×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,601
Активни 1,680
Страници 116,958
За един ден 1,302,066

България е 50-та по гостоприемност сред 198 държави

Критерий за тази класация е само визовата политика на страните
България заема 50-то място в класация на Passport Index за най-гостоприемните държави в света. За съставянето на рейтинга компанията е използвала данни от общо 198 държави. Критерий при подредбата е визовата политика на страните, като челните места са за държавите, които допускат на територията си чужденци без визи или друг тип разрешителни за престой, предаде агенция Фокус.
Най-гостоприемните страни в света са Коморските острови (Коморски съюз), Кот д'Ивоар, Гвинея-Бисау, Мадагаскар, Малдиви, Мавритания, Микронезия, Мозамбик, Самоа, Сейшели, Източен Комор, Тоголезка република (бивша Того), Тувалу и Уганда. Те са готови да приемат без визи граждани на всички държави по света.
Афганистан, Северна Корея, Сомалия, Сирия и Туркменистан нямат нито едно сключено споразумение за безвизов режим, което им отрежда последно място в списъка за гостоприемство. На предпоследно място е Ангола, която допуска без визи само посетители от Намибия. Следват Бутан, Екваториална Гвинея, Еритрея, Ирак и Либия. Пътуването без визи в тях е възможно само за граждани на три страни.
Според Passport Index Сърбия е най-негостоприемната държава на Балканския полуостров. Тя може да бъде посещавана безвизово от гражданите на 78 държави, което й отрежда 61-во място в списъка от 198-те страни. Втората най-негостоприемна държава на Балканите е Босна и Херцеговина, достъпът до която е безпроблемен за гражданите на 82 страни. Тя е класирана на 59-то място. Трета по негостоприемност се нарежда Македония (58-мо място), която няма специален режим на допускане на граждани на 84 държави. Следва Албания с 87 държави, за чиито граждани не се изискват визи за влизане в страната. Тя е поставена под номер 54.
Показателите за Гърция, Хърватия и Словения съвпадат с тези за България - и четирите страни допускат без визи гражданите на 93 държави, заемайки 50-то място в рейтинга.
Първенец по гостоприемство в региона е Турция, която може да бъде посетена без визи от гражданите на 162 държави.
10
680
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
14 Септември 2017 09:09
След прегръдките и млясканията Му можем да минем и по-напред. Освен това "тук всички сме парле ву франсе".
14 Септември 2017 09:10
Ние сме толкова гостоприемни, че даже и границите си не охраняваме, за да може гостите да влизат безпрепятствено. До такава степен сме гостоприемни, че дори връщаме обратно онези гости, които искат да ни напуснат. Ние сме направо едни гостоприемници.
14 Септември 2017 09:15
Теоретични класации...
Практиката сочи Германия на първо място - приеха близо милион "бежанци", следват Италия, Гърция...
14 Септември 2017 13:15
Гостоприемници
14 Септември 2017 13:31
Това с гостомера ли го измериха?
14 Септември 2017 13:31
.
14 Септември 2017 13:53
Да ви и в мерките и теглилките!
14 Септември 2017 13:57
Най-гостоприемните страни в света са Коморските острови (Коморски съюз), Кот д'Ивоар, Гвинея-Бисау, Мадагаскар, Малдиви, Мавритания, Микронезия, Мозамбик, Самоа, Сейшели, Източен Комор, Тоголезка република (бивша Того), Тувалу и Уганда. Те са готови да приемат без визи граждани на всички държави по света.


Тоя списък ще си го запазя. Знае ли човек ... Може да потрябва някой ден
14 Септември 2017 14:20
Проблемът с безвизовите държави, е че тези дето те гонят и те влизат без визи.
14 Септември 2017 14:27
А тая класация е на първо място в класацията за най-тъпи класации.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД