×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
„Те трябва да представят факти“, отговори Мария Захарова
В центъра на Лондон пък е евакуирана метростанция заради човек, заплашил да задейства бомба
Правосъдният министър Цецка Цачева иска и държавата да поеме отговорност за охраната им
Земеделският министър Румен Порожанов: Няма опасност за хората
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,796,614
Активни 1,370
Страници 92,083
За един ден 1,302,066

МВР увери, че спешният телефон 112 няма да спре да работи

 
Спешният телефон 112 няма да спре да работи, въпреки че няма избрана нова фирма за поддръжката на системата. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев след заседанието на кабинета в сряда по повод медийни публикации, че системата за спешни повиквания е пред катастрофа, защото търгът за поддръжката ? е прекратен, а нов не е обявен. Министър Радев обясни, че макар да няма нов договор за поддръжка на системата, това се прави от фирмата изпълнител от предишния търг.
Проверка на МВР е установила, че от 600 хиляди обаждания на спешния телефон за последния месец и половина само при 130 е имало грешки в адреса, но това не е довело до фатално забавяне на спешна помощ, пожарната или полицията.
Обществената поръчка за избор на фирма, която да поддържа системата на тел.112 беше спряна от министъра на вътрешните работи през юни т.г. "Беше намерен дефект в нея и това беше основанието. Усещах се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по този договор. Имаме известни слабости в министерството назад във времето, тъй като не са плащани пари за поддръжка. Договаряме с представител на небългарска фирма, които са вършили нещата досега, да продължават да ги вършат, без това да е в ущърб на гражданите", коментира вътрешният министър. Той е уверен, че ще се постигне оптимална цена за поддръжката. "Отправям апел към фирмата да бъдат по-конструктивни към нас. Да, те ще продължат, така се е случило, че договорът е такъв и те би трябвало, а и няма кой друг, да продължат поддръжката на тел. 112. Да не се подвеждат по това, че идвайки председателството, министерството и държавата ни могат да бъдат притискани с условия, които считаме за неприемливи", заяви Радев.
9
725
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
23 Август 2017 15:19
А кой от страна на държавата е подписал този договор, а?
23 Август 2017 15:28
абе те и поповете няма да спрат да правят опело...
23 Август 2017 15:32
таа новина, кво рекъл глупака, драга редакция, можеше и да не ни я пускате. още преди два дни ни казахте кво рече фирмата, дето поддържа системата.
и кво - 130 сбъркани адреса само, а
23 Август 2017 15:41
Радев, а ако спре? Носиш ли си оставката в джоба? Или си "интегритетен" и не си се "сетил"...
Абе, какви са тез чутовни министери... Пълен срам и потрес!
Айде, служба нЕма! Ей къде е Председателството...
Срам!Резил и немукает!
23 Август 2017 16:28
Този телефон трябва да се отмени, защото усложнява нещата неимоверно. Много по-добре е да има отделни телефони за различните служби.

Аз съм звънял на 112. Там работят някакви обикновени телефонистки, които те разпитват половин час, докато съобразят с кой трябва да те свържат и накрая просто пренасочват обаждането, примерно към местният полицейски участък, където пак трябва да обясняваш половин час за какво става въпрос.

Това при наистина спешни случаи може да е фатално! Трябва да има примерно телефон на полицията, който откъдето и да звъниш, да те свързва именно с най-близкия до тебе участък на полицията. Или съответно за бърза помощ – с най-близкия до тебе участък на бърза помощ. Именно така!

Другият вариант е, да е пак един общ телефон, но кол центровете да са разпръснати навсякъде в страната, така че операторите да са напълно запознати с околната оперативна обстановка, а не да са някакви гласове в слушалката.
23 Август 2017 16:30
Иначе сме много добре - имаме "огрооомен" БВП. Обаче един спешен телефон не можем да поддържаме.

Улиците ни са само кърпени последните 30 години. Чакаме ЕС да ни оправи ВиК, магистралите, и какво ли не още. А да - спортните зали на село.. за да има за козите спорт да гледат. Ако въобще кози има.23 Август 2017 17:14
МВР увери, че спешният телефон 112 няма да спре да работи
Щом меверетро рече, значи не трябва да бързам да продавам гълъбите!
Скоро цената им ще скочи неимеверно, заради повишеното търсене
23 Август 2017 18:17
Напълно съм съгласен с инсп. Мегре.
Неведнъж ми се е налагало да звъня на 112 и (да не цитирам инспектора) точно това се случва.
Поне 2-3 мин. минвават, докато те свържат с пожарната, примерно и отново се налага да обясняваш къде и какво гори и т.н.
23 Август 2017 19:14
По тъпо съобщение не съм виждал,КСК може изобщо да се коментира ,че спешният телефон ще спре или няма да спре.Плашат гаргите и пенсионерите ,придават си важност.Къде живеят тези от правителството ,чудя се на Марципановите острови ли,ще се съобщаваме с барабани ли ,какво.
Герберска им работа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД