:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
За София сумата е 3023,64 лв.
Най-голям е напливът към прокуратурата
Русия предупреди САЩ да не си играят с огъня в Сирия
Молитва с цел подкрепа на операцията „Маслинова клонка” била озаглавена: "Джихад: Борба с живота и благата по пътя на Аллах”
Григор Димитров се изкачи до №4 в световната ранглиста
СТАТИСТИКИ
Общо 369,138,569
Активни 1,462
Страници 75,727
За един ден 1,302,066

Над 4000 сгради са пострадали от "Ирма" в Хавана

Жертвите на урагана в Карибския район и САЩ вече са над 80
 
В кубинската столица Хавана над 4000 жилищни сгради са пострадали в резултат на урагана "Ирма", предаде БНР. Според оповестените предварителни данни 157 жилищни сгради са напълно разрушени, а 986 – частично, а при останалите напълно или частично са разрушени покривите. Най-силно засегнати са районите Ведадо, Централна Хавана, Стара Хавана и Мирамар. В Стара и Централна Хавана има много паянтови сгради и много от тях не са устояли на напора на стихията. 
В събота крайбрежните райони на Хавана бяха залети от вълни с височина до 11 метра. Водата проникна на 500 м навътре в града. Залети бяха прочутият крайбрежен булевард "Малекон" и много улици недалече от брега.
В някои райони на Хавана все още няма ток и вода. Повалени от урагана дървета прекъснаха електропроводите на много места. Сериозни щети понесоха и някои топлоелектроцентрали. Хората получават питейна вода от водоноски.
Ураганът "Ирма" премина практически по цялото северно крайбрежие на островната страна. По данни на властите загинали са 10 души и са нанесени сериозни щети на икономиката
Междувременно стана ясно, че в старчески дом в американския град Холивуд във Флорида, където нямаше ток, са починали 8 души. По случая е започнало криминално разследване. Според телевизия Си Ен Ен, цитирана от БНР, трагедията в този дом е накарала властите във Флорида да започнат проверка на условията за пациентите в над 40 дома за възрастни хора в щата. 
Общо досега броят на жертвите на урагана в Карибския басейн и Съединените щати е над 80 души. Милиони домакинства във Флорида и съседните щати все още са без ток.
684
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД