:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 369,537,984
Активни 2,275
Страници 38,524
За един ден 1,302,066

Тинка Троева отрича да е нарушавала правилата

Уволнената шефка на Фонда за лечение на деца ще си търси правата в съда
 
„Спазила съм правилата и не съм насочила дете задължително да се лекува в чужбина. Ще се защитавам пред съответните органи. Решенията не са еднолични, а се вземат от обществен съвет от 17 души”. Това каза пред Нова тв Тинка Троева, бивш директор на Фонда за лечение на деца.
Тя бе уволнена преди дни като причина за отстраняването й от поста е, че е насочила дете за лечение в чужбина без становище на лекари у нас и без да е вписано в регистъра на Агенцията за трансплантации.
Тя обясни, че е имало заявено желание от родителите детето да се лекува в чужбина. „Един от експертите заявява, че трансплантацията може да се направи в България, но от специалисти с много по-малък опит”, допълни Троева.
Относно думите на здравния министър, че в работата й са открити системни нарушения, тя отговори, че е била на този пост от шест месеца и недоумява как би могла да направи системни нарушения за този кратък период. „Още в самото начало поисках да се направи одит на Фонда, но до ден днешен не съм получила отговор на запитването си”, добави Тинка Троева.
1
639
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Септември 2017 10:05
„Още в самото начало поисках да се направи одит на Фонда, но до ден днешен не съм получила отговор на запитването си”

Да не би там такова - кучето?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД