:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината

 
БСП поставя началото на национална кампания по огласяването на всякакви "шуробаджанашки значения" в цялата страна. "Днес правим среща с всички наши кметове и съветници. Еедно от обръщенията, които ще направя към тях, е в цялата страна да се огласят такива случаи. Започваме национална кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред "Нова телевизия".
Днес групата на БСП в парламента днес ще гласува "за" оставката на Делян Добрев. Нинова обясни, че партията ? не се бори срещу него, а срещу този модел на управление. Тя даде пример със скандала със суджуците в Добрич, с разцепването на ГЕРБ в Ботевград и др. и посочи, че моделът, при който става дума за управление и бизнесинтереси, се е разпрострял в цялата страна. "Такава администрация, каквато те си назначават по роднинска линия, на избори ходи под строй, за да се възпроизведе, пак да е на държавна хранилка", смята Нинова. "Партията се съпротивлява да бъде свален Делян Добрев, защото се пазят", заяви още лидерът на БСП.
Нинова отговори на обвиненията на ГЕРБ, че съпругът ? работи в Лукойл спонсорирала ли е фирмата кампании на БСП и как е гласувала Нинова при гледане на проектозакони, свързани с горивата. "Когато ГЕРБ управляват, те си водят роднините в държавни фирми, на държавна хранилка, в бордове на управление. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни фирми", заяви Нинова. Тя каза, че при правителството на Сергей Станишев съпругът ? е напуснал Агенция "Митници", където бил митнически инспектор, а при Пламен Орешарски напуснал държавната "Ел Би Булгарикум". В момента съпругът ? работел в "Лукойл", но не бил в управлението и заплатата му била по-малка от депутатската. Нинова обяви, че фирмата не е спонсорирала предизборни кампании на БСП. Нинова поясни, че откакто съпругът ? работи в компанията в Народното събрание са гласувани девет закона, свързани с горива, акцизи и данъчни складове. "Осем пъти не съм гласувала умишлено, за да не се стигне до подобни обвинения", каза Нинова, като уточни, че според закона това не е конфликт, но според нея не било морално. Нинова обясни, че е гласувала само веднъж, когато ставало дума за това да се освободи от акциз горивото за отопление на хората.
63
2767
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
63
 Видими 
04 Октомври 2017 09:50
"шуробаджанашки значения"

Може би назначения, все пак?
04 Октомври 2017 09:51
БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината
Подмяна на партийните документи - за който помни!
04 Октомври 2017 09:52
БКП срещу шуробаджанащината .... Тва е нещо като автоканибализъм.
БКП е в основата на идеологията и на изпълнението на всичко, що е свързано с шуробаджанащина, те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ... А сега ще поведат поход срещу единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години ...
Плача от смях ...
04 Октомври 2017 09:53
Има опасност да останем без администрация.
04 Октомври 2017 09:58
БКП е в основата на идеологията и на изпълнението на всичко, що е свързано с шуробаджанащина, те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ... А сега ще поведат поход срещу единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години ...
Голям комат лапни, голяма глупост не казвай.(Народна погворка).
04 Октомври 2017 09:59
Давай наште, срещу назначения шуробаджанашки.
04 Октомври 2017 10:05
Начи Боко Т. може да играе ката уикенд на белот и тенис с Валю Златев, семейната му приятелка (в смисъл с цялото си семейство са му драги) Ненкова да сваля всички обвинения срещу Лукойл в картел в КЗК /и то два дни след изборите/, онова идиотче минфина да прекарва закон след закон толериращи Лукойл за сметка на конкуренцията, но не може на Нинова мъжът й да работи там.
Друг е въпросът за каква борба с парарелната държава става дума, като само Лукойл сваля по 1 милиард годишно със завишени цени на горивата.
04 Октомври 2017 10:10
"Осем пъти не съм гласувала умишлено, за да не се стигне до подобни обвинения", каза Нинова, като уточни, че според закона това не е конфликт, но според нея не било морално.

Верно ли ма, другарко, а подчинените ти как гласуваха, по съвест?
04 Октомври 2017 10:11
А думичка неква мецната за Каварна?
04 Октомври 2017 10:11
А Нинови най-добре да минат на издръжката на сина им в Голдман Сакс /приемам само че пържоли няма да им праща заради ГМОто /.
Виж другият “ляв” лидер Косю Проданов каква кариера направи там.
04 Октомври 2017 10:15
Нинова, да те светна. Тази тактика, разписана, като технология дори, съм я показвал на Пирински преди ... хх години. Знаеш ли Георги какво ме запита тогава? Имаш ли кадрите за такава тактика? Щото хич не е глупав другарят ни Пирински. Веднага видя слабото звено. За да проведеш такава офанзива ти трябват отлично подготвени кадри с безукорен личен интегритет, готови да нанесат жесток удар, но и да поемат ответния удар, който няма да е по-малко жесток. По тях и по семействата им. Ако проблемът с подготовката е решим - ще създадеш необходимите знания, умения и нагласа - остава прболемът с интегритета и защитата на семействата им. Дори партията да защити и компенсира семействата им, проблемът с интегритета остава. Можеш да удряш жестоко, без милост и докрай, ако самият ти си неуязвим, с безукорен морал и етика. Но такива трудно се намират - нямаме манастир, от който да извадим светите войни Пересвет и Ослябя за битката със супостата.
04 Октомври 2017 10:15
Имам усещането, че БСП не играят срещу Герб, а срещу някаква част от Герб. Например не споменават нищо за озеленителя на гробищни паркове от Плевен получаващ 5 цифрена заплата в РВД.
Всъщност знае се кои са държавните предприятия, дружества, агенции с високи заплати. Имаме стотина депутати от Герб. Не е трудно да се провери, къде работи половинката на всеки от тях и от кога.
04 Октомври 2017 10:17
Когато твоичкият (Бай Хой) - плющи белот, спи в хотелите му, охранява заводите му, вкарва закони в негов интерес (акцизните складове) - а ти да питаш кой как бил гласувал - това си е гьонсурат.
04 Октомври 2017 10:17
tsombain04 Октомври 2017 09:52
БКП срещу шуробаджанащината .... Тва е нещо като автоканибализъм.
БКП е в основата на идеологията и на изпълнението на всичко, що е свързано с шуробаджанащина, те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ... А сега ще поведат поход срещу единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години ...
Плача от смях ...

Добре де приятел, вложи малко мисъл в това писане!
Да кажеш че преди 9-ти септември НЕ е имало шуробаджанащина и политическа партизанщина си е чиста неграмтност... или глупост, която пречи да се осъзнае наличието на неграмотност!
Да кажеш че шуробаджанащината е "единственото нещо, което ги е крепило на власт 45 години" си е също чиста неграмотност /или другото/! Това даже не е сред първите 10 неща които крепяха БКП на власт, но пък беше едно от най-дразнещите обикновените хора явление и доста допринесе за рухването на социализма...
Така като гледам ще допринесе и за рухването на ГЕРБ от власт...
04 Октомври 2017 10:27
Мачкай Корни! Мачкай Тиквата с люта пролетарска ненавист.
04 Октомври 2017 10:28
БСП поставя началото на
шуробаджанащината през далечната 1945 година.
А напъните на Корни Говорящата неистини са смешни. за всеки, който помни кой стой в основата на всички беди в най-новата история на България.
04 Октомври 2017 10:32
Напушва ме смях, кога гербаджиите почнат да плюят партията-майка.
04 Октомври 2017 10:36
Точно пък върхушката на БСП няма никакво морално право да говорят за шуробаджанащина .
Дори и когато не са на власт .
А когато са на власт - направо са цунами.
Верно, кадрите им в повечето случаи са по- интелигентни и подготвени.
Едни такива триъгълници правят по фамилни , комсомолски и ЦК на БКП линии , че ум да ти зайде.
Но и при тях има много суджуци .
04 Октомври 2017 10:43
Напушва ме смях, кога гербаджиите почнат да плюят партията-майка.
Не е хубаво човек да се смее на братчетата и сестричките си.
04 Октомври 2017 10:44
Хайде, бе ! Точно БСП !
04 Октомври 2017 10:46
Едно от обръщенията, които ще направя към тях, е в цялата страна да се огласят такива случаи.

Какви случаи? С каква политическа украска - само герберска, или без значение? Щото така и много видни другари могат да пострадат... Ей го Гергов, колко време вече е в немилост...
04 Октомври 2017 10:50
Време разделно. Дори през деветдесетте не беше така. Дано не изгубим ума си.
04 Октомври 2017 10:51
Интересни факти изплуват покрай пенсионирането на Божидар Димитров. Оказва се, че НИМ е сключил договори с две фирми - на едната шеф е племенникът му, а на другата дъщеря му.
04 Октомври 2017 10:54
Всичката пара в свирката.
04 Октомври 2017 10:54
Корни както се е засилила да не поиска сем. Моникови да върне едни милиони от едни реклами?
04 Октомври 2017 10:57
Четете бай си Фирмин, червени нослета, той добре ви го е обяснил съвсем ясно.
А, дали е имало шуробаджанащина по царско време - със сигурност е имало, но цъфтежа , оплождането и даването на плод на шуробаджанащината е точно по време на БКП на власт, и е странно как сегашното БКП иска да маха точно това ...
Явно на принципа - ако не са наши хора е лошо, но ако са наши хора е в реда на нещата.

И още малко, забравих какво още държеше БКП на власт освен шуробаджанащината - концентрационните лагери от сталински тип, политическите убийства и преследвания на инакомислещи, ДС, милиция, и още нещо, както казваше катето Евро
04 Октомври 2017 11:02
Приказката, че Елена Йончева е ползвала държавни пари за репортажите си от горещи точки на света ми прилича на твърдението, че един полагащ с лопатата асфалт получава държавни пари, защото частната фирма, към която работи изпълнява държавна поръчка за построяването на този път.
04 Октомври 2017 11:06
прилича на твърдението, че един полагащ с лопатата асфалт получава държавни пари, защото частната фирма, към която работи изпълнява държавна поръчка за построяването на този път.
Че кое в това твърдение не е вярно?
04 Октомври 2017 11:20
БСП поставя началото на


шуробаджанащината през далечната 1945 година.


Ба, хайде тогава да се върнеме към основателите на най-новата българска държава. Думата е за Стамболов, по-точно за действията на рода му. Който иска да се порови за това как е строена ж.п. линията София-Варна и през кои градове е минала. Получава се много интересна корелация с това къде родата на му е било разрешено да закупи големи територии, които след това случайно са откупени от държавата за да мине оттам влака. Особено страшно е било след Търново.
04 Октомври 2017 11:31
БСП не играят срещу Герб, а срещу някаква част от Герб
точно полит-ОПГ на полит-ОПГ може да бръкне в канчето, но няма до му го отнеме. Нинова щяла да бори Борисов и гербаджиите - дрън-дрън ярина
Лъжливата мантра за БСП като БКП се повтаря хиляди пъти от 28 г., вЕрващите силно намаляха, но има още политнеграмотници и наивници, затова тролещите соросоидници все още я ползват. БСП кадрово и организационно, идейно и в политическата си практика има само много бегла прилика с БКП и то по крайно периферни признаци. От карлович-луканов до сер гей позитанците изстискват комунистическото и националистическото от партията и успешно го изстискаха, като я превърнаха в отварителна клиентела с вреден за Бг характер.
Затова обявяването на национална кампания срещу шуробаджанащината или срещу каквото и да е от нея ще има обратен ефект за националното и положителен за другата актуална клиентела, в случая ГЕРБ.
04 Октомври 2017 11:35
Свежарков
04 Окт 2017 11:31
Викаш, да продължаваме по същия начин.
04 Октомври 2017 11:38
Тия дни гледах някакво предаване, в което ставаше дума за психология и емпатия и бе наблегнато върху факта, че човек трудно може да изпита съчувствие и съпричастност към хора, които не са част от семейството и най-близките му.



С други думи, шуробаджанащината е генетически и еволюционно обусловена и започва мнооого преди, примерно, Освобождението.

(Предаването не бе по българските телевизии, а по един от френските канали, но нали и те имаха сериозни проблеми в същата област...)

Предполагам, че го наблюдавате и в ежедневието си...
04 Октомври 2017 11:41
Олей, тия ли, дето 45 години преди и вече 27 сега са символ на шуробаджанащината ?
За по-младите ни съфорумци да кажа, че както другото име на халфа във футбола е полузащитник, така и при социализма на шуробаджанащината се казваше връзкарство.
Хубава дума нали.
04 Октомври 2017 11:44
Давай, Корни !
04 Октомври 2017 11:53
Firmin 04 Октомври 2017 10:15
Нинова, да те светна

Много за святкане има "другарката". Това, че е експерт в шуробаджанащината и сеирите го знаем, но КОГА ще и обяснят другарите, че сега като "социалистка" трябва мЪЪЪъъъъничко да работи и за социално слабите, за работниците, за пенсионеритр и т.н. които са главно неин електорат. Ама откъде да знае булката, няма кой да и каже, нямаааа..
04 Октомври 2017 11:56
В търга за хъбчето на ББ може да се кандидатства само на български език и вероятно от една фирма. След 1 ноември (когато е крайния срок за подаване на предложения) ще разберем коя именно е тя. Voilà. А за всички останали по света - да учат български и да дишат дълбоко, зер иначе има за гледат суджук през крив макарон.
04 Октомври 2017 12:03
В момента съпругът ? работел в "Лукойл"

Потвърдиха ли се слуховете, Асоль?
04 Октомври 2017 12:14
те са го измислили това нещо, те са го размножили в гените на народа ...


Хм, ще рече човек, че кралете са ги избирали на референдум.
04 Октомври 2017 12:23

Тъмно пиво
04 Окт 2017 11:06
- прилича на твърдението, че един полагащ с лопатата асфалт получава държавни пари, защото частната фирма, към която работи изпълнява държавна поръчка за построяването на този път.
- Че кое в това твърдение не е вярно?
Мисля, че по тази логика всички живеещи в България "получаваме държавни пари" директно или косвено от първи, втори, трети и т.н. порядък.
04 Октомври 2017 12:27
батко и братко ще борят снахите и балдъзите на шурето и баджо
04 Октомври 2017 12:44
В момента съпругът ? работел в "Лукойл"

Потвърдиха ли се слуховете, Асоль?

Ето още по темата, по желание на ГЕРБ (само цитирам казаното):


В отговор на питането на Цвета Караянчева, къде работи съпругът ѝ, Нинова отговори, че той работи в "Лукойл", която е частна фирма.
"Много добре вдигната топка, която няма как да забия", заяви Нинова и даде подробности.
"Когато Станишев бе на власт, той напусна митниците, когато Орешарски управлява, напусна дружеството OPI. Това е принцип в нашето семейство и аз му благодаря за това", посочи Нинова. "Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми."
"Човекът, който внесе предложение за разследване по скандала с горивата и "Лукойл" в парламента, бях аз", каза лидерът на БСП. Никога "Лукойл" не е финансирала моя кампания или на БСП."

Източник
04 Октомври 2017 13:26
От така изнесеното инфо се вижда, че съпругът на другарката е работел все на позиции запазени за членове на буржоазни семейства, но човека все напускал и все постъпвал само и само да не хвърли сянка на другарката. Сега работата е, че по изборите другарката обяви по вТВ "аз издържам семейството си с депутатската си заплата от 2500 лв". Та тази синьо-червена мъгла където и да я бутнеш все изскачат пиратки }
04 Октомври 2017 13:43
И още малко, забравих какво още държеше БКП на власт


Само че БКП имаше механизъм за самоочистване. Като вземе и се вмирише някой шуробаджанак, разни идеалисти пишеха до партийния и до държавния контрол. Имаше един Комитет за държавен и народен контрол. Отделно КДС си ги пасеше всички на номенклатурна длъжност. Случаят се проверяваше и после се взимаше решение. И ако решението беше да се прекрати шабаша, ставаше страшно - бързо и безмилостно.
04 Октомври 2017 13:53
БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината

Боже,Беже-е пак стара стръв за тлъсти шарани.
3. „Голямата” и „малката правда”: През 1966 г., за да балансира „стабилността си”, Тодор Живков стига до най-известната си управленска формула. В реч пред събрание на Писателския съюз той лансира идеята за „двете правди” – „голямата” и „малката”, наложила траен отпечатък върху българското общество. С термина „малката правда” мислителят от Правец обяснява парадокса защо всичко в България хем е наред, а хем не е. От една страна, „има кражби, корупция, несправедливост, егоизъм, бездушие, прояви на низък морал, бюрокрация и какво ли не още”. „Но това – заявява Живков – е само „малката правда за нашия живот”. Тя не отразява истинското състояние на нещата, защото „нашата действителност трябва да се разглежда в своето постъпателно развитие, а не от позициите на дребнобуржоазния радикализъм и либерализъм”.

И тук, струва ми се, зацикляме и се озоваваме в най-болезнената точка на историческото наслагване: в 2016 към 1966 г. заживяхме и живеем все повече „по живковски” – в реалностите на „малката правда”.

(снимка: натиснете тук)
04 Октомври 2017 13:59
tsombain, ти като виден десидент как си оцелял?
04 Октомври 2017 14:07
че съпругът на другарката е работел все на позиции запазени за членове на буржоазни семейства

Имаш да направиш само още една малка стъпка - да кажеш при какви правителства той е започвал работата в тези места. Да не се окаже, че е вземан по време на сини и всякакви други "антикомунистически" правителства, защото все някой е трябвало да работи (признавам, нищо не знам за него, но знам как сините с голямо неудоволствие назначаваха "червени" на местата за професионалисти).
Ясно е, че когато партията на жена му е на власт - ами напускал ги е. А при герберите е ясно, че когато дойдат на власт веднага нареждат родата.
04 Октомври 2017 14:09
Потвърдиха ли се слуховете, Асоль?


Малко преди последните избори имаше пространно интервю на Нинова поне в няколко телевизии и там тя каза къде работи мъжа й.. Може да си изровиш интервюто в "епицентър" Нито ти, нито пекинската сте открили топлата вода. Да се чете трЕбе. ТрЕбе да се чете!
04 Октомври 2017 14:10
НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!От АЛЕКО насам нищо не се е променило!
04 Октомври 2017 14:11
НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!

е на Вазов.
04 Октомври 2017 14:22
Б-О-К-У К-Е П-А-Д-Н-Е = 2017
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД