×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,626
Активни 1,678
Страници 116,983
За един ден 1,302,066

Пожарникари ще протестират навръх празника си

Гл. Комисар Николай Николов обеща скоро да им осигури нови облекла
 
Пожарникари се готвят да протестират на много места днес, навръх професионалния си празник, съобщи БНТ. Те настояват за 15-процентно увеличение на заплатите със задна дата от 1 юли, нов закон за МВР и нови униформи. Очаква се към тях да се присъединят и други служители на МВР.
Вчера заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов коментира, че заплатите няма как да бъдат увеличени със задна дата. Подготвя се обаче повишение на възнагражденията от 1-ви януари.
Официалната церемония, на която ще бъдат почетени загиналите в изпълнение на служебния си дълг, ще се проведе в двора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
Тази сутрин главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” пък заяви пред Нова тв, че условията за работа на пожарникарите се подобрявали. Ще решим проблема със старите облекла на пожарникарите до средата на следващата година, каза той. В България има 4 117 пожарникари, които имат задачата да гасят пожари в закрити пространства и заедно с техните ръководители, които са около 500, стават общо около 4 600 души. „В момента на експлоатация в пожарните служби са 3 100 облекла, т.е. липсват нови 1 500. Вчера подписах първия договор за доставка на 250 комплекта. Има по-стари облекла, но нашите хора в никакъв случай не са незащитени. Вчера към Агенцията за обществени поръчки подадохме заявление за нови 700 комплекта. И с още една обществена поръчка ще решим проблема“, каза Николов. Бюджетът на пожарната е приблизително 200 млн. лева, от които 185 млн. лева отиват за заплати, а останалите за капиталови разходи и текуща издръжка. „Допълнително към тези пари през следващите три години ще инвестираме 62 млн. лева“, уточни той.
8
845
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
14 Септември 2017 07:58
Тези хора наистина рискуват живота си! Честит празник!
Е, стадо без мърша не може!
14 Септември 2017 08:05
Синдикатите в МВР трябва да бъдат забранени! Служители като Валентин Попов, трябва да бъдат уволнени от министерството!
14 Септември 2017 08:27
Официалната церемония, на която ще бъдат почетени загиналите в изпълнение на служебния си дълг, ще се проведе в двора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Мисля, че трябва да има паметник на пожарникаря в центъра на София и там да се отдава почит от президента, министър-председателя и правителството, граждани...
14 Септември 2017 09:02
С пожарникар за премиер - толкова!
14 Септември 2017 09:10
общо около 4 600 души... Бюджетът на пожарната е приблизително 200 млн. лева, от които 185 млн. лева отиват за заплати,

При тези данни се получава годишна заплата 40217 лв или 3351 лв месечна!...
Е, защо протестират?!...
14 Септември 2017 10:40
П.П.
Учителите, след всички "шумно" известявани увеличения, ще започват със 760 лв, или почти 5 пъти по-малко...
ПЕТ пъти по-малко!
А по-скромно...
14 Септември 2017 12:11
редник, наистина ли вярваш, че пожарникар получава повече от 1000 лева?!
14 Септември 2017 14:12
Медиите няма ли да изтупат от прахта фалшивата новина как сме на осмо място в света по полицаи на глава от населението и заедно с шарлатаните, назоваващи ги "експерти" да заразтягат мазни лукуми колко лошо е полицаите да имат високи заплати, щото нали сме на осмо място, ама от пейсе държави, и то като вместо полицаи мас са ни яключили със служители в МВР? А? А, няма ли? Досега толкова години действаше безотказно в заблуждаването ма невежоите маси от неолиберасткия лъжлив елит.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД