:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Вероятно става дума за изпитания на въоръжението им
Вицепремиерът от НФСБ се грижел за интересите на "Цеко"
Те са намерени след убийството на дядо им, за което са обвинени майка им и баща им
СТАТИСТИКИ
Общо 369,619,950
Активни 1,900
Страници 120,490
За един ден 1,302,066

ДПС ще бъде домакин на срещата на либералите през 2018 г.

Нашите акценти ще бъдат превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти, обяви Мустафа Карадайъ
През пролетта на 2018 година ДПС ще приеме в София лидерите на АЛДЕ партията за своето годишно заседание, съобщава БГНЕС. Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) обединява политически партии и политици с общи либерални и демократични ценности от повече от 30 европейски държави. Решението за домакинството на София бе взето на последното заседание на ръководството на АЛДЕ партията, на което член е и евродепутатът на ДПС Илхан Кючюк.
Очаквало се събитието да посетят министър-председатели, европейски комисари и политически лидери от семейството на либералите, съобщиха от ДПС. Форумът ще постави основен акцент върху приоритетите на българското председателство, бъдещето на ЕС, Брекзит, но и ще лансира кандидатурите на либералите за следващ председател на Европейската комисия, който трябва да бъде избран след европейските избори през 2019.
„Партията на АЛДЕ с гордост прие предложението на своя член от България ДПС да бъде домакин на годишния съвет на АЛДЕ, който ще се проведе в София в средата на 2018 г. ДПС е един от най-активните членове на европейското либерално семейство и същевременно е стабилна, проевропейска и демократична политическа сила в България. Като домакин през 2018 г. ДПС ще работи в София заедно със 7-те министър-председатели на АЛДЕ, 5-те наши еврокомисари, групата на АЛДЕ в Европейския парламент и много други заинтересовани страни в Брюксел. Това ще допринесе значително за успеха на българското председателство на ЕС!“, коментирал Ханс ван Баален, председател на АЛДЕ партията.
“Решението е оценка за активната дейност на ДПС в АЛДЕ-партията, европейските институции и България. За нас е чест, че ще бъдем домакини на 7 премиери от ЕС, петимата еврокомисари, излъчени от АЛДЕ, лидерите на либералните партии и евродепутатите-либерали”, коментирал председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му ДПС ще използва високата оценка и позициите, които има в АЛДЕ за да допринесе за успешното първо председателство на България на Съвета на ЕС.
“Нашите акценти ще бъдат – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на Българския етнически модел и превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти”, обяви Мустафа Карадайъ.
4
613
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Септември 2017 16:04
превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти


А от ислямисти?
13 Септември 2017 16:17
Либералната партия на ИДИЛ ще идва ли?
13 Септември 2017 20:22
..има и други ...исти за изхвърляне..
13 Септември 2017 20:22
Тия са либерали и демократи, колкото "християн-демократите" на фюрер Меркел.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД