×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,832,252
Активни 1,205
Страници 127,721
За един ден 1,302,066

"Райънеър" не изключи възможността за отмяна на още полети

 
Главният изпълнителен директор на „Райънеър“ Майкъл О'Лиъри заяви в четвъртък, че не може да изключи възможността за отмяна на още полети, предава Франс прес, цитирана от Фокус.
Говорейки пред годишното общо събрание на компанията в Дъблин, О'Лиъри подчерта, че „не може да гарантира, че няма да има по-нататъшни анулирания", потвърди говорител, който отбеляза, че отмяната на полетите е свързана с метеорологичните проблеми и стачките, които също пречат на компанията.
4
1634
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
21 Септември 2017 14:34
заземяването на самолетите е свързано с метеорологичните проблеми и стачките

Първо беше заради отпуските на пилотите, това дали няма да излезе форсмажор, заради който не се дължат обезщетения?
21 Септември 2017 14:43
Още във вторник публикуваха всички полети, които отменят до края на октомври.
Много ирландски пилоти са в отпуск поради влизане в сила на еврипейска разпоредба, задължаваща ги да си вземат отпуските до края на календарната година, а не до 5 април догодина, както е било до сега. Има и около 120 полота, които са напуснали и са отишли да работят за Iceland Air. От компанията са проспали задаващия се проблем. Ще трябва да се бръкнат за около 20 милки. Може да ги подгонят и за това, че не пречекират свои пътници при конкуренцията, когато има такава възможност
21 Септември 2017 14:44
заземяването на самолетите


Стана ми интересно и впрегнах Гошо:

КАК СЕ ЗАЗЕМЯВАТ САМОЛЕТИТЕ?

Заземяването е електрическо съединение на определено устройство със земята чрез подходящи проводници. Благодарение на заземяването дефектният ток и статичното електричество в електрическите устройства преминават в земята. Така се осигурява безопасност за хората, както и се предпазват електрическите устройства. При самолетите, обаче, по време на полет заземяването не се осъществява чрез пряка връзка със земната повърхност. За целта се използва друг механизъм. Електрическата система на един самолет е напълно самостоятелна и затворена и затова няма нужда от заземяване. От друга страна, статичното електричество, което се натрупва върху самолета при полет, се освобождава чрез метални издатъци в краищата на крилата и на опашката, които приличат на малки антени. Самолетът не се нуждае и от гръмоотвод, който да отклонява мълниите, защото външната му обвивка е изолирана от електрическата му система, както и от други системи, които потенциално могат да бъдат засегнати (например, резервоарът с гориво).
Когато самолетът кацне, той се свързва на определени места със земята, за да се освободи натрупаното върху него електрическо напрежение. Освен това, за да не се допуснат искри, докато се зарежда с гориво, самолетът се свързва с помпата или камиона, които го зареждат с гориво.


Натисни тук
21 Септември 2017 14:50
Как как! С тел, чук и the mother...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД