×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,847,490
Активни 566
Страници 6,184
За един ден 1,302,066

Президентът намекна, че няма да подпише указа за новия шеф на ВАС

Драматичният срив на чуждите инвестиции говори за размера на престъпността, заяви Радев
 
В интервю пред Нова тв по случай 235 дни от мандата си президентът Радев намекна, че няма да подпише указа за назначаването на Георги Чолаков за председател на ВАС. Чолаков бе избран в понеделник от ВСС. "Редно е председателят да бъде избран от новия ВСС (който ще встъпи скоро в длъжност, бел.р.). Бъдещият ВСС е избран по новите правила, които са по-демократични. Въпросът за подписването на указа трябва да бъде обмислен, това е много сложен въпрос", заяви Радев.

„Престъпността в България винаги е нагла. В малките градове от години живеят в страх. Не виждаме реални резултати в борбата с битовата престъпност, която е бич“. Това каза преди това Радев, коментирайки дали в България се завръщат тъмните времена по повод на случая с отвлечения за откуп и по-късно освободен Адриан Златков. За мащабите на корупцията в България можем да съдим по драматичния срив на чуждите инвестиции в страната, категоричен е президентът.

По повод на предстоящия консултативен съвет, който свика, Радев заяви: „От КСНС очаквам не само сближаване на управляващи и опозиция. Очаквам ефективни мерки, около които да се обединим“, за да се справим с корупцията. Според него трябва да си зададем няколко важни въпроса, защо правим антикорупционния закон - с каква цел го правим, какъв ефект очакваме, с какъв инструментариум ще постигнем това.

Суверенитет, законност и външна политика са трите думи, с които Радев описва 8-те месеца от престоя си на "Дондуков" 2. Според него най-добре е когато всеки президент надгражда. „Това е смисълът на президентската институция“, каза Радев. Той смята, че един от най-големите успехи за изминалите около 235 дни, откакто е президент, е налагането на Кохезионната политика в Римската декларация.

Президентът Радев подчерта, че в доклада за национална сигурност не пише, че „Русия е пряка заплаха за нашата национална сигурност“. „Там е посочено, че руските действия представляват заплаха за мирна и единна Европа“, уточни президентът.

„Трябва да отстояваме нашия интерес. Очевидно е, че трябва да имаме пряка доставка на руски газ за България“, категоричен е президентът Радев. „На масата трябва да сложим българския интерес – прагматичен, подчинен на икономическия. Трябва да направим така, че да не бъдем заобиколени, както се случва напоследък“, добави той.

Президентът е убеден, че трябва да повишим нашите отбранителни способности, но също така и да поддържаме конструктивен диалог с Русия, за което многократно е говорил и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Радев припомни също така, че президентът Еманюел Макрон, и канцлерката Ангела Меркел са се срещнали през последните месеци с президента Владимир Путин.

„Време е да спрем да говорим за Русия, а да започнем да говорим с Русия“, заяви Радев
25
4690
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
13 Септември 2017 18:49
Суверинитет нямаме. За какво говори този НАТО-вски генерал?!?
13 Септември 2017 18:51
За мащабите на корупцията в България можем да съдим по драматичния срив на чуждите инвестиции в страната, категоричен е президентът.


Така да пренебрегва успехите на г-н Борисов и неговия ортак ЦЦ в борбата с престъпността?!? Според мен е наложително веднага да се организира още една истерична кампания заклеймяваща роклята на жената на Радев!
13 Септември 2017 18:52
Не, драматичният спад на чуждите инвестиции говори, че скоро ще ни изхвърлят от ЕС, като преди това направят всичко възможно да сринат и ограбят икономиката ни, посредством западните банки. Това вече полуофициално се шушука в Брюксел, само за тукашния плебс са залъгалките на Юнкер, платили са му да ги плещи.
13 Септември 2017 19:06
*
13 Септември 2017 19:12
Той смята, че един от най-големите успехи за изминалите около 235 дни, откакто е президент, е налагането на Кохезионната политика в Римската декларация.


Най-големият му успех ще е, ако действително откаже да подпише указ за избрания шеф на ВАС.
13 Септември 2017 19:18
Бреййй...."Зеленото чорапче" се е развихрило. И като не подпише указа, какво ще стане? Ще го прегласуват и край!
13 Септември 2017 19:24
Кои ще го прегласуват?
Кога ще го прегласуват?
13 Септември 2017 19:25
Ех,да беше натаманена мамицата им за такваз на онзи...!Празни бланки подписани на крака у гаража му ще носи,ама-ядец...Да припомня,че в боко 1 тя се пофали,че има пълна координация на сите власти у нашенско-каза,че всеки понеделник ръководителите на тези власти-тя,съдии,прокурори...се събират при него у Банкя и...координират.Независими власти козируват на премиер.Един кокинов...Да не би да е и нещо друго,сицилианско например, над премиер?
13 Септември 2017 19:55
Президентът намекна, че няма да подпише указа за новия шеф на ВАС

Ти да видиш!
13 Септември 2017 19:55
Президентът Радев подчерта, че в доклада за национална сигурност не пише, че „Русия е пряка заплаха за нашата национална сигурност“. „Там е посочено, че руските действия представляват заплаха за мирна и единна Европа“, уточни президентът

Радев, България не е ли в Европа?
Сещам се за роман от Достоевски, определящ точно президента.
13 Септември 2017 19:57
по случай 235 дни

Ма много кръгло това число, бе
Нова не си харесват рейтинга на брадърът, и са решили да включат и Президента в програмата си, белки помогне?
13 Септември 2017 20:08
Европа не е нито мирна, нито единна. Вижте какво се задава в Каталуния! Унгария и мигрантите. Какви ги е забъркала Полша с разделението на властите! Четиристотин хиляди на демонстрация срещу Макрон и политиката му! Атентатите в "Европа" през последните години и т.н! Бих помолил Президента, като говори за руска заплаха, да се опита все-пак да намери логическата връзка на изброените събития с тази митична заплаха!?
13 Септември 2017 20:11
Най близкото просто число е 239 ...може би тогава е по подходящо
13 Септември 2017 20:20
...по случай 235 дни от мандата си...

не се избагайте бе
13 Септември 2017 20:50
Г-н президентът почва да добива увереност и опит. Ако този президент бъде подкрепен от по-широк кръг от партии, медии и неправителствени организации (и разбира се от Европа), той може би ще отбележи гол във вратата на Статуквото – т.е. на мутро-милиционерската мафия. Която досега бе непобедима.

Редно е председателят да бъде избран от новия ВСС (който ще встъпи скоро в длъжност, бел.р.).


Това определено е вземане на страна срещу поръчковия главпрокурор и пробутваните от него мафиоти с цел саниране на Статуквото.

Според него най-добре е когато всеки президент надгражда


Доста ясен знак, че президент Плевнелиев, бившият Външен министър и бившият Военен министър са били прави. И че тяхната политика ще бъде продължена ... е ... „надграждана”.

Президентът Радев подчерта, че в доклада за национална сигурност не пише, че „Русия е пряка заплаха за нашата национална сигурност“. „Там е посочено, че руските действия представляват заплаха за мирна и единна Европа“, уточни президентът


Премерено, вярно и дипломатично. По същество то е потвърждение на казаното от Кабинета, но с по-дипломатичен език. Което не променя факта, че „Русия (Путинова, това е акцентът) не е враг на България, но е неин неприятел”. Вероятноста от руски анклав е много по-голяма, от например турски такъв. Ако искаме да имаме суверенитет и национална сигурност трябва да изгоним руско-Българските капитали от Енергетиката, телекомуникациите, медиите и военната индустрия.
13 Септември 2017 21:03
Сламени мисли на сламено човече.
Ама те натовските генерали ги селектират по тоя признак - да са гъвкави в кръста.
13 Септември 2017 22:07
Ако откаже да подпише указа за нов председател на ВАС, избран от стария ВСС,
Радев ще заслужи уважението на много по-широк кръг хора,
отколкото гласуваха за неговия избор.
Включително моето

Всичко, което е цитирано тук от изказването му,
е разумно и премерено. Не се е изсилил в нищо.
Нито е замазвал. Както понякога изглеждаше да прави.
Да не би най-после да отимаме късмет на президент?

HBK
13 Септември 2017 22:23
Сещам се за роман от Достоевски, определящ точно президента


Тц. Сещаш се заглавието. За романа не. Със сигурност не си го чел. В противен случай щеше да знаеш, че въпросния герой е единствения положителен герой в романа. За всеки е чест да е такъв "идиот".
13 Септември 2017 22:32
Едно е сигурно - че не е княз.
13 Септември 2017 22:34
И не е Лев.
13 Септември 2017 22:36
Ако искаме да имаме суверенитет и национална сигурност трябва да изгоним руско-Българските капитали от Енергетиката, телекомуникациите, медиите и военната индустрия.


Ако искаме да имаме суверенитет, трябва да напуснем ЕС. Ако искаме да изгоним руския капитал от България, трябва да зарежем капитализма.
13 Септември 2017 22:44
И граф не е.
13 Септември 2017 22:46
"и да поддържаме конструктивен диалог с Русия, за което многократно е говорил и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг"

Едни ореваха света, че е руски агент, други си мислеха, че казва, че е "натовски генерал", само като пиар, а той се оказа достоен евроатлантически наследник на Плевнелиев. Щом такъв скандален "Доклад" получава подкрепата му.
13 Септември 2017 23:23
..а турция не е заплаха? При близо 800 000 определи ли се като турци в булгаристан не са заплаха!? С етническа партия!?прецедента е като азис безполов/безпартиен желан за една общност .....не дори и сламен а някакъв дериват от бленувания ,бълнувания и мокри въжделения...
14 Септември 2017 01:48
Това е президент! Не прилича на обикновен свиркаджия като другите. .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД