×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Юнкер и без това покани само България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания.
Децата им не могат да учат в новопостроено училище. Сградата даде дефекти, а ремонт още няма
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,709,111
Активни 658
Страници 4,580
За един ден 1,302,066

Бюджетът печели 2 млн. лв. от отпадането на отстъпката за данъчните декларации

Финансовото министерство предлага от догодина да отпадне отстъпката за подване на декларции за доходите по електроенен път. Това ще засегне 27 500 души - толкова са се възползвали от възможнстта през изминалата кампания, сочат данните на НАП. Това съоби БТВ. Досега хората, които подават документите си електронно, използват 5% отстъпка, но не повече от 1000 лв. от сумата, която имат да доплащат като данъци. Справка на приходната агенция показва, че теи над 27 500 души, които са се възползвали, са спестили над 2 млн. лева. Тоест средно човек е спестил по около 75 лв. от данъците си. Ако се приеме предложението на МФ, тази сума ще влезе в хазната.
6
1140
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
22 Септември 2017 18:31
Никакви електронни декларации, никакви лиготии повече! Справедливо е. Следващата година - върху хартиен носител, по-следващата - изчукани върху каменна плочка.
22 Септември 2017 18:50
Милите, много са закъсали за пари. А и вече не им дават заеми.
22 Септември 2017 18:55
Значи ли,че този излишък е нартия и за харченето ще са нужни живи пари?
И това облекчение ли да го наричаме?!
22 Септември 2017 19:18
Е, и? Трябва да сме се загрижили за 27 000 човека, че няма да могат да позлват отстъпка за данъците си? А, драги шарлатани икономистици и крепители на неолиберасткото статукво? Иначе като се спомене за необлагаем минимум ревете, че не било справедливо. Като се спомене за по-нисък ДДС за храни и книги ревете,ч е не било справедливо. Е, време да опитате какво значи да е справедливо. Сигурно е, че още утре шарлатаните икономистици крепители на неолиберасткото статукво ще изпълзят от "институтите" си по медии да заобясняват колко грешно и несправедливо е премахванеот на данъчната отстъпка и как ако продължи да я има ще се превърнем в рай, както навремето обясняваха, че станем рай ако въведем плосък данък.
22 Септември 2017 19:52
Сметката за тези пари може да излезе крива. Има още едно условие за ползване на отстъпката – декларацията да бъде подадена до края на март, а иначе крайният срок е до края на април. Та след отпадане на отстъпката отпада и един стимул за по-ранно подаване на декларацията.
22 Септември 2017 22:34
Най-малкото в заглавието липсва едно "ще".
Евентуалната "пИчалба" може да дойде едва след приемането на ГДД за 2017...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД