:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 373,124,321
Активни 1,977
Страници 20,416
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

ТИ! Ваксинира ли се?

Чувствай се посочен с пръст, читателю! Да не мислиш, че това е шега работа? Застудя, дечурлигата тръгнаха на училище, ще разменят две кихавици и един сопол - ето ти беля. "Грипът Мичиган ни удря до месец", изчислил е скоростта по въздушно-капковата инфраструктура "Стандарт".

И мигновено предлага изпитан набор от практични действия срещу врага. "Пази ни 4-валентна ваксина за 20 лв.", хвали могъщата инжекция вестникът. Даже хващаме промоция - за двайсет кинта сме защитени от няколко световни вирусни мрежи: "покриват вирусите Хонконг/4801/2014 (H3N2), Мичиган/45/2015 (H1N1), Бризбейн/60/2008 и Пукет/3073/2013".

Да не помисли някой, че става дума за скрита реклама? Не съвсем, даже съвсем не. Ако толкова пък ти се свидят 20 лв., има алтернативни варианти: "Белтъчини и спорт срещу бактериите", препоръчва същото издание. На собствен риск!

"Дядо и внучка се натровиха със заразени яйца", предава "Телеграф" горчив опит по магистралата на здравето. Като че ли за да бъде сведен до минимум активният прием на белтъчини: "Горят 1.5 млн. заразени яйца", палят пещите в "Стандарт". "Извозват към екарисажи заразени яйца", следва траурните процесии "Труд".

Щом с белтъчини е толкова опасно, тогава може да се изпробва вариантът с повечко спорт. Дали е ефикасна превенция, ще може да се каже след месец, когато нахлуе Мичиган. Но като се има предвид, че "Волейболистките в Баку без медицински екип" ("Дума"), положението става още по-рисковано. Кой ги знае тези какви азербайджански щамове ще довлекат, да се чуди после човек защо не се е боцнал четиривалентно овреме.

Затова я по-добре дай една двайсетачка сега, да ти е мирна главата. Какво му плащаш? И имай предвид, че "за да е тя ефикасна и да изгради имунитет, трябва да се направи 21 дни преди появата на грипните щамове". Часовникът тиктака неумолимо.
1
1190
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Септември 2017 12:06
Ваксината вече е 13 валентна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД