:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силите на реда блокираха украинската столица
Пърформансът има за цел да припомни жестокостите срещу местното население при завладяването на острова от британците
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се виждат за втори път за месец
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,127,613
Активни 1,125
Страници 120,042
За един ден 1,302,066

Ново държавно дружество поема базите на ЦСКА

С решение на Министерския съвет от вчера бе одобрено създаването на ново държавно дружество, което ще стопанисва спортни имоти. Към съществуващите "Национална спортна база" ЕАД и "Академика 2011" ЕАД, които управляват обекти с национално значение, се добавя "Сердика спортни имоти" ЕАД, което също ще бъде с принципал Министерството на младежта и спорта.

Любопитното е, че в капитала на новото дружество се включват само терени, ползвани през годините от различните подразделения на ЦСКА. Капиталът се формира с апортирането на комплекс "Българска армия" в Борисовата градина, тренировъчната база в Панчарево, комплекс "Червено знаме", включващ едноименния плувен басейн и волейболната зала "Васил Симов", както и част от комплекс "Къро", разположен също в близост до 4-ти км в София.

"Създаването на ново дружество ще създаде по-широк кръг от възможности за реализация на тези спортни имоти чрез публично-частно партньорство, отколкото, ако бъдат включени в активите на някое от съществуващите вече дружества. Учредяването на ЕАД и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения ще спомогне да се предприемат действия по модернизирането им, както и за тяхното по-добро управление", пише в съобщението на МС.

В съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" са включени трима души - Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска, които ще бъдат подчинени на спортния министър Красен Кралев. От кабинета съобщиха, че първата задача на мениджмънта е да обяви в срок от три седмици процедура по отдаване под наем на ст. "Българска армия" и базата в Панчарево. В момента те се ползват от футболния "ЦСКА-София", създаден през миналото лято след сливането и трансформацията на "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" (Ловеч) и претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.
3
627
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
14 Септември 2017 08:31
Крадлев, пак ще напълни гушата!
14 Септември 2017 19:29
Както казах...
такова престъпление , не може да извърши , нито едно правителство , дори в Латинска Америка !
Може би , някой племенен съюз из джунглите на Африка !?
15 Септември 2017 16:18
Георги Илиев-Майсила: По-добрият вариант за ЦСКА беше този с Литекс и Етрополе

Гошо Тарабата е помияр!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД