:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Според справките на МВР мигрантите в България са на изчезване

Одрин спря 6 500 мигранти до границата само за месец
 
Снимка БГНЕС
Около 2200 мигранти и бежанци са се намирали на територията на България към началото на месец септември. Това се разбира от регулярната справка на МВР, предава БГНЕС.
Данните показват, че миграционният натиск има предимно на българо-сръбската граница, която нелегално пребиваващите се опитват да преминат на път към Западна Европа. 1315 души са били настанени в центровете на Държавна агенция за бежанците към началото на септември, 2017 г. Това е едва 25% от капацитета на бежанските центрове. 33% от настанените са сирийци, 28% от Афганистан. 484 са били настанените в центровете от “затворен тип” на Дирекция “Миграция” на МВР, което е 51,5% от капацитета им. 22% от настанените са от Афганистан, а 17,6% от Ирак. На външни адреси са настанени още 427. Общо 2140 незаконно пребиваващи чужденци са били заловени на вход, във вътрешността и при опит да напуснат страната за периода 01 януари – 31 август 2017 г., отчитат от МВР. Това е с 82,8% по-малко спрямо 2016-та година. От началото на годината от страната са изведени 1519 незаконно пребиваващи чужденци. 40% от тях са граждани на Афганистан, а 28,5% от Ирак.
През последния месец екипите на жандармерията в Одрин заловиха 6 500 нелегални мигранти при опит да се прехвърлят в Гърция и България, предава пак БГНЕС. Сред задържаните броят на децата е 1 300 души. Това са хора, незаконно проникнали в Турция и с намерението тайно да пресекат границата, а за пръв път от началото на мигрантската криза е регистрирано това рекордно число, заявиха от дирекцията по сигурността. За сравнение, в предходния месец спрените до границата бежанци са около 2 500 души. Най-голям е броят на сирийците, бягащи от вътрешната война в страната си, следват ги хора от Ирак, Пакистан и Афганистан, търсещи по-добър живот в Западна Европа. Опасността от удавяне с плавателни съдове през Средиземно море принуждава бежанците да търсят алтернативни пътища и през лятото те се насочиха към река Марица, както и към Резовската река. При задържането им и пред миграционните власти в Одрин обясняват, че мечтата им е да живеят в страните от Европа.
Одрин сложи точката на мечтата ни да заживеем във Франция, казват търговецът Мухаммет Тайип на 20 г. и 19-годишният производител на чанти Али Ризав от Пакистан, които искали да се прехвърлят през Гърция. Лекайе Биби, също от Пакистан, е баба на 11-годишния Мюбашир, бащата на който загинал при свада. Детето твърди, че иска да остане в Турция и да стане войник. Организаторите на трансграничния трафик вземат от 2 000 до 3 000 евро на човек само за прехвърлянето и около 10 евро за изготвянето на фалшиви документи. Напрежение възникна днес в центъра за временно настаняване и депортация на бежанци в Одрин.
Двама иранци изпаднаха в истеричен гняв и счупиха стъклата на прозорците с главите си, след което линейка ги транспортира в болницата. Причина за нервните изблици е невъзможността на адвокатите им да защитят правото им да заминат за Европа, въпреки щедрия хонорар и забраната да напуснат центъра. Инцидентът бе овладян от многобройни спецчасти за борба с безредиците и полиция.

11
1658
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
13 Септември 2017 09:13
то заедно с тех и ние
13 Септември 2017 09:16
Анихилация?
13 Септември 2017 09:19
Myaxaxaxaxaxa!
13 Септември 2017 09:26

Няколко европейски представители се изказаха против „Обединени патриоти заради позициите относно приема на мигранти

13 Септември 2017
Наближава българското председателство на ЕС, но някои представители в Брюксел са притеснени заради „Обединени патриоти“ , пише Politico.eu.
Те твърдят, че вицепремиерът на България Валери Симеонов е наричал циганите „диви маймуни“. Освен това въпросните европейски представители припомнят, че министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че Европейският съюз и НАТО трябва да спират мигрантите, ако трябва и със сила.
Споменава се и министърът на околната среда Нено Димов, който е заявил, че климатичните промени са „манипулация“.
„Във време, в което Доналд Тръмп защитава нацистки симпатизанти, трябва да се подсигурим, че председателството ще покаже ясно, че няма място за фашистки идеи в Европейския съюз“, заяви либералният европейски депутат Гай Верхофстад. Той добави, че евродепутатите „ще следят“ Обединени патриоти.
Комисарят за правосъдието Вера Жорова обвини ВМРО-БНД в насърчаване на омразата към циганите и съседните народи.
„Абсолютно неприемливо. Нервна съм относно тази ситуация“, каза тя.
ВМРО „е известна със систематичното си пропагандиране на омразата срещу съседните народи на Балканите, както и с риториката си против циганите“, се казва в доклад на Съвета към Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността.
Същият доклад нарича Валери Симеонов и Волен Сидеров „фашисти“.
„Отблъскващо е, че Валери Симеонов може да бъде вицепремиер на страна от ЕС“, каза шведският евродепутат Сорая Пост, която отговаря за циганските въпроси в Европейския парламент.
„Омръзна ми да слушам тези смешни и празни обвинения, които се правят от хора, които нямат какво друго да кажат, поради което говорят клишета, криейки политическата си незначимост“, заяви българският евродепутат Ангел Джамбазки в отговор на тези обвинения.
Германският евродепутат Елмар Брок също отхвърли подобни тези и притеснения, заявявайки:
„Досега няма доказателство, че Борисов ще тръгне срещу европейската политика.“
„Попитайте ги защо Ангела Меркел праща мигрантите обратно в Афганистан. Това значи, че сме прави“, каза Ангел Джамбазки.
13 Септември 2017 09:28
"...миграционен натиск има на българо-сръбската граница..." - Те от България ли мигрират или от Азия ???
И как на българо-турската граница няма натиск , а на сръбската има ?
Ще рече , че там никой не ги спира ???
Че то на сръбската граница ако се съберат 100 хиляди мигранти - откъде ще са дошли , като няма натиск по другите граници ???
Абе тия идиоти ли са или се правят на идиоти ???!!!
13 Септември 2017 09:41
Аз вярвам в братската помощ на ЕСср!
Те няма да ни оставят и в този тежък за нас момент и сМешно ще ни доставят няколко хиляди по вътрешния обмен!
13 Септември 2017 09:41
"...Според справките на МВР..."

Ама, то, според справките на МВР, и престъпност няма, и отвличанията са забравени, и гръбнаци трошихме...
И току някой микробус с 18 мигранти се обърне в канавката на магистрала "Тракия"!
13 Септември 2017 09:57
Натискащите сръбската граница са платили на когото трябва да ги парашутира там. Това ще да е заради златния дувар и безсамолетното ни небе... СтаЛбилност!
13 Септември 2017 09:58
Зелена книга, тутакси!
И грантчета за БХК - по преброяването и защитаването.
13 Септември 2017 12:25
Спират ги в Одрин засега - докато ЕС плаща,Турция ще ги спира. Спре ли да плаща - дупе да ни е яко! За нула време ще ни набутат 1 милион тарамбуки,а Европа само ще гледа и ще дава тъпи съвети. Мигрантите трябва да се спират при такава ситуация даже със силата на оръжието. Ако не искаме нашите собствени наследници да ни нарекат българоубийци. В момента ЕС няма полезен ход срещу мигрантите. Докато Юнкерс и Меркел управляват там,така ще бъде...!
13 Септември 2017 12:31
Според справките на МВР мигрантите в България са на изчезване


В МВР може и да са на изчезване, но в центъра на София се плодят и множат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД