджанащината се казваше връзкарство.
Хубава дума нали.
04 Октомври 2017 11:44
Давай, Корни !
04 Октомври 2017 11:53
Firmin 04 Октомври 2017 10:15
Нинова, да те светна

Много за святкане има "другарката". Това, че е експерт в шуробаджанащината и сеирите го знаем, но КОГА ще и обяснят другарите, че сега като "социалистка" трябва мЪЪЪъъъъничко да работи и за социално слабите, за работниците, за пенсионеритр и т.н. които са главно неин електорат. Ама откъде да знае булката, няма кой да и каже, нямаааа..
04 Октомври 2017 11:56
В търга за хъбчето на ББ може да се кандидатства само на български език и вероятно от една фирма. След 1 ноември (когато е крайния срок за подаване на предложения) ще разберем коя именно е тя. Voilà. А за всички останали по света - да учат български и да дишат дълбоко, зер иначе има за гледат суджук през крив макарон.
04 Октомври 2017 12:03
В момента съпругът ? работел в "Лукойл"

Потвърдиха ли се слуховете, Асоль?
04 Октомври 2017 12:14
те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ...


Хм, ще рече човек, че кралете са ги избирали на референдум.
04 Октомври 2017 12:23

Тъмно пиво
04 Окт 2017 11:06
- прилича на твърдението, че един полагащ с лопатата асфалт получава държавни пари, защото частната фирма, към която работи изпълнява държавна поръчка за построяването на този път.
- Че кое в това твърдение не е вярно?
Мисля, че по тази логика всички живеещи в България "получаваме държавни пари" директно или косвено от първи, втори, трети и т.н. порядък.
04 Октомври 2017 12:27
батко и братко ще борят снахите и балдъзите на шурето и баджо
04 Октомври 2017 12:44
В момента съпругът ? работел в "Лукойл"

Потвърдиха ли се слуховете, Асоль?

Ето още по темата, по желание на ГЕРБ (само цитирам казаното):


В отговор на питането на Цвета Караянчева, къде работи съпругът ѝ, Нинова отговори, че той работи в "Лукойл", която е частна фирма.
"Много добре вдигната топка, която няма как да забия", заяви Нинова и даде подробности.
"Когато Станишев бе на власт, той напусна митниците, когато Орешарски управлява, напусна дружеството OPI. Това е принцип в нашето семейство и аз му благодаря за това", посочи Нинова. "Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми."
"Човекът, който внесе предложение за разследване по скандала с горивата и "Лукойл" в парламента, бях аз", каза лидерът на БСП. Никога "Лукойл" не е финансирала моя кампания или на БСП."

Източник
04 Октомври 2017 13:26
От така изнесеното инфо се вижда, че съпругът на другарката е работел все на позиции запазени за членове на буржоазни семейства, но човека все напускал и все постъпвал само и само да не хвърли сянка на другарката. Сега работата е, че по изборите другарката обяви по вТВ "аз издържам семейството си с депутатската си заплата от 2500 лв". Та тази синьо-червена мъгла където и да я бутнеш все изскачат пиратки }
04 Октомври 2017 13:43
И още малко, забравих какво още държеше БКП на власт


Само че БКП имаше механизъм за самоочистване. Като вземе и се вмирише някой шуробаджанак, разни идеалисти пишеха до партийния и до държавния контрол. Имаше един Комитет за държавен и народен контрол. Отделно КДС си ги пасеше всички на номенклатурна длъжност. Случаят се проверяваше и после се взимаше решение. И ако решението беше да се прекрати шабаша, ставаше страшно - бързо и безмилостно.
04 Октомври 2017 13:53
БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината

Боже,Беже-е пак стара стръв за тлъсти шарани.
3. „Голямата” и „малката правда”: През 1966 г., за да балансира „стабилността си”, Тодор Живков стига до най-известната си управленска формула. В реч пред събрание на Писателския съюз той лансира идеята за „двете правди” – „голямата” и „малката”, наложила траен отпечатък върху българското общество. С термина „малката правда” мислителят от Правец обяснява парадокса защо всичко в България хем е наред, а хем не е. От една страна, „има кражби, корупция, несправедливост, егоизъм, бездушие, прояви на низък морал, бюрокрация и какво ли не още”. „Но това – заявява Живков – е само „малката правда за нашия живот”. Тя не отразява истинското състояние на нещата, защото „нашата действителност трябва да се разглежда в своето постъпателно развитие, а не от позициите на дребнобуржоазния радикализъм и либерализъм”.

И тук, струва ми се, зацикляме и се озоваваме в най-болезнената точка на историческото наслагване: в 2016 към 1966 г. заживяхме и живеем все повече „по живковски” – в реалностите на „малката правда”.

(снимка: натиснете тук)
04 Октомври 2017 13:59
tsombain, ти като виден десидент как си оцелял?
04 Октомври 2017 14:07
че съпругът на другарката е работел все на позиции запазени за членове на буржоазни семейства

Имаш да направиш само още една малка стъпка - да кажеш при какви правителства той е започвал работата в тези места. Да не се окаже, че е вземан по време на сини и всякакви други "антикомунистически" правителства, защото все някой е трябвало да работи (признавам, нищо не знам за него, но знам как сините с голямо неудоволствие назначаваха "червени" на местата за професионалисти).
Ясно е, че когато партията на жена му е на власт - ами напускал ги е. А при герберите е ясно, че когато дойдат на власт веднага нареждат родата.
04 Октомври 2017 14:09
Потвърдиха ли се слуховете, Асоль?


Малко преди последните избори имаше пространно интервю на Нинова поне в няколко телевизии и там тя каза къде работи мъжа й.. Може да си изровиш интервюто в "епицентър" Нито ти, нито пекинската сте открили топлата вода. Да се чете трЕбе. ТрЕбе да се чете!
04 Октомври 2017 14:10
НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!От АЛЕКО насам нищо не се е променило!
04 Октомври 2017 14:11
НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!

е на Вазов.
04 Октомври 2017 14:22
Б-О-К-У К-Е П-А-Д-Н-Е = 2017
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД