×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,800
Активни 1,686
Страници 117,157
За един ден 1,302,066

10 дни властите не могат да спрат незаконен строеж на Калиакра

Въпреки проверките работата на обекта продължава
Десет дни общинари, екоинспектори и полиция не могат да спрат незаконното строителство, което инвеститор пришпори в защитени територии край Калиакра, стана ясно от втори репортаж на Би Ти Ви по темата. Властите дори твърдят, че не знаят кой строи на терена, попадащ в две защитени зони.

В края на август регионалната инспекция по околна среда във Варна установи незаконен строеж в землището на село Българево, попадащо в защитена зона. Имотът е в урбанизирана територия и за него има разрешение за строеж от главния архитект на община Каварна, но срокът му вече е изтекъл. Тогава властите се заканиха с всякакви административно-наказателни действия, включително премахване на строежа. Сега проверка на Би Ти Ви показва, че не просто нищо не е премахнато, а строежът продължава с пълна пара. Освен бетонна плоча той вече има ограда, а самият обект е опакован така, че да не се вижда какво се прави вътре. "Думи нямам. Това е вече според мен нагло поведение", коментира главният архитект на Каварна Камен Жейнов.

Случващото се край Българево е показателно за ситуацията в района след скандала със забраната за дейности в понто-сарматските степи. Нищо от заръките на премиера Борисов не влезе в действие. Вместо преглед на защитените зони "бостан по бостан", местните власти осуетиха обсъжданията. Още в първата работна група, за която на място бяха дошли хора от две министерства и БАН, кметът на Каварна Нина Ставрева (БСП) извади декларация, че няма да обсъжда плана за управление, а единствено заповедта на министъра за временна забрана на дейности в понто-сарматските степи, както и границите на защитените зони, алармираха преди време от коалицията "За да остане природа в България". Така две от срещите в работните групи преминали в обиди на учените, а другите били отменени. "Заради безотговорното поведение на общината, земеделците и риболовците местната общност пропусна възможността да изрази своите тревоги и въпроси", коментират природозащитниците. Именно планът за управление на защитена зона "Комплекс Калиакра" трябва да бъде обсъден с местните, за да бъде обявена и самата зона, а забраната за дейности в степите има за цел да ги опази до този момент.
4
1206
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
12 Септември 2017 23:34
Дали не трябва да се назоват идиотите неспособни да наложат държавноста тук?!

Няма ли жандармерия, вътрешен министър, да не говорим за други органи (бих се изкушил да сложа съответното прилагателно...), органи уж държавни???

- Но по всяка вероятност са се гъ*или над драсканицата със която кабинетът обяви Русия за една от основните заплахи за България!!!

Къде го чукат, къде се пука!
13 Септември 2017 08:04
Не търсете държавни органи на територия без държава...Те вече са бухалките на онзи.Той командва с препоръки.
Нищо от заръките на премиера Борисов не влезе в действие.
13 Септември 2017 10:59
10 дни властите не могат да спрат незаконен строеж на Калиакра

Когато колониалната администрация не може, означава, че не иска да върне подкупа.
13 Септември 2017 11:04
10 дни властите не могат НЕ ИСКАТ да спрат незаконен строеж на Калиакра.
Начини има. Останалото са корупция и тъпи опити за оправдаване.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД