×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,016,014
Активни 1,383
Страници 68,055
За един ден 1,302,066

От утре затварят за тирове Хаинбоаз

В същото време ще бъде пуснат ремонтираният от годинаи четири месеца тунел на Витиня
 
От утре се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 т през Прохода на Републиката (Хаинбоаз), съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Причината е, че ще се ремонтира участъкът от второкласния път през град Гурково (от км 56+920 до км 58+820). Ремонтът на двукилометровата отсечка ще продължи до 15 ноември. Целта е да се повиши безопасността на движение през предстоящите зимни месеци, обясняват от пътната агенция.
Хаинбоаз е основната пътна връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България, тъй като проходът Шипка е забранен за тежки камиони. По време на ремонта тировете ще преминават през Котленския проход по следния обходен маршрут: От Северна за Южна България маршрутът е: Велико Търново - път I-4 - Омуртаг - път II-48 (Котленски проход) - "Петолъчката" - път I-6 (Подбалканския пъ); От Южна към Северна България маршрутът е: от път I-6 (Подбалкански път) - "Петолъчката" - път II-48 (Котленски проход) - Омуртаг - път I-4 - Велико Търново.
Друга възможност за преминаване на МПС над 12 тона е през Ришкия проход - път II-73 Шумен - Карнобат.
Автомобилите с тегло под 12 т ще бъдат пропускани през Хаинбоаз. За тях обаче също има временна организация на движението: Пътуващите от Северна за Южна България ще преминават от път II-55 (Проход на Републиката) до км 55+800, след което ще се отклоняват по общинския път Димовци - Николаево до кръстовището с I-6 София - Бургас (Подбалкански път); пътуващите от Южна за Северна България ще преминават по уличната мрежа на гр. Гурково до км 56+700 на път II-55 (Проход на Републиката). Трафикът на леките автомобили ще бъде без ограничение.
В същото време утре министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов тържествено ще пуснат движението през затворената тръба на тунел Витиня в посока Варна. Ремонтът на тази тръба започна през юни миналата година и срокът за завършването му неколкократно бе удължаван. Досега движението беше двупосочно в тръбата в посока София, а тежкият трафик се отклоняваше по стария път през Витиня. Въпреки това се образуваха огромни задръствания.
На ремонт подлежи и тръбата в посока София, която също е в отчайващо състояние. Засега от АПИ не казват дали и кога планират и тя да бъде ремонтирана.
3
1420
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Септември 2017 16:01
Прохода на Републиката (Хаинбоаз)

Това в скобите е за турските тираджии. Да не се чудят къф е тоя па проход и ква е па тая Република. Е и за някой български граждани със специфично национално самосъзнание.
Hainboğaz от hain – коварен, предател, пакостник и boğaz – проход
19 Септември 2017 19:07
Hainboğaz от hain – коварен, предател, пакостник

Значи, кръстен е на сина Адамов- Каин.
19 Септември 2017 21:30
Това в скобите е и за несбъднатите царедворци, на които слухът бива дращен от думата "Република" даже и в комбинация с друга дума, в случая - проход. Друго си е турцизмът Хаинбоаз.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД