×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,017,579
Активни 1,361
Страници 69,620
За един ден 1,302,066

Парламентът ще обсъди ветото на президента върху Закона за околната среда

 

Парламентът ще обсъди днес президентското вето върху изключително спорни текстове от Закона за опазване на околната среда. Те предвиждат да отпадне втората съдебна инстанция при обжалването на екооценки за инфраструктурни проекти от национално значение. Според управляващите целта е подобни спорове да се решават по-бързо и да не се бави изграждането на ключови за страната обекти като например автомагистрали, язовири и др. Така биха били преодолени очаквани възражения срещу строежа на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле или срещу евентуален бъдещ строеж на АЕЦ "Белене".
Според Румен Радев обаче, държавата трябва да създава не само регулации за съхраняването на околната среда, но и ефективен контрол за тяхното прилагане. А такъв контрол, според президента, се осъществява от административните съдилища именно на две инстанции. Ресорната парламентарна комисия, която разгледа върнатите текстовете, предлага на Народното събрание да отхвърли президентското вето.
Неотдавна екологични сдружения от своя страна сезираха Европейската комисия за намерението на управляващите да ограничат правото на обжалване на решенията им.

2
550
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Септември 2017 08:08
Естествено ще го отхвърли. Нали краденето трябва да продължи.
Едва ли някой си спомня далечната 1994 :
През 1994 г.язовир "Искър" се оказва празен и настъпва криза във водоснабдяването на гр.София. Вземат се спешни мерки за борба със сушата и въпреки съпротивата на местното население се изгражда деривацията "Джерман-Скакавица", като се правят и нужните законодателни промени. Две години по-късно голяма част от деривацията е повредена от пороите и не върши работа, но ние сме платили, а има какво да плащат и бъдните поколения

Познато.
14 Септември 2017 09:40
Да се протакат делата е мечтата на съдиите, прокурорите и най-вече на адвокатите.
Ветото за втората инстанция трябва да отпадне. Едно решение на съда е достатъчно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД