×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,100
Активни 1,585
Страници 116,457
За един ден 1,302,066

Над 4000 сгради са пострадали от "Ирма" в Хавана

Жертвите на урагана в Карибския район и САЩ вече са над 80
 
В кубинската столица Хавана над 4000 жилищни сгради са пострадали в резултат на урагана "Ирма", предаде БНР. Според оповестените предварителни данни 157 жилищни сгради са напълно разрушени, а 986 – частично, а при останалите напълно или частично са разрушени покривите. Най-силно засегнати са районите Ведадо, Централна Хавана, Стара Хавана и Мирамар. В Стара и Централна Хавана има много паянтови сгради и много от тях не са устояли на напора на стихията. 
В събота крайбрежните райони на Хавана бяха залети от вълни с височина до 11 метра. Водата проникна на 500 м навътре в града. Залети бяха прочутият крайбрежен булевард "Малекон" и много улици недалече от брега.
В някои райони на Хавана все още няма ток и вода. Повалени от урагана дървета прекъснаха електропроводите на много места. Сериозни щети понесоха и някои топлоелектроцентрали. Хората получават питейна вода от водоноски.
Ураганът "Ирма" премина практически по цялото северно крайбрежие на островната страна. По данни на властите загинали са 10 души и са нанесени сериозни щети на икономиката
Междувременно стана ясно, че в старчески дом в американския град Холивуд във Флорида, където нямаше ток, са починали 8 души. По случая е започнало криминално разследване. Според телевизия Си Ен Ен, цитирана от БНР, трагедията в този дом е накарала властите във Флорида да започнат проверка на условията за пациентите в над 40 дома за възрастни хора в щата. 
Общо досега броят на жертвите на урагана в Карибския басейн и Съединените щати е над 80 души. Милиони домакинства във Флорида и съседните щати все още са без ток.
728
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД