:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 356,767,513
Активни 887
Страници 27,899
За един ден 1,302,066

Деца ще си пробват въображението с фолклор

Ансамбъл "Изворче" ще се включи в проявата.
В рамките на традиционните Европейски дни на наследството 2017 г. у нас и в Европа, които се провеждат през септември, Националният литературен музей предлага на своите посетители, на жителите и гостите на София редица интересни прояви. Една от тях е Детско фолклорно утро, което ще се проведе на 16 септември т.г., събота, от 10,30 часа в двора на къща музей "Пейо К. Яворов" (ул. "Г. С. Раковски" 136). Осъществява се съвместно с Националния дворец на децата и една от целите му е да провокира детското творческо въображение.

На децата ще бъде предоставена възможност да рисуват свободно или по желание да илюстрират приказки и да оцветяват български народни шевици по готов шаблон.

Със свои изпълнения ще се включи и Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Изворче" към Националния дворец на децата. В двора на музея ще бъде експонирана изложба с рисунки на лауреатите от Националния конкурс "Вълшебният свят на Ангел Каралийчев - 2017 г.".

322
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД