×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,069,511
Активни 663
Страници 5,868
За един ден 1,302,066

Георги Гатев: Атаката срещу мен е предупреждение към бюрото за СРС

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Георги Гатев
Съществуването на бюрото за контрол на СРС-тата се подкопава с отнемането от ДАНС на допуска до класифицирана информация на зам.-председателя на институцията Георги Гатев. Освен това целта на атаката срещу него е и предупреждение към останалите членове на бюрото, което би имало възпиращ ефект. Това пледира Гатев пред Върховния административен съд в жалбата срещу отнетия си допуск. "Тази цел е напълно недопустима от гледна точка на правовия ред и закона", пише Гатев.

Делото стигна до ВАС, след като Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) като първа инстанция отхвърли жалбата на Гатев срещу решението на ДАНС. Върховният съд обикновено насрочва делата за след месеци.

ДАНС отне допуска на Гатев по искане на прокуратурата. Преди това от държавното обвинение обявиха, че са предложили на ДАНС отнемането на разрешителното на член на бюрото, който се е срещал с обвиняем магистрат в заведение, а после магистратът подал заявление да бъде проверено дали е подслушван незаконно. Той обаче не го написал сам, а това станало на компютъра на административния секретар на институцията. По същия начин било изготвено и заявление от друг подсъдим. После от прокуратурата съобщиха неофициално пред определени медии, че това са варненският съдия Светлозар Георгиев, прокурорът от Плевен Димитър Захариев и пловдивският прокурор Росен Каменов.

В жалбата си Гатев твърди, че решението на ДКСИ нарушава закона и трябва да бъде отменено. От ДКСИ не са мотивирали акта си, нито са провели заседание, на което да присъства и Гатев, за да му дадат възможност да се защити. Дори не било ясно дали в ДКСИ са получили преписката по проверката, на която е основано решението на ДАНС за отнемането на допуска.
863
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД