:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Обвинението е заради платени строително-монтажни работи
Пасажерите най-често забравят лаптопи, телефони, часовници и лични документи
СТАТИСТИКИ
Общо 352,349,759
Активни 1,029
Страници 108,040
За един ден 1,302,066

Кабинетът определи зони на движение на търсещите закрила чужденци

Правителството определи днес периметър за придвижване на търсещите закрила чужденци, настанени в регистрационно-приемателните центрове на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) в София, Харманли и с. Баня и транзитен център в с. Пъстрогор. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Целта е въвеждане на строг административен контрол по време на производството за предоставяне на закрила на чужденците, съобщава "Фокус".

Според Закона за убежището и бежанците (ЗУБ) по време на производството за предоставяне на международна закрила чужденецът има право да се движи в рамките на определената административна област на територията на България, която не може да напуска. Определената зона дава достатъчна възможност за движение, за да гарантира упражняването на правата по този закон.

С оглед законовото задължение на търсещите закрила да не навлизат в граничната зона на България, настанените в регистрационно-приемателен център на ДАБ в Харманли могат да се придвижват в определения периметър на територията на област Хасково, без граничната зона. Настанените в транзитен център в с. Пъстрогор могат да се придвижват на територията на област Хасково, без граничната зона, с изключение на територията на с. Пъстрогор. Необходимостта от съществуване на подобна определена зона на движение по смисъла на ЗУБ в района на транзитен център – с. Пъстрогор ще отпадне до края на 2017 г. От страна на ДАБ са предприети действия за обособяването на центъра в с. Пъстрогор от отворен в затворен тип. Настанените в приемателния център в София не могат да напускат територията на столицата, а настанените в с. Баня – територията на област Сливен.
4
1039
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
21 Септември 2017 15:24
Кабинетът определи зони на за движение на търсещите закрила чужденци

Нещо като вело-алеи.
21 Септември 2017 15:28
Бойко им забрани да напускат България, защото ни обича.
21 Септември 2017 15:39
/:/Кабинетът определи зони на движение на търсещите закрила чужденци
....................................................................................
По закон/НК и ЗИК/, законната зона за движение на НЕзаконно влезли в България чужденци е: дворът на затвора! ТЧК
21 Септември 2017 15:52
Хюстън, имаме проблем!
Столичани в повече и
Хей Максуда, здравей, здравей!
И как мислят да контролират "периметрите"?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД