:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Водолазите се опитали да подобрят световен рекорд
Попаднал е под минометен обстрел край Деир ез Зор
"Ако стане нещо в Корея, ще е фатално за Европа", прогнозира премиерът
Лондон желае да се пазари за 20 млрд. евро
СТАТИСТИКИ
Общо 349,163,597
Активни 387
Страници 16,365
За един ден 1,302,066

Депутатите омекотиха оценките на МС за Русия като заплаха

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Цветан Цветанов не е чел доклада за състоянието на националната сигурност, но смята, че написаното за Русия е извадено от контекста.
Острият доклад на правителството за националната сигурност, според който Русия е от основните заплахи за България, изплаши депутатите и те се опитаха да омекотят позицията. ГЕРБ неубедително защити кабинета, а опозицията й се скара, че не оценява адекватно потенциала на връзките между София и Москва. Но и двата лагера смятат, че документът няма да повлияе особено на двустранните отношения.

Парламентаристите от ГЕРБ побързаха да се застраховат, че не са чели доклада. Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов призна, че не е запознат в детайли, но бил удовлетворен, че се "назовават нещата с истинските им имена". И допусна, че частта за Русия в документа се вади от контекст. "В доклада има за анексирането на Крим, за изострените отношения между ЕС, Русия, НАТО и за информационната война, която се води, а тя винаги е свързана и с предпоставките за много фалшиви новини. От тази гледна точка мисля, че е по-скоро извадено от контекста на написаното и смятам, че когато вече бъде за обсъждане и гласуване в съответните комисии, тогава ще можем да говорим по-ясно", посочи Цветанов.

Съпартиецът му Красимир Велчев, който оглавява групата за приятелство България-Русия в НС и миналата събота посети русофилския събор край язовир "Копринка", предпазливо коментира, че не знае доколко "това е сериозно и истинско". "Не знам за какво става дума и за какви заплахи, но явно, за да има такива изказвания, нещо ги притеснява. Ако има точни факти, това би помогнало да се коригират определени изказвания или действия на управляващите", посочи депутатът. И отправи призив към политиците да не се месят в отношенията между българи и руснаци, защото така било "по-добре за любовта между двата народа".

Антон Тодоров от ГЕРБ определи доклада като "чудесен", тъй като посочил "един от големите проблеми на България - хибридната война". И допълни, че разрешаването му изисква "спиране на руските проекти в България и провеждане на политика в областта на националната сигурност, която работи и неутрализира опитите за дестабилизиране на България, а такива определено има".

Въпреки очакването докладът да не се отрази на двустранните отношения, от БСП побързаха да обявят, че документът показва "поредната неадекватност" на кабинета. "Прекалено далеч стигаме с констатациите. Това че поддържаме и бихме могли да поддържаме добри отношение с Москва, не значи, че се отказваме от евроатлантическата посока на България. Именно това, че сме членове на НАТО и ЕС, означава, че можем да бъдем мост на тези световни сили с Русия", смята соцдепутатът Антон Кутев. И допълни, че "българските политици трябва еднакво добре да говорят и английски, и руски".
14
833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
13 Септември 2017 20:18
Братята са толкова великодушни, след като им шибнат плесница, обикновено обръщат и другата буза.
13 Септември 2017 20:43
Кутев, Кутев, ама как ти ходи само, а! Социалист-капиталист, русофил-натовец, английски-руски ... Ми ти си кат един ... речник, бре, мост!
13 Септември 2017 20:48
Парламентаристите от ГЕРБ побързаха да се застраховат, че не са чели доклада.

хмм...ако не четат докладите, не е лошо ф тях да има пасажи, задължаващи депутатите да дарят първородното си чедо за органи, да излезат от 50 хилки, да се возят ф градския транспорт както ги е майка родила и т.н. контролни изречения.
13 Септември 2017 20:50
*
13 Септември 2017 21:37
Ако имаше някакви съмнения за пълен мозъчен разпад у тези, сега всякакви съмнения могат и трябва да отпаднат!

Приблизително равно е, да са с конопени вратовръзки и сами да си ритат столчетата!!!

- Обратното на Щастливци...
13 Септември 2017 21:47
Това не е новина. Новината е, че ще ни вкарат в "Шенген" с все Боко, Чоко, оня другия и ония другите. Тоя ЕС заприлича на долнопробна кръчма. Кат се сетя кви условия бяха за членство, не просто са свалили летвата, а направо са я махнали. Само който не иска да влезе - не влиза.
14 Септември 2017 01:10
"Антон Тодоров от ГЕРБ определи доклада като "чудесен", тъй като посочил "един от големите проблеми на България..." Направо е мостра за Гражданин за Еднолично Развитие в България.
14 Септември 2017 09:05
Парламентаристите от ГЕРБ побързаха да се застраховат, че не са чели доклада.То, гербавите не са го и писали. Писали са го едни, дето са овладели българския език за три месеца на курсове в Държавния департамент...
14 Септември 2017 09:54
Mitnicharъ

14 Септември 2017 10:45
омекотиха оценките

Омекотители, сър.
14 Септември 2017 10:45
Рекидж,
14 Септември 2017 13:22
Почвам да се чудя: Дупетатите от ГРБ само това ли не са чели, или въобще нямат лошия навик да четат това, което приемат? Защото знаят, че щом е от МС- е хубаво и дори прекрасно?
14 Септември 2017 13:27
хмм...ако не четат докладите, не е лошо ф тях да има пасажи, задължаващи депутатите да дарят първородното си чедо за органи, да излезат от 50 хилки, да се возят ф градския транспорт както ги е майка родила и т.н. контролни изречения


Немилостив. Нека поне да са болднати тези пасажи, а? Смили се!
14 Септември 2017 13:44
Трябва надзор над тези наши представители да не вземат ей така експулсивно да ни докарат някоя беля.....Другата възможност е да се договарят съвсем на тъмно , после след дълбоко обмисляне и преценка , да ни сервират десерта...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД