×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,016,150
Активни 1,367
Страници 68,191
За един ден 1,302,066

Ученик преби с кол свой учител в Садово

Непълнолетният ще получи 2 обвинения
Учител с 13-годишен стаж е бил пребит от свой ученик в селскостопанската гимназия в Садово, съобщи „Фокус“, като цитира директора Димитър Йорданов.

Днес около 11.30 ч трима ученици от последния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час под предтекст, че не знаят какъв час имат. Учителката по география влязла в спор с тях и потърсила помощта на зам.-директорката.

През това време учителят по английски, който също чул разправията в коридора, излязъл и започнал да въдворява ред. Той повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това, 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя по английски, който се движел към стаята на зам.-директорката.

Наложило се да бъде викната Спешна помощ за 40-годишния учител. Пристигнали и полицаи и инспектори от Детска педагогическа стая. За инцидента е информирано и Регионалното управление по образование.

Учителят е за втора година в гимназията, но има стаж за работа с проблемни деца, казва директорът Йорданов.

Учениците са задържани от полицията, съобщи директорът пред Нова тв. Той добави, че ще направят всичко необходимо да се изяснят всички причини за случилото се и ученикът, ударил учителя, да понесе наказанието си.

Трите момчета нямат криминални регистрации. „Не съм разговарял с родителите им все още. Децата са от ромски произход. Родителите работят”, каза директорът.

Пред Радио „Фокус“ - Пловдив Калоян Димитров от Районната прокуратура в Асеновград каза: „Най-вероятно ще бъдат повдигнати две обвинения на ученика. Първото е за хулиганство, което предвижда 5 години лишаване от свобода, а второто е за телесната повреда, нанесена на преподавателя“
35
4008
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
35
 Видими 
20 Септември 2017 08:29
Ако посегнат да изключат цигането, ще срещнат гнева на бхк. А после министърът ще обикаля да прибира в клас побойника...
20 Септември 2017 08:29
ще го гласуваме ли за “Събитие на Годината” ??
20 Септември 2017 08:40
Къде отидоха осналите коментари ??? На умника Неопол специално ! Че и жанито изтрили ! Съвсем "политкоректни" и " толерантни" станахте ! Не се ли срамувате от себе си ?
20 Септември 2017 08:41
Ся да впрегнат мангустите в едно рало,па да ги опънат да изорат десетина декара нейде из садовското равно,плодородно поле.Ама орача отзад да ръга с остена юнашки...
20 Септември 2017 08:44
Голямо интегриране, няма що...
20 Септември 2017 08:44
За посягане от ученик към учител - моментално изключване и ТВУ, а парите за ученика да си остават за училището!
20 Септември 2017 08:51
В училищата къдетo "малцинствата" са мнозинство учителите трябва да владеят бойни изкуства... иначе няма да има ред...
20 Септември 2017 09:06
повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това, 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя

Цигането нещо мноо нервно го раздава... да му пее с гласа на азис ли е очаквал от учителя. Все пак, впечатлен съм, че три циганета са в 11 клас...
20 Септември 2017 09:17
Махнахте коментарите...
А какви ще правите, когато има убит учител?
Не ако, а когато...
20 Септември 2017 09:18
Цигани за пореден път?!!? РОдителите работят?!? Знае ли се кои са им родителите?
20 Септември 2017 09:19
Децата са от ромски произход. Родителите работятберът жилязуу
20 Септември 2017 09:59
Надолу, надолу, надолу...
20 Септември 2017 10:05
"повишил тон"?
А по-конкретно?
20 Септември 2017 10:18
"повишил тон"?
А по-конкретно?

С три октави и половина.
20 Септември 2017 10:21
Интеграция, толерантност, делегирани бюджети....
Ромско включване...

Така се прави.

Ще се справим!

Wir shaffen das!

20 Септември 2017 10:22
А какви ще правите, когато има убит учител?
Не ако, а когато...

...................................


Голяма работа, нали не е от "четвъртата власт".
20 Септември 2017 10:28
Никъде в текста не отрих думата "ром", а да не говорим за "циганин".
А става дума точно за такива екземпляри.
Едно време Партията ги правеше хора, като им даваше професия в строитерни войски и ги приучаваше на елементарни неща.
Е, сега нали е демокрация, получават се все ей такива.
20 Септември 2017 11:16
"Нему се кланя дивак - учител ..."

Още от Ботьова е тръгнало така - бой по даскалите!
Ужас!
20 Септември 2017 11:26
Културни особености Сър!
20 Септември 2017 11:36
като ударил учителя по английски

Ако беше го ударил по български, спукана му беше работата.
20 Септември 2017 11:37
В училищата къдетo "малцинствата" са мнозинство учителите трябва да владеят бойни изкуства... иначе няма да има ред...
И да им е разрешено да носят и използват по предназначение ''помощни средства'' като електрошокови палки, газови пистолети, спрейове за самоотбрана...Изобщо не се шегувам.
Защо директорът не е привикал незабавно родителите на трите гамена?! Още не бил разговарял. Гиди шубелия. Иска учениците му да почнат да трошат училището ли?
20 Септември 2017 11:37
който се движел към стаята на зам.-директорката.

Щом се е движел, значи е мърдал още.
20 Септември 2017 11:39
Само Макаренко се е справял с такива "деца". Редом с поляка Януш Корчак и др.

Ведущее место в зарубежном «макаренковедении» занимает основанная в 1968 году в ФРГ лаборатория по изучению наследия А. С. Макаренко, являющаяся подразделением самого крупного учреждения педагогического «остфоршунга» — исследовательского центра сравнительной педагогики Марбургского университета. Там была предпринята попытка издания трудов Макаренко на немецком и русском языках с восстановлением цензурных купюр, но в 1982, после выхода семи томов, издание было прекращено


Но у нас е невъзможен Антон Семьонович! Нямаме такива личности на педагогическото поприще. Освен това Европа ще изпищи неистово - Българите бият ромите!

20 Септември 2017 11:40
Щом се е движел, значи е мърдал още.

Ами да, списващите ''Сега'' също са възпитаници на родната ни образователна система от детската градина до университета. Няма да се учудя, ако редакцията бъка от магистри.
---
Имаме у дома ''Педагогическа поема'', доволно пооръфана от годините и препрочитането. Не знам дали Макаренко би се справил с нашия проблем. Той е трябвало да възпитава или превъзпитава ''бели'' хора, попаднали неволно в тежка житейска ситуация. Тук 25% от ''хората'' не са ''бели'' и живеят така, както те желаят.
20 Септември 2017 11:52
ква е па тая селскостопанска гимназия в садово, недалеч от катуница???
5 години ги учат на единственото нужно правило в тоя район - ще береш само тва, дето ти си посадил???
20 Септември 2017 12:22
Имаме у дома ''Педагогическа поема'', доволно пооръфана от годините и препрочитането. Не знам дали Макаренко би се справил с нашия проблем. Той е трябвало да възпитава или превъзпитава ''бели'' хора, попаднали неволно в тежка житейска ситуация. Тук 25% от ''хората'' не са ''бели'' и живеят така, както те желаят.
Гадното е, че живеят както не само те желаят. И Европата е петимна да изтласкат "белите" от територията. Тя самата не ги ще, но стана донор на къде по-опасни за нея орди.

Здравче, помниш ли епизода с постановката на "Ревизор" в колонията "Максим Горки"? Бижу!


20 Септември 2017 12:28
"Наско е много добро момче. Той не е виновен. Господинът го предизвика и той го наби". Това твърдят в хор ученици от професионалната гимназия по селско стопанско в Садово, където вчера по обяд дванадесетокласникът Атанас Георгиев удари с кол по главата преподавателя по английски Антон Велков.

Над 80% от учащите са от ромски произход. Според директора Димитър Иванов това, което се е случило, е чудовищно. "Учудващо е че на втория ден от откриването на учебната година, стана този инцидент", казва директорът. По думите му Атанас Георгиев, заедно с единадесетокласниците Емил Янев и Васко Георгиев, отворили вратата на преподавателя по английски.

Той ги изгонил с думите, че му пречат. От там тийнейджърите са се насочили към кабинета на друга преподавателка. Тя се обърнала за помощ към зам.- директорката. Педагозите провели разговор с тримата гимназисти и те поели към класната си стая. Тогава Атанас Георгиев се отделил, грабнал дървен кол и ударил учителя по английски. Действието се развило в коридора на гимназията.

"За мен е необяснимо кое е предизвикало тази агресия", коментира директорът. Тримата са задържани за 24 часа. Предстои по обяд прокуратурата да им повдигне обвинение. В училището се провеждат редовни занятия, пише "24 часа". Гимназистите се разхождат из двора и дума не дават да се изговори срещу побойника.
20 Септември 2017 12:29
През това време учителят по английски, който също чул разправията в коридора, излязъл и започнал да въдворява ред. Той повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това, 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя по английски, който се движел към стаята на зам.-директорката.


Николас, манипулирате безобразно. Здравче, и ти! Дано е неволно.

20 Септември 2017 12:30
ще го гласуваме ли за “Събитие на Годината” ??


Така де, като дойдат и на теб да ти строшат кокалите, трай си и не си слагай кахър.
20 Септември 2017 12:30
Айде СЕГА, учителят им бил "повишил тон". А че тия тримцата организирано са пречели на учебните занятия, че са се държали нагло, предизвикателно, в грубо нарушаване на обществения ред и с използване на предмети-оръжия за умишлено нанасяне на телесна вреда - за това нито дума !?
Дано учителите и полицаите не се огънат.
20 Септември 2017 12:40
"Ромската интеграция" явно само с морков не става! Държавата ще трябва да извади и тоягата...
20 Септември 2017 13:07
Дорис20 Септември 2017 11:39
Само Макаренко се е справял с такива "деца". Редом с поляка Януш Корчак и др.
20 Септември 2017 13:35
Почти съм сигурен, че БХК ще номинира 17-годишният "възпитаник" за Мъж на годината, освен ако някой друг не заколи собственоръчно директора на гимназията в оставащото време до декември!
20 Септември 2017 14:48
А какви ще правите, когато има убит учител?

- Не "учител", а цял професор бе убит от 4-ма цигани в заведение в кв. Захарна фабрика, където тези са нахлули и искали да ги черпят, започва побои над присъстващите и човека биде убит. И да, няма наказани и до днес, понеже не можели да установят кой от 4-мата е директния извършител...
20 Септември 2017 14:56
Николас, манипулирате безобразно. Здравче, и ти! Дано е неволно.
Това мнение наистина ме озадачи. Дорис, би ли пояснила къде виждаш манипулация . Ако е въпрос на недобър изказ от моя страна и това поражда недоразумение съм готова да се опитам да се изразя по-ясно.
***
Считам, без всякакви уговорки, условности и резерви, че циганите са най-големия проблем на България. Към днешна дата виждаме само 10% от айсберга, в обозримо бъдеще той ще ни затисне. Буквално.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД