:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 360,115,080
Активни 835
Страници 31,072
За един ден 1,302,066

Почетни консули се поставиха в услуга на европредседателството

СНИМКА: БГНЕС
-------
Почетните консули на България зад граница предложиха подкрепа за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., предаде БГНЕС. 36 държави, които нямат посолства у нас, използват почетни консули за насърчаване на двустранните отношения. На 27 септември те ще се съберат на конференция, за да обсъдят форми на сътрудничество. Тяхната асоциация твърди, че вече са предложени инициативи в дипломацията, бизнеса, миграцията и културата на Стария континент.

Шефът на асоциацията Мирослав Боянов, който е почетен консул в Малта, отбеляза, че се засилват инвестициите в България от тези държави, а д-р Христо Илиев, който работи за сътрудничеството с Мавриций, посочи, че от 36-те страни вносът у нас възлиза на 2.5 млрд. лв., а износът за тях - 2.2 млрд. лв. годишно. Добре се развива сътрудничеството в туризма, енергетиката и обмена на кадри.

Борислав Сарандев, почетен консул на Шри Ланка, напомни, че е изключително важен въпросът за регулиране на миграцията. Той отбеляза, че през миналата година от България са репатрирани 82 незаконни мигранти от Шри Ланка, а от началото на тази година броят им е 42-ма души.
554
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД