×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,169,408
Активни 1,333
Страници 105,765
За един ден 1,302,066

Русе и Гюргево искат да строят втори "Дунав мост"

Русе и Гюргево искат да строят втори мост над река Дунав. Около това становище се обединиха по време на работна среща представители на държавната и местната власт от двата града. Новото съоръжение е наложително заради увеличения трафик на превозни средства, която е скочил двойно, предаде БГНЕС. За първите осем месеца на 2016 г. оттам са преминали между 750 000 и 760 000 автомобила, а за същия период на тази година техният брой вече е 1 370 000. Сега съществуващият Дунав мост няма достатъчно капацитет да поеме толкова превозни средства, тъй като има само по една лента в двете посоки. Затова има нужда от трайно решаване на проблема, още повече, че задръстванията и огромните опашки са ежедневие най-вече през летния сезон. Областният управител Галин Григоров, който бе инициатор на работната среща, припомни, че изграждането на „Дунав мост 2“ при Видин-Калафат изобщо не е разтоварил моста при Русе. Още повече, че оттук минава целият трафик от и към Истанбул и Близкия Изток. Началникът на русенската митница Венцислав Халаджов и директорът на Гранична полиция-Русе комисар Димитър Чорбаджиев обясниха, че към настоящия момент е направено всичко възможно от страна на институциите за облекчаване на трафика, но това са възможностите на моста.
Директорът на Областното пътно управление в Русе Ростислав Стефанов предложи като най-удачно местоположението на новия мост да бъде край Източната промишлена зона - на около 3 км от „Дунав мост 1“ в посока град Мартен, откъдето ще тръгва новата магистрала Русе-Велико Търново. „От транспортна, логистична и теренна гледна точка това е най-добрият вариант. Така ще се намалят и пътно-транспортните произшествия по пътя Русе-Бяла, оттам нататък ще облекчи и големият товарен трафик, който очакваме да минава през България и занапред“, заяви той.
10
1624
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
22 Август 2017 16:32
Дунав мост 2 вече си имаме. Този трябва да е Мост на дружбата 2, или Дунав мост 1 - 2.
22 Август 2017 17:02
Сигурно са седесари, щот са неграмотни и не могат да броят до 3.
А да не признаваш построеното от Баце, наричано Дунав мост 2, е за прокурор.
22 Август 2017 17:03
я първо някой да каже колко са и къде отидоха парите от таксите за преминаване на моста за близките 30 годинки!!!
22 Август 2017 17:04
А екипът на Горещите дали не знае какво става в Сирия или чака да се получи "предаде Сулю, цитиран от Пулю"?
22 Август 2017 17:08
Турците очевидно предпочитат да се движат по румънските пътища, вместо да използват нашите през Дунав-мост 2.
22 Август 2017 17:42
флашка

Турците очевидно предпочитат да се движат по румънските пътища, вместо да използват нашите през Дунав-мост 2.

Чакат новата тол-система, щото сега им е неудобно да ни хабят асфалта за почти без пари.
22 Август 2017 17:49
Асфалт след Дунав-мост 2? Няма доказателства.
22 Август 2017 19:29
Турците очевидно предпочитат да се движат по румънските пътища, вместо да използват нашите през Дунав-мост 2.

Дали?
Вчера на Калотина 2 часа чакане...
22 Август 2017 22:35
Поредната хранилка, областна и градска управа ни хвърлят шарени пилета с еднолентовото платно за движение в една посока, та затова моста неможел да поеме автомобилният трафик?! До Русе от всички посоки автомобилите по магистрали пристигат и Дунав мост ги затапва? Удобно се пропуска виновника за задръстванията и това е Ганична администрация, която просто не работи и задръстванията са ежедневие на ГКПП на всички изходи и входове за страната!
22 Август 2017 23:07
Дунав мост едно трябва да се събори, Бъки где си? Това е мост на Българо-Съветската дружба, а ний сме евроатлантици. Трябва веднъж завинаги да свършим с тези гадости от цоциализъмът.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД