:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Скандалният мач №2 срещу "Балкан" се доигра пред празни трибуни
Москва отхвърли твърденията, че е свалила Боинга над Украйна
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,839,420
Активни 1,324
Страници 113,682
За един ден 1,302,066

Българската книга масирано ще се представи на 30-ия московски панаир

Излиза и сборник за руско-турската война през 1877-78 г.
Георги Борисов ще гостува с "Факел" в Москва.
Участието на България в 30-ия московски международен книжен панаир е под надслова "За буквите", съобщи Майя Праматарова от Българския културен институт в Москва. Директорът му Павел Васев добави, че акцент на тазгодишното българско участие са историята и разпространението на българския език и писменост. Иначе в 30-ото юбилейно издание на книжния форум ще вземат участие стотици руски и чуждестранни издателства, които ще покажат най-новите си книги в различни сфери на литературата и на различни езици.

Водещите наши издателства, които ще бъдат представени на панаира, са Издателството на БАН "Проф. Марин Дринов", УИ "Св. Климент Охридски", издателство "Захарий Стоянов", издателска къща "Жанет 45", издателство "Изток-Запад", издателска къща "Гутенберг", издателство "Колибри", издателство "Факел Експрес" и др. Като гости на българския щанд от руска страна се очакват редица известни поети и писатели - някои от тях ще модерират срещите, други ще споделят опит си в областта на превода от български на руски език, а трети ще се срещнат с дългогодишни приятели.

Ще има срещи с Георги Борисов, главен редактор на издателство "Факел Експрес", Елена Алексиева, Петър Делчев и с други наши писатели. Издаването на романа "Нобелистът" (превод Н. Нанкинова) на Елена Алексиева е в рамките на съвместната поредица на Българския културен институт в Москва и Библиотеката за чуждестранна литература "Нов български роман". Досега в поредицата са публикувани романи на Антон Дончев, Анжел Вагенщайн, Георги Господинов, Калин Терзийски и др.

По време на 30-ото издание на панаира ще бъде представен и сборникът, съвместно дело на български и руски учени, "Руско-турската война: руски и български поглед. Сборник с мемоари" на изд. "Яуза-Пресс'2017". Московският международен книжен панаир 2017 ще протече от 6 до 10 септември 2017 г., Москва, 75-и павилион на ВДНХ.
685
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД