:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Товарен влак е ударил автомобила им
Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че убитите руснаци били 9
Тенисистът би "щастлив губещ" от Египет и е във II кръг на "Ролан Гарос"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,258,638
Активни 651
Страници 3,551
За един ден 1,302,066

Леонид Кравчук: През 1991 г. изиграхме Русия за Крим

 
Леонид Кравчук

При изработването на Беловежките споразумения Украйна успя да запази Крим, защото обеща, че Крим ще има право да подписва с Русия всякакви икономически, политически, социални споразумения, но не изпълни това обещание. Това разкри първият президент на независима Украйна Леонид Кравчук (1991-1994 г.) в интервю за украинското издание "Апостроф", цитирано от ТАСС. Беловежките споразумения, които погребаха институционално СССР, бяха подписани на 8 декември 1991 г. от Кравчук, руският президент Борис Елцин и беларуският Станислав Шушкевич.
В отговор на въпрос Леонид Кравчук директно заяви, че Киев е успял да „изиграе“ Москва: „Аз през цялото време се стремях към солидарна отговорност... И именно този подход на солидарна отговорност при конструктивен диалог с Русия ни позволи – не се притеснявам от тази дума – да „я изиграем“. Ние говорихме, че Крим е неотменима част от Украйна. Но ние говорихме и за това, че Крим може да подписва всякакви икономически, социални, политически споразумения с Русия. Ние говорихме, че Крим ще има повече права и свободи за решаването на такива въпроси“, продължи бившият президент. Но тези обещания не бяха изпълнени, призна Кравчук. „Ето това е най-важното, което ние не направихме след това. Искахме да управляваме всичко от центъра... Това не е правилно. Така беше и в съветските времена“, допълни той. Според Кравчук именно този подход изигра решаваща роля в засилващия се конфликт на региона с Киев: „Трябваше да се да дадат повече права и свободи. Ние не успяхме да обясним това както трябва... Когато този подход, тази политика беше нарушена, започнаха да възникват твърде много икономически, политически проблеми по места. Искахме да командваме всички и всичко да управляваме, както по-рано, при болшевиките. И това доведе до конфликт“, подчерта бившият държавен глава на Украйна.
95
5659
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
95
 Видими 
23 Август 2017 15:54
Ние говорихме, че ... Но ние говорихме и за това,

Приказките са си приказки, а нещо записано и подписано има ли? Явно пак е имало разговори и обещания без никакви формални ангажименти. Както при обещанията за неразрастване на НАТО на изток.
Нашите политици трябва добре да внимават.
23 Август 2017 15:54
Последно, Леонид Кучма или Леонид Кравчук го е казал?‌‌ И как беше правилното име на онази държава - Иран или‌ Ирак?
23 Август 2017 15:56
«Как мы разрушали СССР»: мемуары ведьмы Маргарет Тэтчер
раскрывают тайны


http://gruppa-z.ru/2017/08/21/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D1%8B-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80-%D0%BC%D0%B5%D0%BC%D1%83%D0%B0%D1%80%D1%8B-%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%8C%D0%BC%D1%8B/
23 Август 2017 15:57
Ганий 14 Август 2017 17:35

Едно време имаше референдум за СССР, т.к. по всичките Конституции на СССР всяка република имаше право да напусне създадения с Договор СССР.

Примерно - Украйна, при активност 83,5%, за оставане/запазване в СССР са гласували 70,2%.
В Крым при активност 79.3%, за оставане/запазване са гласували 87.6%.

В грубо нарушение на Конституцията на СССР и тогавашното законодателство се предприемат сепаратистки действия и Украйна се отцепва.

Сл. Русия, като правоприемник на СССР, си има пълното право да приложи и наложи с всички необходими средства спазване на Конституцията на СССР съобразно резултатите на Референдума за запазване целостта и неделимостта на СССР, вкл. по отношение на УССР, Крым, Донбас и т.д.

Да не говорим, че сепарирането на Украйна и други е в грубо нарушение на постигнатите в Хелзинки договорености за ненарушимостта на следвоенните граници в Европа - отнася се и за СФРЮ, Чехословакия, Германия (обединението).

Мдаааааааааааааа..............

----------
По уикито!
Заключителният акт на Съвещанието по сигурност и сътрудничество в Европа, известен също като Хелзинкски заключителен акт (на английски: Helsinki Final Act), Хелзинкски споразумения/съглашения (на английски: Helsinki Accords) и Хелзинкска декларация (на английски: Helsinki Declaration) е международно споразумение, подписано в Хелзинки, столицата на Финландия, на 1 август 1975 г[1] от ръководителите на 35 държави (33 от Европа, САЩ и Канада), членки на Съвещанието по сигурност и сътрудничество в Европа (СССЕ)[2],

в международно-правовата област: затвърждаване на политическите и териториални резултати от Втората световна война и изложение на принципите на взаимоотношения между държавите-участнички, включително нерушимост на границите, териториална цялостност на държавите, ненамеса във вътрешните работи на другите държави;
23 Август 2017 15:57
Както при обещанията за неразрастване на НАТО на изток.


Такива обещания никой не е давал.
Победителите не дават обещания на победените!
23 Август 2017 15:57
Ний как го мислихмии, а то как станаааа
23 Август 2017 15:58
Лицето на снимката е Леонид Кучма, правилно. Но Беловежките споразумения подписват от страна на Русия - Елцин, от страна на Белорусия - Шушкевич и от страна на Украйна - Леонид КРАВЧУК.
23 Август 2017 15:59
Кучма, Кравчук, нали е все Леонид - все тая. И снимката е все тая. Важното е да има храна за тролетарията (Украйна, Путин, Сорос, Боко)
23 Август 2017 15:59
Тримата предатели (споменатите по-горе) са се клели в конституцията на СССР.
Хайде, холан, кой иска акъл от тъпанарите които донесоха смърт и беди?
23 Август 2017 15:59
Изиграхте я, а после ви отвя северният фалический ветер
23 Август 2017 16:00
Който не си изпълнява обещанията получава наказание - Русия си прибра Крим ,а имам чувството че скоро ще си прибере и 2/3 от сегашната Украйна !
23 Август 2017 16:05
Леонид Кучма: През 1991 г. изиграхме Русия за Крим

Изиграхте, ветер.
Така я изиграхте, че внасяте вече въглища за кокс-процесите в металургията от САЩ на космически цени , донбаски въглища за енергийни нужди от Русия , газ от Русия през Словакия и т.н., а изнасяте евтина работна ръка , я имате вече, я не- 30 млн население , невиждана престъпност, хиляди млади хохли убити и десетки хиляди ранени .
И една разрушена , в безпътица страна , в която евроатлантическите ценности си казаха думата .
23 Август 2017 16:08
чета и мислим. по едно време - гледам - само чета. па я да помислим па, си окам.
форумо не бил налазен само от сюлейманчета. руски дисидентчета също имало .
по езика ще ги познаете
23 Август 2017 16:09
Такива обещания никой не е давал.
Победителите не дават обещания на победените!

Това не е вярно! Горбачов точно така са го измамили! Без черно на бяло!
При това какви "победители"? Това са банда алчни мошеници!
23 Август 2017 16:19
Мда международно право, хихи. Лека полека, ще си признаят всичко хохлите. Изнемогват вече, играта на война носи мизерия, без газ САЩ не дават доларес ъхъ.
23 Август 2017 16:20
Кравчук беше първият президент на вече независима Украйна, а Кучма - вторият.
23 Август 2017 16:22
Много важно признание на тов. Кучма/Кравчук !

Подготвят общественото мнение, че хохлите ще приемат "статус квото" за Крим и Донбас.

Лошото за украинците е обаче, че със страшна сила се задава световното по футбол !

А след него ще стават "мрачни неща" за голяма част от съседите на Русия.....23 Август 2017 16:26
Стайнбек 23 Авг 2017 16:09
Това не е вярно! Горбачов точно така са го измамили! Без черно на бяло!При това какви "победители"? Това са банда алчни мошеници!

Има няколко големи питанки от онова време, за които никой не обелва дума.
Че Горбачов бе изключителен наивник - едно на ръка, че може да е бил агент (той или Раиса) на някакво разузнаване - втора ръка.

Но за некоментираното.
Обединението на Германия - Британия е била абсолютно против, САЩ сякаш са били 50/50- тяхното не се губи, т.к. я контролират.

Вярно - Горбачов прави най-голямата грешка на СССР - дава рамо (или първоначален тласък!?) на Обединението на Германия и изтеглянето на войските - хем фактически без пари, хем загуба на плацдарм. Макар, обективно погледнато, с оглед на последващите събития, би могло да се предполага, че щеше да има хиляди провокации срещу евентуално останали съветски/руски в Обединена Германия, което щеше да коства много на СССР/Русия.

Но фактът е налице - може би Горбачов (ако приемем, че не е бил агент) и въобще тогавашното ръководство, са се опитвали да заложат някаква мина с предстоящето противопоставяне на Британия и Германия кой да води Европейската Дружина - което съвсем наскоро даде и плод - Изхода.

Да не говорим и за другото - Германия, бидейки политическо и военно джудже, не може да бъде Локомотив на ЕС - струва ми се в Световната История локомотив на всевъзможните обединения са били онези центрове, които са силни политически и военно - т.е. икономическата сила е била сериозна съставляваща и предпоставка, но само за създаване на политическо и военно надмощие.
И тази политически и военно слаба Германия (независимо дали заедно с Британия или не) реално не може да бъде водещ фактор в твърде шарения ЕС.

В общи линии за мен основните загадките от оня период са две - (1) защо се разпусна СССР и (2) защо се Обедини Германия.
23 Август 2017 16:31
В момента н Русия средната запрлата е 600 евро, а в Украйна 200, келеш такъв.
23 Август 2017 16:35
Мълния !

Мали :

Русия трябва да се намеси в областта Сахел и да помогне на Мавритания, Мали,Брукина Фасо, Нигер и Чад в борбата с тероризма ! Русия е световен шампион по борба с тероризма !В Мали надеются на поддержку России в борьбе с терроризмом в зоне Сахеля

ПАРК "ПАТРИОТ" (Московская область), 23 авг — РИА Новости. Министр обороны Мали Тиена Кулибали высоко оценил роль России в борьбе с международным терроризмом и надеется, что РФ окажет поддержку в этой борьбе совместному воинскому контингенту стран Сахеля.

"Россия является чемпионом мира в борьбе с терроризмом", — заявил он журналистам после встречи с министром обороны РФ генералом армии Сергеем Шойгу, прошедшей "на полях" Международного военно-технического форума "Армия-2017".

"Вы знаете, что пять стран Сахеля — Мавритания, Мали, Буркина-Фасо, Нигер и Чад — создали с целью борьбы с терроризмом совместный воинский контингент. Мы надеемся, что РФ окажет им поддержку", — сказал он.


https://ria.ru/world/20170823/1500942643.html
23 Август 2017 16:37
ЗИП 23 Авг 2017 16:35
Мълния !Мали :Русия трябва да се намеси в областта Сахел и да помогне на Мавритания, Мали,Брукина Фасо, Нигер и Чад в борбата с тероризма !
Русия е световен шампион по борба с тероризма

Ще дойде време да се съгласиш с моята параноична теза, че може би върви някаква подготовка Русия да замести САЩ като Касапин № 1...
23 Август 2017 16:38
Кравчук iдзе !!!
по публикации Кравчук бидейки партиен секретар по иделолгията имал обичай яко да лъже на карти, което е и залог за политик. и явно му е помогнало при дележа във Вискули..
Обаче сега си признава, че са извозили Русия, нещо май се пече и старите кучета надушват кави са новите трендове и как да ги артикулират...
23 Август 2017 16:43
В общи линии за мен загадките от оня период са две - (1) защо се разпусна СССР и (2) защо се Обедини Германия.


Ганий, от историята е известно, че когато на местните "феодали" (в СССР председателите на отделните републики) им се даде възможност до бъркат в кацата, а централната власт е загубила контрола и не може да ги озапти, резултатите обикновено са плачевни. Същото се случи и с разпадането на СССР и със страните от целия соцлагер.
23 Август 2017 16:49
Двете неща - разпадът и обединението - са деете страни на една и съща монета. Ако разпадът не беше проволиран, обединението щеше да е на порядъци по-маловажно.
Thank you Raisa! Пълна помия! Как комбайнерът не се е обесил още, не знам?
23 Август 2017 16:53
ИлияНиколов
23 Авг 2017 16:43

Това е широко разпространено обяснение, което мен не ме удоволетворява.
Защото същите тези източници, които го твърдят, казват и друго - че местните правели каквото си поискат - даже и по времето на СССР. (нямам поглед, де - нито съм бил там, нито съм се интересувал много-много от вътрешния им живот)

Имам и други козове - пр. уж разпускането на СССР (който е създаден с Договор!!!) било хубаво - всеки да си фанел пътя - самостоятелно развитие и т.н.

От друга страна се говори колко хубав бил ЕС - щото щели да се обединят много и малки държави и да станели по-силни.

Т.е. реално едни и същи процеси се обясняват коренно противоположно.
23 Август 2017 16:53
Съветите бяха по своята същност една езическа и парадоксално антируска система, която нямаше как да не изчезне.

Още през 1948г се прави опит Русия да напусне СССР , но Коба надушва и кръгът около великорусите братя Вознесенский от Петербург е разгромен.

Но , както се вижда само временно....

В края на краищата през 1991г след битка продължила 74 години Колчак, Деникин, Врангел,Капел, Юденич, големия Михаил Дроздовский и т.н спечелиха гражданската война.....

23 Август 2017 16:57
Авторский блог Владимир Винников 19:53 21 августа 2017
Как был устроен и разрушен Советский Союз
реальные функции управления ресурсами советского проекта сосредоточились в бывшем «внешнем контуре»
http://zavtra.ru/blogs/magamashinasssr
23 Август 2017 17:00
Забелязвам че някои форумци по горе доста се обръкват .Беловежкото споразумение е подписано на 8.12.1991 год. във Вискули в Беловежката пуща (гора) от Борис Йелцин, Леонид Кравчук и Станислав Шушкевич , ликвидира се СССР и на негово място се създава ОНД (Общност на Независимите Държави).
23 Август 2017 17:05
ЗИП'е, вече съм убеден, че жегите въобще не са те подминали. Не само - още пържат имперското кюфте, а ти с кора хляб обикаляш и си топиш в уханието му... Всяка идея, доведена до крайност, се превръща в абсурд. Може би пък това именно да ти запълва някакви липси..
Вече е трагикомично! Мдам
Жалко!
23 Август 2017 17:08
Въпреки, че бяха много малко "белите" поведоха гигантска и монументална гражданска война срещу червените ! Война, която почти няма аналог в световната история !

Гвардията умираше , но не се предаваше !

Колко пушки пукнаха от червените за да спасят своята държава през 1991 г, така, както се биха белите през 1917-1922 г ?


https://www.youtube.com/watch?v=I5EG8v2zP8s


23 Август 2017 17:10
Според спомените на Кравчук свидомитите са били склонни да отстъпят Крим, но Елцин бил толкова пиян, че при дележа не повдигнал въпрос за Крим. Така си и останало.
23 Август 2017 17:11
ЦРУ и Ельцин: открылась ещё одна правда о выборах 1996-го года
МИХЕЕВ Сергей
Официальный представитель МИД России Мария Захарова сообщила, что накануне президентских выборов в России в 1996 г. Федеральный резервный банк под надуманным предлогом «во избежание ажиотажа при обмене старых 100-долларовых купюр» ввез в посольство США в Москве $500 млн США наличными.
«Несколько ночей личный состав посольской резидентуры во главе с Майклом Суликом буквально спал на мешках с наличностью, охраняя их, пока деньги вывозились из дипмиссии на иномарках отдельными партиями неким частным лицам. Что тогда спонсировали на эти деньги? Я думаю, что и это мы тоже когда-нибудь узнаем», — подчеркнула Захарова. Комментирует политолог Сергей Михеев.
Источник: http://rusnext.ru/recent_opinions/1503401912
23 Август 2017 17:20
Зипе , белите имаха морал и воюваха за Русия , СССР падна без нито един изстрел защото беше изгнил още преди да падне .
23 Август 2017 17:25
Имам и други козове - пр. уж разпускането на СССР (който е създаден с Договор!!!) било хубаво - всеки да си фанел пътя - самостоятелно развитие и т.н.


Новосъздадената държава обаче не се задържа дълго време на сцената, като през 1921 г. Грузия е нападната и окупирана от болшевиките и в крайна сметка през 1922 година страната е включена към Съветския съюз и до разпадането му тя неизменно е била част от него.


Така докато основната част на Азербайджанската армия се сражава с арменците в Карабахския регион, на 28 април 1920 г. болшевиките нахлуват в Републиката, за да възстановят властта на Русия върху територията. Слабата съпротива на азерите е преодоляна бързо и сравнително безкръвно. Въпреки това за краткия период на своето съществуване азерската армия губи около 20 000 от своите 30 000 бойци, което е огромен брой. От 21 генерали в азерската армия болшевиките арестуват 15, макар повечето от тях да са освободени в рамките на месеци и след това заемат постове в Червената армия.
Още в деня на болшевишкото нахлуване Азербайджанската народна република е трансформирана в Азербайджанска Съветска Социалистическа Република (Азербайджанская ССР), с Революционен комитет на Азербайджанската ССР начело.


Хайде да не ти давам още примери за присъединяването с договор към СССР. Че Сталин сигурно някъде би се усмихвал на тия приказки.
23 Август 2017 17:29
Мълния !

Армейски генерал Сергей Шойгу :

Гражданската война в Сирия фактически завърши !Шойгу заявил о фактическом прекращении гражданской войны в Сирии

МОСКВА, 23 авг — РИА Новости. Отделение умеренной оппозиции и введение зон деэскалации — шаги, которые позволили "фактически прекратить" гражданскую войну в Сирии и сконцентрироваться на борьбе с терроризмом, заявил министр обороны России генерал армии Сергей Шойгу на встрече с главой военного ведомства Ливана Якубом Ас-Саррафом.


https://ria.ru/syria/20170823/1500917393.html
23 Август 2017 17:29
Но пък БЮРМ процъфте!
23 Август 2017 17:30
Как комбайнерът не се е обесил още, не знам?

Комбайнерът си живее живота с някаква много млада мацка на Женевското езеро! Разсипа една велика държава и му се размина!
23 Август 2017 17:31
Комбайнерът си живее живота с някаква много млада мацка на Женевското езеро! Разсипа една велика държава и му се размина!


Явно не е била толкова велика.
23 Август 2017 17:33
ЗИП 23 Авг 2017 16:35
Мълния !Мали :Русия трябва да се намеси в областта Сахел и да помогне на Мавритания, Мали,Брукина Фасо, Нигер и Чад в борбата с тероризма....

Има логика - Франция ще остане без уран. Те така се режат топки - из корен.
23 Август 2017 17:37
През март 2017 средната номинална месечна заплата в Руската федерация е била 38 600 рубли, което се равнява на около 610 евро. Най-високата заплата е регистрирана в района на Чукотка - става дума за 1460 евро. На второ място се нарежда Ямало-Ненецкият автономен окръг със средна номинална заплата от 1365 евро. Москва заема третата позиция с 1270 евро средномесечна номинална заплата. Най-ниско месечно възнаграждение получават жителите на Севорнакавказката област - 325 евро в Дагестан, 330 евро в Кабардино-Балкария и 335 евро в Ингушетия.
81 600 рубли - най-високата средна заплата
Що се отнася до заплатите по браншове: едни от най-ниските номинални месечни заплати получават заетите в селкото стопанство - близо 330 евро. От другата страна са руските финансисти, които получават средно по 1160 евро на месец. Още повече пари пък получават трудещите се в нефтогазовия бранш, както и работниците в енергийния сектор - съответно по около 81 600 рубли и 71 400 рубли. Най-ниско платени са заетите в текстилната и шивашка промишленост - там взимат по 15 800 рубли на месец.
......

23 Август 2017 17:37
Явно не е била толкова велика.

Явно ти не знаеш колко е била велика.
23 Август 2017 17:45
Братя Стругацки
23 Авг 2017 17:25
Хайде да не ти давам още примери за присъединяването с договор към СССР. Че Сталин сигурно някъде би се усмихвал на тия приказки.

То така може да се постави под съмнение немирното създаване на САЩ, Британия, Германия, Франция, Италия, и на кой ли не - че и на България.
Едва ли има държава, която се е образувала по мирен път в нейните минали и настоящи географски граници и население.

-------
По уикито!
Грузия в составе Российской империи
Грузия находилась в составе Российской империи с 1801 по 1917 год.


Поради сепаратистки действия, както сега се казва, които предхождат посочения от теб период, се опитва да се сепарира.

-----
Извод: Нещата са сложни!
23 Август 2017 17:48
От държавите в ЕС най-евтино е в България, а най-скъпо – в Дания, сочи проучване на европейската статистическа служба „Евростат” за 2016 г. Цените за потребителските стоки и услуги в съюза имат почти трикратна разлика.
В България цените са повече от наполовина по-ниски от средното за ЕС (48%), докато в Дания те са цели 139% от средното.
Много високи са цените в Ирландия (125% от средното за ЕС), Люксембург и Швеция (124 на сто), Финландия и Обединеното кралство (121 на сто).
На другия полюс, освен България, са Полша (53 на сто от средното за ЕС) и Румъния (52 на сто).

Храните и безалкохолните напитки са най-скъпи в Дания и най-евтини в Полша и Румъния.
Алкохолът и цигарите струват най-много в Ирландия и Обединеното кралство (съответно 175 и 162% от средното за ЕС), а най-евтини са в България (56 на сто от средното), Унгария (67 на сто), Полша (68 на сто) и Румъния (69 на сто).
Цените на услугите в група „Ресторанти и хотели” са повече от три пъти по-високи в Дания в сравнение с България. В България цените са 44 % от средното за съюза, в Румъния са 53%, а в – Чехия 56%. В Дания цените са 150 на сто от средното за ЕС, а в Швеция – 144 на сто.

23 Август 2017 17:52
Стайнбек 23 Август 2017 17:37
Явно не е била толкова велика.

Явно ти не знаеш колко е била велика.

Важното е че комбайнерът е знаел.
23 Август 2017 17:56
VOCI
23 Авг 2017 17:52

Бе то, да ти кажа на ухо, кукурузникът Хрушчов съсипа всички колониални империи без да му мигне окото!
23 Август 2017 17:56
Разсипа една велика държава и му се размина!

Разсипията на тази държава започна още през последните години на Брежнев. После кризата се задълбочи катастрофално. Жесток дефицит, липса на стоки от първа необходимост, задъхваща се икономика. Причините са много и са ясни. Ако някой е бил в СССР през втората половина на 80-те знае за какво говоря. На Горби му се падна късата клечка с неприятното задължение да "дръпне шалтера". Не забравяйте, че генсека на КПСС, след Сталиновата епоха никога не е имал неограничена власт така, че решението не е било само негово. Просто в този момент нямаше друг полезен ход, както и ресурс за спиране разпада на "Лагера"!
23 Август 2017 17:59
Важното е че комбайнерът е знаел


Дед по отцу, Андрей Моисеевич Горбачёв (1890—1962),

23 Август 2017 18:02
Просто в този момент нямаше друг полезен ход, както и ресурс за спиране разпада на "Лагера"!

Нямаше, щото ги разпаднаха...

«Как мы разрушали СССР»: мемуары ведьмы Маргарет Тэтчер раскрывают тайны


В ноябре 1991 экс-премьер-министр Великобритании Маргарет Тэтчер выступила с речью в Хьюстоне, США, в которой она рассказала, как именно, какими именно способами Великобритания и другие западные страны разрушали СССР. Также в это своей ноябрской речи Маргарет Тэтчер поведала о скором, юридически закрепленном, развале СССР. И действительно, через несколько недель, как по мановению волшебной палочки британского премьера, в декабре 1991 были подписаны Беловежские соглашения.

Натисни тук
23 Август 2017 18:08
Стайнбек
23 Авг 2017 18:02

Бе, да ти кажа, туй са приказки пост фактум!
Фалят се, приписват си заслугите!

------
На тоз етап, измежду многото версии, залагам най-много (до 10-15-макс 20%) на Мойта - Параноичната!

КГБ-то рушна СССР на припнципа: Чтобы спасти Россию, нужно расспустить СССР!*

-------
заб. груба заемка и по мотиви на - чтобы спасти Россию, нужно сжечь Москву!

23 Август 2017 18:11
Ганий, едното не изключва другото. Явно с дружни усилия...
А че Западът ги разпадна, спор няма. Просто се намериха доста продажни души, които им помогнаха.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД