:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силите на реда блокираха украинската столица
Пърформансът има за цел да припомни жестокостите срещу местното население при завладяването на острова от британците
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се виждат за втори път за месец
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,127,560
Активни 1,129
Страници 119,989
За един ден 1,302,066

Държавите от Евросъюза не могат превантивно да забраняват ГМО

Държавите - членки на ЕС, не могат да предприемат спешни мерки по отношение на генетично модифицирани храни и фуражи, без да е очевидно, че съществува сериозен риск за здравето или околната среда, постанови базираният в Люксембург Съд на ЕС, цитиран от агенциите. Според магистратите европейското законодателство в сферата на храните и това за генетично модифицираните храни и фуражи целят да гарантират висока степен на опазване на здравето на човека и защита на интересите на потребителите. Освен това съдействат за ефективното функциониране на вътрешния пазар в ЕС.

Съдът на ЕС констатира, че когато не е установено, че генетично модифициран продукт очевидно може да представлява сериозен риск за здравето на хората, здравето на животните или околната среда, нито ЕК, нито държавите членки имат право да приемат спешни мерки като забраната за отглеждане на царевица MON 810. През 1998 г. ЕК разреши пускането на пазара на генетично модифицираната царевица MON 810, като се позовава на становището на научния комитет, според който няма основание да се смята, че продуктът би имал нежелани последици върху човешкото здраве или за околната среда. Съдът на ЕС се произнесе по искане на районен съд в италианския град Удине.

Американската компания "Монсанто" отхвърли покана за публично изслушване в ЕП, предаде електронното издание "ИЮ Обзървър". Това трябваше да се случи на 11 октомври, но от фирмата обявиха, че институцията не може да разглежда научните резултати от работата й.
1
635
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Септември 2017 23:05
Съдът на ЕС констатира, че когато не е установено, че генетично модифициран продукт очевидно може да представлява сериозен риск за здравето на хората, здравето на животните или околната среда, нито ЕК, нито държавите членки имат право да приемат спешни мерки
Ащколсун, Машшалах, Аферим ...

И кой да го установи това и за колко време, имайки в предвид че на Запад корупцията е повсеместна -- големия бизнес може да прокара каквото си иска установление или решение, тъй като е изкупил политиците на Запад.
А и в някои случаи последствията се виждат след години, поколения, дори.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД