×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,016,595
Активни 1,340
Страници 68,636
За един ден 1,302,066

Италия иззе над 90 000 яйца с фипронил

 
Над 90 000 яйца, заразени с фипронил, са иззети от полицията в Италия, предаде ДПА. Около 6000 яйца са били открити при производител край Анкона, на Адриатическото крайбрежие, а 85 000 заразени яйца са били намерени във Витербо, северно от Рим.
Акцията на полицията идва, след като италианското здравно министерство съобщи, че са изследвани 114 проби от яйца, като две са реагирали положително на инсектицида. Службата за безопасност на храните към полицията съобщи, че разследва причината за заразата.

Може да е случайна или да е резултат от незаконно използване на фипронил в храната на кокошките, посочи ръководителят на службата генерал Аделмо Луси.

Скандалът със заразените с фипронил яйца избухна наскоро първо в Белгия и Холандия. После стана ясно, че забраненият за употреба при животни за консумация в ЕС инсектицид е бил използван за обезпаразитяване в птицеферми. До момента веществото е открито в 20 страни от ЕС и извън него - в Швейцария, Хонконг и Тайван.
11
1072
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
23 Август 2017 17:51
Не купувайте вносна паста съдържаща яйца. Освен в Италия, открит е фипронил в паста от Франция.
23 Август 2017 17:59
Тая дирижирана (ли!?) истерия започва да наподобява много други истерии и тоз фипронил ще го изкарат бетер цианкалия...

---
Щото четох, че май може би би могъл вероятно евентуално да окаже някакво влияние...

----
Помните ли оная многомесечна истерия с диоксина - дето щеше да обезлюди Европата!?
23 Август 2017 18:18
Малко фипронилец, може ли да си сложим в манджата.. за здраве
23 Август 2017 18:20
Опасен е, ако си ядете яйцата с черупките.
23 Август 2017 19:57
Даже е полезен - започна да ми пониква коса на плешивината от него.
23 Август 2017 21:32
Много арно вещество си е фипронилът. Капка на шията на котарака - и цяла година скита из квартала без да донесе бълхи или кърлежи.
23 Август 2017 21:50
Всъщност присъствието на фипронил в яйцата е минимум странно. Фипронил по животните се прилага външно и прониква минимално през кожата. За да влезе в яйцата трябва да е бил в храната, а даже и на някого да му е хрумнало да пази храната на кокошките от гъгрици по този начин, ще му излезе възскъпичко.
23 Август 2017 22:12
Всъщност присъствието на фипронил в яйцата е минимум странно. Фипронил по животните се прилага външно и прониква минимално през кожата. За да влезе в яйцата трябва да е бил в храната, а даже и на някого да му е хрумнало да пази храната на кокошките от гъгрици по този начин, ще му излезе възскъпичко.

За да проверим случая, трябва да проверим както яйцата - така и тия, които са ги проверявали. И какви са резултатите. Нещо съмнителна ми се вижда тая работа, ама не знам - защо и с каква цел..
23 Август 2017 22:15
Та, тия яйца като се унищожат - въпросните фирми ще ги спишат като загуба. А може и да се унищожат само привидно (за пред хората). Пък реално, яйцата да заминат в заводите за курабии, сладки, торти и т.н. И печалбите от което - да отидат в нечии джобове.
24 Август 2017 00:09
Казват, че са иззети но не думат какво са ги направили после ....... нищо чудно ако ги "засилят" към БГ-то на добри цени. Наште бизнесмани са предприемчиви и национално отговорни, ше ги усвоят за нула време. А ние сме известни, че държим много на секакви отрови.
24 Август 2017 11:45
seeker 23 Август 2017 17:51
Не купувайте вносна паста съдържаща яйца. Освен в Италия, открит е фипронил в паста от Франция.
За Бога, братя не купувайте... нищо вносно от Запада -- там за Източна Европа се правят различни храни отколкото за Запада, при еднакви опаковки. А от най - Запад (САЩ) почти всичко е ГМО. Не купувайте и от Китай -- ГМО.
Гледайте на опаковката -- произход България -- много по-сигурно е.
Българите са много по-възпитан народ, въпреки десетилетните напъни за омаскаряването им -- от чужди и от ... свои, в т.ч. от част от собствените ни умотворящи (интелигенция) -- т.н. гнила интелигенция, произвеждаща обществена мисловна мръсотия заразяваща и объркваща народностния ум с нечистотии
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД