:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Водолазите се опитали да подобрят световен рекорд
Попаднал е под минометен обстрел край Деир ез Зор
"Ако стане нещо в Корея, ще е фатално за Европа", прогнозира премиерът
Лондон желае да се пазари за 20 млрд. евро
СТАТИСТИКИ
Общо 349,163,572
Активни 388
Страници 16,340
За един ден 1,302,066

Ново държавно дружество поема базите на ЦСКА

С решение на Министерския съвет от вчера бе одобрено създаването на ново държавно дружество, което ще стопанисва спортни имоти. Към съществуващите "Национална спортна база" ЕАД и "Академика 2011" ЕАД, които управляват обекти с национално значение, се добавя "Сердика спортни имоти" ЕАД, което също ще бъде с принципал Министерството на младежта и спорта.

Любопитното е, че в капитала на новото дружество се включват само терени, ползвани през годините от различните подразделения на ЦСКА. Капиталът се формира с апортирането на комплекс "Българска армия" в Борисовата градина, тренировъчната база в Панчарево, комплекс "Червено знаме", включващ едноименния плувен басейн и волейболната зала "Васил Симов", както и част от комплекс "Къро", разположен също в близост до 4-ти км в София.

"Създаването на ново дружество ще създаде по-широк кръг от възможности за реализация на тези спортни имоти чрез публично-частно партньорство, отколкото, ако бъдат включени в активите на някое от съществуващите вече дружества. Учредяването на ЕАД и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения ще спомогне да се предприемат действия по модернизирането им, както и за тяхното по-добро управление", пише в съобщението на МС.

В съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" са включени трима души - Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска, които ще бъдат подчинени на спортния министър Красен Кралев. От кабинета съобщиха, че първата задача на мениджмънта е да обяви в срок от три седмици процедура по отдаване под наем на ст. "Българска армия" и базата в Панчарево. В момента те се ползват от футболния "ЦСКА-София", създаден през миналото лято след сливането и трансформацията на "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" (Ловеч) и претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.
3
361
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
14 Септември 2017 08:31
Крадлев, пак ще напълни гушата!
14 Септември 2017 19:29
Както казах...
такова престъпление , не може да извърши , нито едно правителство , дори в Латинска Америка !
Може би , някой племенен съюз из джунглите на Африка !?
15 Септември 2017 16:18
Георги Илиев-Майсила: По-добрият вариант за ЦСКА беше този с Литекс и Етрополе

Гошо Тарабата е помияр!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД