×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,827
Активни 1,682
Страници 117,184
За един ден 1,302,066

Експерти: Ще има още отвличания

Николай Радулов
Може да се очакват още отвличания, подобно на това на 25-годишния Адриан Златков, както и ръст на престъпността изобщо. Около това мнение се обединиха бившият секретар на МВР Николай Радулов и ексшефът на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Те посочиха две основни причини - лошото състояние на службите за сигурност, както и липсата на адекватни наказания за престъпления.

Пред bTV Радулов заяви, че не е странно, че бащата Тони Златков е решил сам да преговаря с похитителите на сина си, вместо да се довери на МВР. Той посочи, че има случаи, когато МВР се е опитвало да хване престъпниците при предаване на откуп и никога не е успявало.

"Ако не беше предадено това момче от похитителите срещу откуп, вероятно то нямаше да бъде намерено, защото минаха 13 дни", заяви Радулов. Той отхвърли тезата, че бащата е благодарил на похитителите на сина си, тъй като така са му казали от МВР. "Толкова тънки неща при тая ситуация не са се случвали. Един познат ми каза, че някаква особена дейност не са развили, но се правят залагания кога ще е следващото отвличане", заяви Радулов.

В бъдеще ще има нарастване на престъпността, каза Стойчев. "Мълчанието и липсата на възмездие обикновено поощряват извършителите. Независимо дали е спонтанно възникнала, или е добре организирана група, която за известно време е замразила дейността си, очаквала е подходящото време, ние за в бъдеще можем да прогнозираме, че този тип престъпност ще нараства, насилствената престъпност въобще. Но за мен много по-опасното е друго - дали не се появяват радикализирани групи, които с тези средства да финансират друг тип дейност, която да стане много по-опасна", обясни той.

По повод многобройните хвалби на ГЕРБ, че по тяхно време не е имало отвличания, Радулов припомни, че точно в техен мандат бе отвлечена и убита Мирослава Николова от Перник. Той напомни и как един от заподозрените Стойчо Стоев успя да се самоубие в жилището си със собствения си пистолет, докато бе с белезници и в присъствието на полицаи от ГДБОП. Тихомир Стойчев
4
945
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Септември 2017 12:18
Не е нужно да си експерт за да го предвидиш. Докато всеки може спокойно да се прави на сомалийски пират и безнаказано да отвлича хора и за седмица да изкарва по няколко милиона и нито една "институция" /МВР; ДАНС; БОРКОР и всекви други/ не го притиснява, а само анализират обстановката не само, че ще има, ами направо да очакват бум на отвличанията. Само още един въпрос къде са парите от Наглите???
13 Септември 2017 12:23
При тия "силни сигнали и ясни знаци" и най-вече при абсолютната безнаказаност на похитителите и аз мога да кажа със сигурност, че ще има следващи отвличания. Без да съм Експерт.
13 Септември 2017 12:28
вече сьс скъпи коли не става само
жените искат пари децата сьщо искат пари грижи
14 Септември 2017 15:14
А Западът отвлича научния потенциал на нацията и нито иска, нито дава откуп...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД