:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
В същото време ще бъде пуснат ремонтираният от годинаи четири месеца тунел на Витиня
Депутатите отхвърлиха досегашния проект
В Москва бе открит паметник на Михаил Калашников
Тя твърди, че съдебното решение е смешно, че е нарочена и че ще обжалва
Военните нарекоха новината "глупост и провокация"
Кирил Добрев призова Патриотите да не подкрепят доклада за нац. сигурност
СТАТИСТИКИ
Общо 348,333,030
Активни 1,188
Страници 111,518
За един ден 1,302,066

Държавата създава ново дружество заради базите на ЦСКА

 
Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - "Сердика спортни имоти" ЕАД, съобщиха от пресслужбата на кабинета на Бойко Борисов. Капиталът на дружеството, на който държавата е едноличен собственик, се формира чрез апортиране на имотите: спортен комплекс "Българска армия"; спортно-тренировъчна база - Панчарево; спортен комплекс "Червено знаме" и част от спортен комплекс "Къро", всичките в София. Имотите са собственост на Министерството на младежта и спорта и до този момент не са включени в капитала на нито едно от съществуващите дружества, на които министерството е принципал.

"Създаването на ново дружество ще създаде по-широк кръг от възможности за реализация на тези спортни имоти чрез публично-частно партньорство, отколкото ако бъдат включени в активите на някое от съществуващите вече дружества - "Национална спортна база" ЕАД и "Академика 2011" ЕАД. Учредяването на едноличното акционерно дружество и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения, ще спомогне да се предприемат действия по модернизирането им, както и за тяхното по-добро управление. Плановете на ММС са в "Сердика спортни имоти" ЕАД да бъдат включени всички имоти, собственост на Министерството на младежта и спорта, които не са част от активите на НСБ ЕАД и "Академика 2011" ЕАД и за които ще се търсят варианти за модернизация чрез публично-частно партньорство", пише в съобщението от МС.

На министъра на младежта и спорта се възлага да упражнява правата на държавата в новоучреденото дружество, както и да сключи договори с новоизбраните членове на съвета на директорите. Членовете на съвета на директорите на дружеството са Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска. Седалището на дружеството е на национален стадион "Васил Левски" (бул. "Евлоги Георгиев" № 38).

Първата задача на мениджмънта на новото дружество е да обяви в срок от 3 седмици процедурата по отдаване под наем на стадион "Българска армия" и спортно-тренировъчна база "Панчарево". В момента те се ползват от футболния "ЦСКА-София", създаден през миналото лято след трансформацията на "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" (Ловеч) и претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.

СНИМКА: БГНЕС
24
1509
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
13 Септември 2017 15:33
В момента те се ползват от футболния "ЦСКА-София", създаден през миналото лято след трансформацията на "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" (Ловеч) и претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.

Сал едни голи претенции. А далаверките на Кралев край немат...
13 Септември 2017 15:40
Държавата ненавижда ЦСКА и прави всичко възможно да го ликвидира. Засега му заличи славната история, после сигурно ще я "прати в музея на тоталитаризма". Цесекарите трябва да осъзнаят кой е главният им враг.
13 Септември 2017 15:44
претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.

Не точно.
Претендират само за историята, символите и базите. За дълговете не претендират.
Въпреки, че Г.Г. изтъкна пред УЕФА, че не са наследник на ЦСКА, а преименуван Литекс, с маркетингова цел.
13 Септември 2017 15:51
ЦСКА е синтетично създаден отбор, а природата не търпи синтетика.
13 Септември 2017 15:53
Първите са притежание на спортното дружество, дълговете - на юридическото такова.
Какво не е ясно?
13 Септември 2017 16:04
"Дълговете" са дългове за ползване на спортните си съоръжения. Другите професионални отбори плащат ли нещо подобно? Държавата иска наем само от ЦСКА.
13 Септември 2017 16:04
Отборът от близкото до София село Подуяне, който го млатят като зрела круша (Браво "Ботев"!), е редно да обърне взор към собствения си жалък хал. А ние можем спокойно да очакваме нов и модерен стадион в най-красивия парк на столицата - нов дом на най-славния и титулуван български отбор Браво, Кральо
13 Септември 2017 16:05
Както е казал Цезар: "Горко на феновете"
13 Септември 2017 16:11
Държавата иска наем само от ЦСКА.

Ми нормално. Тоа стадион е строен от държавата...
13 Септември 2017 16:18
Ми нормално. Тоа стадион е строен от държавата...

Чакаме пример за подобен стадион непостроен от държавата
13 Септември 2017 16:34
Примери много:
http://forum.gong.bg/viewtopic.php?t=102171&start=10
Да не си мислите, че светът започва от 48-ма...
13 Септември 2017 16:59
водопроводчик 13 Септември 2017 15:40
Държавата ненавижда ЦСКА и прави всичко възможно да го ликвидира. Засега му заличи славната история, после сигурно ще я "прати в музея на тоталитаризма". Цесекарите трябва да осъзнаят кой е главният им враг.


Много източници потвърждават информацията, че държавата е монтирала генератори на микровълни увреждащи сичкото ццка. Затова не забравяйте като излизате да си слагате алуминиеви шапки, И на отворен прозорец - тоже!
13 Септември 2017 17:01
Първите са притежание на спортното дружество, дълговете - на юридическото такова.
Какво не е ясно?

Ще ме извините, Force, но няма как да се направи разграничаване между понятията "спортно дружество" (по ЗФВС вече няма "спортно дружество", има "спортен клуб"и "юридическо лице" защото според чл. 11, ал. 1 от Закона за физическото възпитание и спорта, самият спортен клуб е юридическо лице:
"Спортните клубове са доброволни сдружения на граждани, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел, които развиват и популяризират физическото възпитание и спорта и осъществяват тренировъчна и спортно-състезателна дейност по един или по няколко вида спорт."
Оттук нататък, ако този спортен клуб иска да развива и осъществява професионален спорт може да се регистирира като АД - професионален спортен клуб по реда на Търговския закон или като "професионален спортен клуб" по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
13 Септември 2017 17:03
Дай и снимка на Колизеума направо
Та на кой от тези в този им вид в момента се играе организиран футбол?
13 Септември 2017 17:40
В София имаше над 10 стадиона: освен националния стадион "Васил Левски", още "Народна армия", "Герена", "Славия", "Локомотив", "Раковски", "Септември", "Червено знаме", два "Академик" (до зала"Фестивална" и в района на БАН). А, и стадион "Дружба" (Юнак). Освен базата на ЦСКА в Панчарево, имаше и една друга - в Драгалевци... За спортните зали да не говорим - някой знае ли каква е съдбата на зала "Триадица"?.
До преди 27 години всички тези спортни бази бяха държавна собственост. И сега се оказва, че за другите няма никакви проблеми, единствено проблемни са базите на ЦСКА. Интересно как се случи всичко това? Как някои придобиха тази държавна собственост, а други не?
13 Септември 2017 17:43
Първите са притежание на спортното дружество, дълговете - на юридическото такова.
Какво не е ясно?

Кой и как плаща сметките и заплатите на тея, дето постигат успехите и титлите - спортното или юридическото дружество
13 Септември 2017 17:47
А цетрополекс, като се чувствуват онеправдани за базата - да одат да риткат в Етрополе, Ловеч или Луковит. Там проблем за наема нема им праат. Ма като искат да ритат в Борисовата - ще плащат наем. Щото не само те искат в центъра на софията - всички селяни натам са се засилили... Освен това от къде точно идва правото на цетрополекс да ползва баш тая база?!? Щото са се самонарекли цесека софия с маркетингова цел? Явно това им е била маркетинговата цел - да се изплющат в Борисовата градина
13 Септември 2017 18:20
Да благодарим на Гриша Ганчев, че изля толкова пари в Панчарево, защото там беше обрасло с бурени и храсталаци и по-скоро приличаше на бунище. Не може държавата да остави такава марка като ЦСКА да изчезне от хоризонта в България. Който и да се е слял, прелял и боядисал, това е положението- ЦСКА съществува.
13 Септември 2017 18:27
TheFox 13 Септември 2017 18:20
Който и да се е слял, прелял и боядисал, това е положението- ЦСКА съществува.


Положението е далеч по-розово, отколкото го описваш - 9 регистрирани клуба с претенции има: ЦСКА Възраждане, ЦСКА 1923, ЦСКА Инвестмънт, ПФК ЦСКА АД ( този е истинският, умрелия, заличения), "ФК ЦСКА АД" АД, ФК ЦСКА-София ЕАД, "ФК ЦСКА" АД, ПФК ЦСКА-1948 АД, Професионален футболен клуб ЦСКА - София ЕАД.
Не е кат да няма, избор голям
13 Септември 2017 20:30
"А цетрополекс, като се чувствуват онеправдани за базата - да одат да риткат в Етрополе, Ловеч или Луковит. "


Що , вий в ивицата Газа ли играехте кога бяхте на издръжка на израелският мафиот Чорни ???
13 Септември 2017 20:47
Учредяването на едноличното акционерно дружество и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения, ще спомогне да
... намерим прехрана и работно място у цетъро на още едни много наши хора!
13 Септември 2017 22:48
Такива престъпници няма дори в Латинска Америка !
14 Септември 2017 05:40
ЦСКА е синтетично създаден отбор, а природата не търпи синтетика.


Да разроша на майка ти естествените влакна южно от кръста....
14 Септември 2017 07:25
"Явно това им е била маркетинговата цел - да се изплющат в Борисовата градина"

не, да изплющят нЕкои други. в Борисовата градина.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД