:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според главния прокурор парите отивали за предизборната кампания на ДОСТ
Преди това ГДБОП и ДАНС са арестували и дневната, и нощната смяна
Според руският президент непредсказуемостта на Тръмп е свързана и с голямо съпротивление в САЩ
СТАТИСТИКИ
Общо 352,612,683
Активни 1,340
Страници 66,954
За един ден 1,302,066

ДПС ще бъде домакин на срещата на либералите през 2018 г.

Нашите акценти ще бъдат превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти, обяви Мустафа Карадайъ
През пролетта на 2018 година ДПС ще приеме в София лидерите на АЛДЕ партията за своето годишно заседание, съобщава БГНЕС. Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) обединява политически партии и политици с общи либерални и демократични ценности от повече от 30 европейски държави. Решението за домакинството на София бе взето на последното заседание на ръководството на АЛДЕ партията, на което член е и евродепутатът на ДПС Илхан Кючюк.
Очаквало се събитието да посетят министър-председатели, европейски комисари и политически лидери от семейството на либералите, съобщиха от ДПС. Форумът ще постави основен акцент върху приоритетите на българското председателство, бъдещето на ЕС, Брекзит, но и ще лансира кандидатурите на либералите за следващ председател на Европейската комисия, който трябва да бъде избран след европейските избори през 2019.
„Партията на АЛДЕ с гордост прие предложението на своя член от България ДПС да бъде домакин на годишния съвет на АЛДЕ, който ще се проведе в София в средата на 2018 г. ДПС е един от най-активните членове на европейското либерално семейство и същевременно е стабилна, проевропейска и демократична политическа сила в България. Като домакин през 2018 г. ДПС ще работи в София заедно със 7-те министър-председатели на АЛДЕ, 5-те наши еврокомисари, групата на АЛДЕ в Европейския парламент и много други заинтересовани страни в Брюксел. Това ще допринесе значително за успеха на българското председателство на ЕС!“, коментирал Ханс ван Баален, председател на АЛДЕ партията.
“Решението е оценка за активната дейност на ДПС в АЛДЕ-партията, европейските институции и България. За нас е чест, че ще бъдем домакини на 7 премиери от ЕС, петимата еврокомисари, излъчени от АЛДЕ, лидерите на либералните партии и евродепутатите-либерали”, коментирал председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му ДПС ще използва високата оценка и позициите, които има в АЛДЕ за да допринесе за успешното първо председателство на България на Съвета на ЕС.
“Нашите акценти ще бъдат – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на Българския етнически модел и превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти”, обяви Мустафа Карадайъ.
4
566
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Септември 2017 16:04
превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти


А от ислямисти?
13 Септември 2017 16:17
Либералната партия на ИДИЛ ще идва ли?
13 Септември 2017 20:22
..има и други ...исти за изхвърляне..
13 Септември 2017 20:22
Тия са либерали и демократи, колкото "християн-демократите" на фюрер Меркел.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД