×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,015,877
Активни 1,398
Страници 67,918
За един ден 1,302,066

БСП: Проблемът за сигурността ни не е Русия, а престъпността

Кирил Добрев призова Патриотите да не подкрепят доклада за нац. сигурност
„Ние, от БСП, няма да подкрепим в Народното събрание доклада за сигурност. За нас приоритетите по тема „Сигурност” са други. За нас Русия е стратегическа възможност и партньор, а не заплаха.” Това заяви на пресконференция, зам. - председателят на БСП Кирил Добрев.
„Призоваваме вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да оттеглят подписите си от доклада. Много години, и особено в предизборната си кампания, те отстояваха съвсем различна позиция”, припомни той. Добрев цитира пред медиите думи на Красимир Каракачанов, който по повод изявления на бившия президент на България Росен Плевнелиев заяви: „Решението на президента да дрънкат оръжия срещу Русия не е правилно. Така смята почти целият български народ. Ако това за него е европейска политика, то за мен не е”.
Зам.-председателят на левицата заяви, че ако Красимир Каракачанов държи на думите си по време на предизборната кампания, трябва да оттегли подписа си. „Волен Сидеров, човекът, който води групата на патриотите в НС, всички сме свидетели на неговите изказвания и мнението, което има за Русия. Държим групата на патриотите да не подкрепи този доклад в парламента”, отсече Кирил Добрев. Той бе категоричен, че за БСП проблемите за сигурността са съвсем други. „Проблемът със сигурността, това е битката с бедността и борбата с корупцията. Защото няма как голо и босо МВР да се бори с престъпността и да защитава сигурността на страната. Защото се върнахме в мутренските години, в които отново се ширят отвличания. Отново бандитски групи рекетират по магистралите и битовите кражби са ежедневие. Това е основният проблем за сигурността в страната и БСП настоява това да е дневният ред на българския парламент”, заключи Кирил Добрев.
„Когато ГЕРБ управлява, винаги има напрежение във военно-промишления комплекс – скандали, стачки и хора, които са уплашени за работните си места. Когато е БСП, винаги има оздравяване на предприятията, нови работни места, инвестиции и печелене на поръчки“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той обясни, че е проведена среща с работници от фирма „Емко“, които се притесняват за работните си места и става въпрос за 1000 семейства. „Рисковете от много шум в системата са два – социални – хората от сектора да останат на улицата и един район, като Трявна, да обезлюдее“. Стойнев припомни случая с МВЗ „Сопот“, който целенасочено е бил източван и ако не е била намесата на БСП, сега това предприятие е щяло да бъде закрито. „Не разбирам защо се създава напрежение, при положение, че тези предприятия могат да бъдат изключително печеливши. Вторият риск е България да загуби позиции на стратегически пазар“, каза още народният представител. „Заставаме зад работниците. Искаме те да бъдат спокойни, да живеят достойно, да изхранват своите семейства. Призоваваме министъра на икономиката да дойде в комисия, да информира всички парламентарни групи какво се случва и апелираме към бързото решение, което да осигури стабилност на работниците", подчерта Драгомир Стойнев.
На пресконференцията стана дума и за обвинението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров към президента Радев, че като шеф на ВВС подготвил "опорни точки" за тогавашния премиер Орешарски и срещата му с представители на "Грипен". Тодоров обвини Радев, че лобирал за "Грипен".
„Тези т.нар. „сензационни документи“, не представляват нищо повече от една най-обикновена справка, която ръководителят на проектния екип е дал на министър-председателя заради предстояща среща с представители на една от страните, проявили интерес за участие в този конкурс. Ако срещата беше за Ф-16, справката щеше да бъде в същия вид и не виждам лобизъм“, коментира Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП. По неговите думи в публикуваните в интернет опорни точки за „Грипен“ няма нищо нередно. „В тях се изразява благодарност от проявения интерес – какво по-нормално от това. Обсъжда се възможността за доставка на тези самолети, какви са възможностите за разсрочено плащане, доставката да бъде колкото се може по-бърза и преди да дойдат новите самолети да има възможност да се ползват оперативно самолети от шведските военновъздушни сили, както и за ноу-хау, което „Грипен“ би предоставило на България", обясни Зафиров. Според него ген. Радев говори като експерт. "Радвам се, че тези документи бяха извадени, за да се види още веднъж какъв великолепен специалист е. Жалко е, че военно-въздушните сили загубиха такъв достоен генерал, но за сметка на това България има достоен президент“, каза още Зафиров
19
1783
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
19 Септември 2017 13:55
За нас Русия е стратегическа възможност и партньор, а не заплаха.” Това заяви на пресконференция, зам. - председателят на БСП Кирил Добрев.

За вас Кире - може и да е партньор... Но ти все пак не пренасяш контрабандно рубли... така че, помисли пак...
19 Септември 2017 14:08
На пресконференцията стана дума и за обвинението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров към президента Радев, че като шеф на ВВС подготвил "опорни точки" за тогавашния премиер Орешарски и срещата му с представители на "Грипен".


Скандално! Командващият ВВС подготвил премиера за среща с представители на "Грипен"!

Ми кой да го подготви бе, Тодоров? Ти ли? Или другото Биков?

Скандално е, когато сонм калинки подготвят пожарникар и физкултурник от помощното по въпроси, свързани с бойната авиация и отбраната. Е, те тогава става скандално. Скандално е оня със семейно ценната тъща да пее за семейните ценности. А пропо на капото си пял ли я е тази песен на ушенце, че ми е интересно. Гиди, суджуци навързани, гиди ...

19 Септември 2017 14:13
Проблемът за сигурността ни е, че и опозицията както и управляващите получават указания и нареждания от Козяк, вместо да служат на ония които са им дали властта на изборите.
19 Септември 2017 14:13
Проблемът е, че калинката дето размята флорални покривки за маси из министерствата бълва копи пейст глупости, а вие две свдмици се ослушвате като телета в небрано лозе откъде ви е дошло. Само Илияна Йотово намекна нещо, но без имена. И после се чудите защо хората предпочитат Боко или Слави. Пет минути някой от актьорите на Слао да се пофръцка като Захариева и доклда пише го бегал. При Свети Иван Костов.
19 Септември 2017 14:14
Скандално! Командващият ВВС подготвил премиера за среща с представители на "Грипен"!

Ми кой да го подготви бе, Тодоров? Ти ли?


Тоз човек трябва да иде на профилактичен преглед. Като го гледам, не мога да се отърва от предчувствието, че всеки момент ще се самозапали
19 Септември 2017 14:15
и опозицията както и управляващите получават указания и нареждания от Козяк, вместо да служат на ония които са им дали властта на изборите


Е, че те баш на тях служат, де ... Що са на Козяк при сахибите, мислиш ... За честните сини очи на Рубин?
19 Септември 2017 14:17
Firmin
19 Сеп 2017 14:15
Що имам усещанието, че си прекалено подвижен?
19 Септември 2017 14:21
„Призоваваме вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да оттеглят подписите си от доклада. Много години, и особено в предизборната си кампания, те отстояваха съвсем различна позиция”, припомни той. Добрев цитира пред медиите думи на Красимир Каракачанов, който по повод изявления на бившия президент на България Росен Плевнелиев заяви: „Решението на президента да дрънкат оръжия срещу Русия не е правилно. Така смята почти целият български народ. Ако това за него е европейска политика, то за мен не е”.


Не може да му се отрече на Добрев, че яко е накиснал патриотарите
19 Септември 2017 14:22
Не може да му се отрече на Добрев, че яко е накиснал патриотарите


Не ги е накиснал. Доста трезво изявление. Остава да предаде трезвеността и на тях.
19 Септември 2017 14:24
Остава да предаде трезвеността и на тях.
Тва ми звучи ноо актуално и даже дисертабелно - Трансмисия на трезввеност, сабахлем
19 Септември 2017 14:44
Що имам усещанието, че си прекалено подвижен?


Щото мислиш бавно
19 Септември 2017 14:53
За нас Русия е стратегическа възможност и партньор, а не заплаха.” Това заяви на пресконференция, зам. - председателят на БСП Кирил Добрев.

За Кире Контрабандисто и Милошевич беше стратегическа възможност и партньор

Иначе:
http://rusofili.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0/

Русия не представлява заплаха за националната сигурност на България. Около това заключение се обединиха журналистите Георги Коритаров и Валерия Велева, които коментираха в студиото на “България сутрин” по България он ер дискутирания в пленарната зала доклад за състоянието на националната сигурност за 2016 година.

И двамата подчертаха, че правителството е органът, който може категорично да се произнесе дали Русия е заплаха за страната ни или не, но в доклада никъде дори не се споменавало – пряко или косвено – че България е конкретен държавен субект, чиято сигурност е застрашена от Русия.

“Абзацът в доклада започва с изречението, че “Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа”. Едно е да си заплаха за основна идея, друго е да си основна заплаха. При това, това разсъждение е направено в контекста на доклади и оценки, давани от ЕС като организация”, посочи Коритаров.

Велева подкрепи казаното като добави, че се анализират пасажи от доклада, цитирани в пресата, без да е четен целия текст. Тя дори се учуди, че някои от депутатите, които коментираха доклада в парламента, не са го чели, а това, по думите ѝ, било недопустимо.


“Както е недопустимо колегите журналисти, които вадят откъсии от доклада и манипулативно ги интерпретират и слагат в заглавия. Вчера вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, няма никаква конкретна заплаха за националната сигурност на България. Единствената заплаха за нас и Европа е радикалният ислям.Аз бях заедно с министър-председателя Борисов в Кавала по време на подписването на меморандума с гръцкия премиер Ципрас. И двамата премиери заявиха, че България и Гърция могат да бъдат мост между Русия и Европа. Е как тогава, ако Русия е заплаха за националната ни сигурност, ние ще бъдем мост към нея?”, запита Велева.


19 Септември 2017 15:21
Зам.-председателят на левицата заяви, че ако Красимир Каракачанов държи на думите си по време на предизборната кампания, трябва да оттегли подписа си.

Да, ама сега Каракачанов е министър и е нормално да си извърти позицията.
Както се казва, казаното в предизборната кампания си остава в предизборната кампания.
19 Септември 2017 15:23
Кирил Добрев призова Патриотите да не подкрепят доклада за нац. сигурност
Вий от БСП-то като сте толкоз ербап, що не се изправите на задни крака и да заявите - поемаме курс към излизане от фашистко НАТО.
19 Септември 2017 16:30
Вий от БСП-то като сте толкоз ербап, що не се изправите на задни крака и да заявите - поемаме курс към излизане от фашистко НАТО


Де ти Грипени, де ти фашистко НАТО !
19 Септември 2017 16:40
Контрабандист на валута/не рубли/ говори за престъпност... нямам думи!
19 Септември 2017 18:08
За Добрев и Зафиров -

А останалите плужеци добрали се до кресленца с парици ще се запомнят по мазната миризлива следа след тях. Ще се снишавта зад изнудваният от към Козяк минпред и фъфлят невнятни глупости всред останалите политически шушумиги...
19 Септември 2017 20:22
Ръц! Муш и заврът!
Чува се немощно "АааааахЪ"....
19 Септември 2017 20:40
Най-интересно е поведението на Сидеров.Такова лицемерие .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД