:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турция обеща енергийна помощ за България

 
"Република Турция е готова на всякакво енергийно сътрудничество с Република България, което ще доведе до сигурност на енергийните доставки". Това каза турският министър на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак, който се срещна с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова в рамките на еднодневното си посещение в страната вчера. Съобщението е от пресслужбата на МС.

Обсъдено е било задълбочаване на двустранното енергийно сътрудничество както в областта на природния газ, така и на електроенергетиката. Двете страни са се договорили за реализацията на съвместни проекти, които ще доведат до сигурност и диверсификация на доставките на природен газ, както и постигане на конкурентни цени за индустрията и бита.

"България и Турция са стратегически партньори - през двете страни преминават естествените потоци на природния газ", е отбелязал премиерът Бойко Борисов.

Българската страна е запознала турската с реализацията на концепцията за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", който трябва да бъде осъществен при условията на европейското законодателство. В рамките на предпроектното проучване ще бъдат разгледани всички входно-изходни точки за доставки на природен газ, включително и входна точка Турция, е било посочено по време на срещата.

Министър Теменужка Петкова е припомнила, че продължава модернизацията и разширението на българската газопреносна мрежа. Това ще позволи увеличаване на капацитета за транзит от България за Турция, ще има възможност и за реверсивни доставки към страната ни. Отбелязано е било и стратегическото значение на междусистемата газова връзка Турция-България, по която двете страни ще продължат да работят.

От турска страна е бил проявен интерес и за проучване на възможностите за изграждане на допълнителни електропреносни линии, които да осигурят увеличаване на капацитета на износ на електроенергия от България към Турция.
15
2300
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
07 Септември 2017 07:39
Турция обеща енергийна помощ за България

Борим се за 110-то място на Планетата по свобода на словото,тъй като на сегашното 109 н и е кофти.
Къде от турска страна е казано това в заглавието-ПОМОЩ?Помощ е нещо безплатно,на някой в беда.В беда може да ни е докарал онзи,ама те не дават/обещаават безплатно.Даже обратното-затворихме АЕЦ,отказахме ЮП,а Турция обратно-строи им същата омразна за бойоковчетата Русия две АЕЦ,строи им и Турски поток...И вместо наши ток и газ-от Турция?!.Така е с вилаетите.
07 Септември 2017 07:51
Срам! Срам! Срам! Превърнахме се от развита икономика в готова да прима помощи и извън ЕС. Готови сме на всичко, защото сме отворени към света и има кой да ни финансира. Това ли е независима България?
07 Септември 2017 08:00
'електроенергетиката'
???
Готино!
07 Септември 2017 08:02
То остана и да каже че няма да ни продават турски газ и ток от АЕЦовете си.
07 Септември 2017 08:11
Турция обеща енергийна помощ за България
Боли ли Тикво? Болеше като затваряше руските енергийни проекти, но обясняваше чрез медийния си слугинаж и непеошкия планктон колко е хубаво, сега пак. Така става когато най-важното е да си вечно надупен за евроатлантически ценности, белким някой те погали по челцето.
07 Септември 2017 08:18
Тъпите Турци и Простите Германци и бунаците Китайци се набутаха с руски проекти - Газ , Нефт, АЕЦ и прочее руски тьпотии. Добре че сме умни и красиви и господаря ни Макейн ни спаси от руската енергетика.
Сега Турция и Германия ще ни помагат братски. Изльгахме ги.
07 Септември 2017 08:34
И се чудят престъпниците соросиди защо имало Народен Съд.......

Вместо Белене- Ток от руски АЕЦ от Турция.....
Бместо ЮП -Газ от Русия през ТП пак от Турция

Е не е ли време да почне да се анализира престъпната американска окупациона политика на САЩ в България и назанчените от тях марионетки
07 Септември 2017 08:41
Авторът на заглавието си е направил страхотен бъзик с българската управляваща каста. Едва ли ще го разберат.
Защото няма майтап в това, да докараш за четвърт век България до положение да е енергийно зависима от Турция.


... тук си плаче за НК
07 Септември 2017 08:46
Липсват "партньорите" нещо?
07 Септември 2017 08:53
Енергийно зависими от стратегическият ни противник и енергийно независими от стратегическивт ни приятел -това е върхът на националното предателство.
Не е виновен само Борисов,виновни са всички от последните 25 години,които в следвайки собствените си,лични интереси ни доведоха до тук.
07 Септември 2017 08:54
А беше време, когато продавахме ток от "малките" реактори на Румъния, Албания, Югославия, Гърция и Турция през зимните месеци!
Сега? Тичам да нацепя дървата, да прибера "кюмюра" на сухо и да купя някоя свещ, че електроразпределителите ги няма по 2-3 дена когато се скъсат жиците, особено в Родопа и Самоковско.
Но поне сме "предвидими партньори" и сме послушни за "ясните сигнали и силните знаци"! Пфуууу....
07 Септември 2017 08:58
"България и Турция са стратегически партньори - през двете страни преминават естествените потоци на природния газ", е отбелязал премиерът Бойко Борисов.

ОбЪркал си рейса, пич! През България естественият път ще е ако Турция разреши. И никакви други входни точки на хъбЪТ не са възможни. Освен ако не идеш да биеш чело пред кървавото жуже. Ама сам, щото Фрау си има Северен поток, и не й пука твоят друг приятел Ердо какво говори. Щото следващата стъпка е стената по сръбско-унгарската граница да се варди и от немци. Па ти си разчитай на "помощ" от Турция. Не ти, де, ние, останалите на Територията. Ти ще си избягал далеч...
07 Септември 2017 09:55
"България и Турция са стратегически партньори - през двете страни преминават естествените потоци на природния газ", е отбелязал премиерът Бойко Борисов.

Въпросът е в каква посока текат тези потоци.
От България за Турция е добро за нас, но трябва мозък и топки в гащите.
От Турция за България е добро за комшиите.
Дали ще остане първият вариант или пак ще получим някакви ясни знаци и силни сигнали. Или бяха силни знаци и ясни сигнали?
07 Септември 2017 10:01
Турците искат още ток- явно промишлеността им харчи,Другото са кафе на Капалъ чарши
07 Септември 2017 11:11
Управниците ни, особено пот последните 10-15 години, всички са за съд! Да докараш цветущата ни държавица до просяшка тояга?! Да изсичаш и палиш горите, да събаряш и палиш паметници на културата, да затваряш училища, болници, да оставиш селата на бандитите да вършеят, да съсипеш производството на прекрасните български плодове и зеленчуци и да купуваш от Турция и Египет?! Да вкараш чужди лапачи, за да ни продават водата, тока?! И т.н., и т.н.
За 25 години да съсипеш държавата в угода на чужди интереси! Престъпници! На съд за държавна измяна!
Интересно, те докога си мислят, че ние ще търпим???
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД