:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Единият е летец, а другият – каратист, обяснява бившият културен министър. Той пламенно защитава и Пеевски вече забравил какви ги говореше през 2013 г по негов адрес
Всичките 66 пасажери са загинали
След като вчера стана ясно, че "Рос" вече е влязъл, сега към него се присъединява и "Карни"
СТАТИСТИКИ
Общо 368,995,275
Активни 1,027
Страници 48,318
За един ден 1,302,066

Полицаи и пожарникари протестираха пред Народното събрание

Полицаи и пожарникари протестираха пред сградата на парламента в София заради ниските си заплати и заради липсата, според тях, на диалог с ръководството на МВР. Малко преди 12 часа служители на МВР докараха пред Народното събрание един противопожарен автомобил - с това от синдикатите в министерството искат да покажат на ръководството на МВР в какви условия работят служителите. По този начин синдикатите обясниха на присъстващите недостига на хора в пожарната, предаде БНР.
Според професионалните изисквания в противопожарен автомобил трябва да има по 6 души, а в българската пожарна често се случва да има по двама или трима.
Основното искане на протестиращите днес е увеличение на заплатите с 15% от 1-ви февруари тази година, тоест със задна дата. Синдикатите са категорични, че няма да отстъпят от това искане. От друга страна ръководството на Министерството на вътрешните работи също е категорично, че към момента пари за такова увеличение не могат да се намерят.
Служителите на МВР са категорични в исканията си. Протестиращите твърдят, че до момента няма диалог с ръководството на министерството. Затова се готви национален протест, а до 21 октомври протестните действия на синдикатите в МВР ще продължат щафетно в различни градове.
По-рано днес заместник вътрешният министър Стефан Балабанов отново повтори тезата на ръководството на МВР, че към момента няма как заплатите на пожарникарите и полицаите да бъдат увеличени със задна дата, а в бъдеще време. "Колко ще бъдат увеличени, това ще зависи от бюджета, от рамката на бюджета, от министъра на финансите. Аз искам те да получават по 2000 евро на месец, само че бюджетът на държавата не позволява в момента това, което те искат. Не знам с колко процента, не бих могъл да ви отговоря и не знам точно от кога".
Ако не се постигне разбирателство, въпреки днешния протест, от синдикатите в МВР се заканват да организират голям национален протест през октомври. Ако до 2018 година също не бъде постигнато разбирателство, от 5-и януари протестите на полицаите ще станат ежедневни. Полицаите във Варна ще протестират тази вечер зад сградата на Драматичния театър "Стоян Бъчваров".
5
987
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
14 Септември 2017 14:26
Ще излезе сега, че само учените у нас са доволни от трудовото си възнаграждение, равно на минималното?
Не било "престижно" да протестират, нищо че са останали ПО ЕДИН в лаборатория...14 Септември 2017 14:36
Натисни тук - след 16:45
14 Септември 2017 14:49
Синдикатите са категорични,
.................
От друга страна ръководството на Министерството на вътрешните работи също е категорично,
......................................
Служителите на МВР са категорични


Ами сега!
14 Септември 2017 19:19
Има порочен кръг. Народа бяга в чужбина да си плаща данъците подгонен от крадците на всички нива, а полицаите искат неизбягалите да плащаме повече данъци за да вземат повече пари.
14 Септември 2017 19:24
Да бяха се поизучили, па да идат по белите държави и да живеят като хора. А у нас и това, което получават им е много. Протестирали били, де пуста сопа неокастрена...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД