×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Социалистите зоват 2-мата депутати-земеделци да "напуснат парламента по морални причини"
Той разпоредил изтегляне на законопроекта за автомобилната камара
Турският президент остана без мнозинство в парламента
Съоръжението било бутнато от автобус
Обещал ми е и министърът, и Валери Симеонов работи по това, твърди той
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,139,710
Активни 1,546
Страници 76,067
За един ден 1,302,066
Винаги готови в много прав текст

Физически елементи с експертно ниво

На г-жа Захариева всички еврофактори и балкански лидери й говорят в най-прав текст.
Водещ, ТВ Европа: Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева вече е в студиото на "Европа сутрин" и следват минутите ни в разговор с нея...

...И така, всички отбелязват, то е и осезаемо всъщност присъствието ни напоследък като цяло на Балканите, сред европейските ни партньори в Европейския съюз. Тоест доста засилена външнополитическа активност. ПОДОЗИРАМ, ЧЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ВАС, РАЗБИРА СЕ, ПЕРСОНАЛНО ВСИЧКО ТОВА, НЕ САМО КАТО ЦЯЛО НА УСИЛИЯТА НА ПРЕМИЕРА. Та в крайна сметка, интересното в случая предстоящото председателство ли е в основата на тази активност, което трябва да поемем на Европейския съюз?

Екатерина Захариева, МВнР: Не само. Знаете, че премиерът Борисов от години е много активен, и фактът е, че той беше първият президент, който беше приет от президента Макрон след неговия избор, говори за неговата позиция в международен план. Разбира се, един от основните външнополитически приоритети на нашето председателство са балканските страни - Западни Балкани, но не е свързано, това е много по-дългосрочен план, много по-дългосрочен интерес на България. Да, ние ще сме много фокусирани през 6-те месеца на нашето председателство по тази тема, но това е много по-дългосрочна външна политика на България. Ние твърдо вярваме, че няма как, ако нашият регион и нашите съседи не са демократични, развити, стабилни, сигурни, няма как и България да се чувства добре. Така че фокусът наистина много по-дългосрочен план трябва да бъде на България за нашите съседи.

В-щ: Нееднократно изтъкваме, разбира се и вашите колеги, предимствата за страната ни, след като поемем председателството... В крайна сметка готови ли сме? Ние разговаряхме сравнително скоро и с г-жа Павлова, която отговаря пряко за председателството, но готови ли сме чисто политически, дори чисто с физическите елементи, с експертно ниво, за да поемем председателството?

ЕЗ: Няма как да не сме готови. Разбира се, че ще бъдем готови. Има още някои технически неща по сградите.

(...) (Но по-важни от ремонтите са политическите приоритети, диалог, триалог, европейско единство в многообразието, бла, бла, бла - сбит преразказ на 15 минути подреждане на мисли като кубчета.) (...)

В-щ: ...Удовлетворена ли сте от балканската обиколка и наистина ли това председателство, нашето, което предстои, се отъждествява като "Балканско"? Възприемат ли ни вече като малко по-сериозен фактор нашите комшии?

Екатерина Захариева: О, определено. Аз мисля, че надеждите са големи. Казват ми го в много прав текст... (...) И това, което е и посланието на премиера - да, трябва да има някакъв план за всяка една от тях (страните от Западните Балкани) и този план - ясен. Разбира се, те трябва да си свършат домашните. Както ние им казваме - помогнете ни, за да ви помогнем и ние. Ние няма как вместо вас да направим реформите. Вие трябва да ги направите, преди всичко - заради собствените си граждани. Да, някои от тях са трудни, но всичко си струва...

В-щ: Във всичките тези процеси дипломацията е много важен елемент - вие прекрасно го знаете това! И в тази връзка, ние справяме ли се добре по отношение на посланията, които изпращаме на различно ниво власти - Външно министерство, премиер, президент? Вие усещате накъде бия. Говори се, че има някакво разминаване в институциите. Работите ли в синхрон и с президентската...

Екатерина Захариева: О, да!

В-щ: ...по отношение на външната политика, което е важно за имиджа ни - спор няма.

ЕЗ: Сигурно има различия по някои от темите, но определено работим в синхрон. Имала съм среща с президента, разбрали сме се да имаме общи послания и да реагираме, особено в тежките неща, с общ глас за държавата. Надявам се така да продължаваме. Сами разбирате, че с премиера, разбира се, че нещата са ясни и в синхрон.

 Едно време какви външни министърки имаше! Надежда "Хубавото Наде" Михайлова (днес Нейнски) е превеждала Вапцаров на испански и си е показвала приоритетите на Хенри Кисинджър тет-а-тет.
5
943
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
13 Септември 2017 08:57
тия двете от снимките амбициозни... такова де, хубавкини, ше се изтепат коя да земе приза най-куха лейка
13 Септември 2017 11:00
Знаете, че премиерът Борисов от години е много активен, и фактът е, че той беше първият президент, който беше приет от президента Макрон след неговия избор...

Не знаех, че Той е вече и президент, но щом министърката Му знае...
13 Септември 2017 11:36
Не знаех, че Той е вече и президент, но щом министърката Му знае...


Дислексия. И синдром на Slipper.
13 Септември 2017 11:45
Е, след диагноза – дайте рецепта...
13 Септември 2017 13:45
Е, след диагноза – дайте рецепта...


Ъ джоб в кол център.

Куту /бармизъм/ кол гърл.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД