×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,169,522
Активни 1,364
Страници 105,879
За един ден 1,302,066

Българското председателство на ЕС: 160 хил. лв. за шалове, 300 хил. лв. за вратовръзки

 
Шалове за 160 хил. лв. и вратовръзки за 287 хил. лв. ще бъдат раздадени по време на Българското европредседателство на Съвета на ЕС, съобщи Нова телевизия. 900 луксозни и 16 000 стандартни шалчета за жените и 1100 луксозни и 20 хил. стандартни вратовръзки за мъжете са сред подаръците, които страната ни ще раздаде с пари от държавния бюджет.
„Традицията в раздаването на подаръци съществува, откакто съществуват ротационните председателства. Това са традиционни пакети, в които има шал за дамите, вратовръзки за мъжете. Традиционните подаръци в Европейската комисия са шал, вратовръзка, тефтер и химикалка. Има и други, които са от т.нар. „полезни подаръци” като зарядни батерии, преходници за мобилни устройства, както и тези, които остават за спомен. При нас това ще бъде монета. Тиражът на 2-левовата монета догодина ще бъде посветена на Българското европредседателство. Ще направим и марка с логото, която да остане спомен за всички делегати. Основните цветове, на които ще се заложи, са синият и жълтият”, обясни пред Нова Яна Дочева, директор на дирекция „Подготовка и провеждане на председателството”. Дочева каза още, че 1.7 млн. лв. ще струва храната за гостите. Страната ни ще бъде домакин на общо 230 събития и срещи. Други 1500 ще бъдат организирани в Брюксел и Люксембург. За шест месеца по време на председателството се очаква България да бъде посетена от 22 000 души.
Близо 1.5 млн. лв. пък ще струва външната и вътрешна реклама. Днес приключва срокът за подаване на оферти, припомня БГНЕС.
Победителят в обществената поръчка трябва да осигури минимум 18 билборда и 10 мегаборда за поставяне на винили с реклама на българското председателство на ЕС по булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”, “Черни връх”, “Евлоги и Христо Георгиеви” и в района на НДК. Рекламни транспаранти ще бъдат поставени и на новия пешеходен мост на бул. “Цариградско шосе” при София Тех Парк. Фасадите на представителни сгради (Министерски съвет, Президентство, Народен театър “Иван Вазов”) също ще бъдат осеяни с рекламни транспаранти на председателството. Предвижда се поставянето на 100 винила върху електрическите стълбове на булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”. Поне 20 ще са рекламните съоръжения, които председателството на ЕС ще ангажира в метрото. Голяма част от външната фасада на Националния дворец на културата също ще бъде обагрена с реклами на председателството. Брандиране се предвижда на Резиденция “Бояна”, терминали 1 и 2, както и на правителствения ВИП-терминал на Летище “София”.
89
2269
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
89
 Видими 
22 Август 2017 11:20
160 хил. лв. за шалове, 300 хил. лв. за вратовръзки

Тея съвсем се оляха!

Невероятна простотия!!!

Между другото, от края на миналото лято превеждам материали за вече миналите Председателства на останалите държави-членки - уж да помогнат по някакъв начин на наште , но такова чудо не е имало!!!
22 Август 2017 11:25
Същата информация я има и в днешния брой http://www.segabg.com/article.php?id=868833

Но не е зле да се повтори и потрети, съвсем ясно е с каква благородна цел
22 Август 2017 11:26
Шалове за 160 хил. лв. и вратовръзки за 287 хил. лв. ще бъдат раздадени по време на Българското европредседателство на Съвета на ЕС, съобщи Нова телевизия. 900 луксозни и 16 000 стандартни шалчета за жените и 1100 луксозни и 20 хил. стандартни вратовръзки за мъжете са сред подаръците, които страната ни ще раздаде с пари от държавния бюджет.


Хайде сега, микроодити... това е нормална практика и не е имало държава-председател на Съвета, която е пропусната перото "протоколни подаръци". А вратовръзките и шаловете са стандартния рушвет, който се раздава от председателствата в Брюксел. Французите, например, по време на тяхното председателство 2008 г., раздаваха и тефтери Philippe Stark (и чанти Витон на министри). Т.е., по-горното не е проблем, да се укроти форума.‌Виж, парите за Боршош НДК вече е...
22 Август 2017 11:27
До къде води липсата на стандартни конопени връзки, с възел на вратът.
22 Август 2017 11:28
Хайде сега, микроодити... това е нормална практика и не е имало държава-председател на Съвета, която е пропусната перото "протоколни подаръци".

Не става въпрос за това, щото туй, за протоколните подаръци, е вярно!

Става дума за „МАЩАБНОТО МИСЛЕНЕ” и „РАЗМАХА” на една сравнително малка държава-членка на ЕС, при която най-често сичката пАра отива в сФирката!

Баси комплексарщината!!!
22 Август 2017 11:33
Вальо Топлото за каква сума представителни го съдиха и разнасяха по медиите доста години?
22 Август 2017 11:44
Кви гости бе? Нали тези, които ще идват, са еврочиновници и ще си вършат обичайната работа, за която получават заплати?
22 Август 2017 11:45
Можеше по едно тишлайферче от тире на една кука. Хем хендмейд, че и по-йофтино щеше да излезе
22 Август 2017 11:58
Става дума за „МАЩАБНОТО МИСЛЕНЕ” и „РАЗМАХА” на една сравнително малка държава-членка на ЕС, при която най-често сичката пАра отива в сФирката!


Сега, принципно и аз не виждам защо ни e да се поръчват билборди, "мегаборди" и 100 транспаранта, но ватовръзките ли са ти проблема... какво предлагаш, чушкопеци ли тогаз' да раздаваме, барем за спомен, барем културен уникат?
22 Август 2017 12:09

Simplified Solutions
Кви гости бе? Нали тези, които ще идват, са еврочиновници и ще си вършат обичайната работа, за която получават заплати?


Все едно на нашто депутат и министерски чиновник да тръгнат да му раздават протоколни подаръци, задето благоволява да влезе в сградата на Народното събрание и Министерския съвет, а то европейското депутат и чиновник хем толкоз некадърно, хем далеч по-вредно и ненаситно.
Мислех, че само България са я яхнали алчни ненаяли се парвенюта, свръхщедри за себе си единствено с чужди пари, а то...
22 Август 2017 12:09
но ватовръзките ли са ти проблема


ПороблемА са ми огромните суми, които няма да подобрят по никакъв начин имиджа на България!
Сега, ПРИНЦИПНО и аз не виждам защо ни e да се поръчват билборди, "мегаборди" и 100 транспаранта

А безпринципно?!
22 Август 2017 12:12
За шест месеца по време на председателството се очаква България да бъде посетена от 22 000 души.

Елате ни вижте циганията, загърната в рекламни шалове!

...На също гноише
лежи скот и стопан, духовно сближени.
"Елате ни вижте"
22 Август 2017 12:13
ПороблемА са ми огромните суми, които няма да подобрят по никакъв начин имиджа на България!


Ай ся и ти! Подаръците, плюс хотелските разходи, плюс някоя и друга екскурзия, плюс менюто за черпавката и нЕкое и друго семинарче и луната спи! Ти кво повече искаш!? Мчи то нищо друго няма да правят половин година

Упс! За малко да забравя парите предвидени за медийно отразяване
22 Август 2017 12:13
Тея съвсем се оляха!
Невероятна простотия!
ся, не може само екстри. каквото за гол хасан, това и за цяло село.
както е посочено в антрефилето, това е традиция в т.н. съюз. доколкото знам, никой (или почти) не я е нарушил, дори малката малта.
всички и навсякъде обичат да получават подаръци (но вие сигурно не ). прави добро впечатление и предразполага. пък и едва ли точно тези пари са проблемът за бюджета на територията. ся по този повод ще падне един неистов рев, и във форума, и в медиите, а обществени поръчки за милиони си текат тихо и незабелязано.
та, така...
22 Август 2017 12:17
ся- жените забрадени , а мъжете с вратовръзки или обратното? след шота с ракия да съм наясно с уникалния дрескод дето Лилито ще го въвежда че еврочиновниците да не скандализират София- като че отиват в Техеран ,Да сложат кинти за бурки че поне да се посмеем .
22 Август 2017 12:18
какво предлагаш, чушкопеци ли тогаз' да раздаваме, барем за спомен, барем културен уникат?


Предлагам да се подобри живота на БЪЛГАРИТЕ, а не да се показваме пред чужденците. Наиш колко ми пука дали ще ни аресат председателството? Николко. Що на тия муфлони всичко да им е гратис, а ние да им плащаме и шалчетата, и катебето, и вилите, и апартаментите, и горивото...
22 Август 2017 12:21
и към 6 официални -по 5000 лв.минимуп парчета чанти, както и 6 полуофициални- цена 4.999 лв. за шефката на това чудо! Да се закръгли сметката- като ще се харчи, да е като за последно!
22 Август 2017 12:22
Най-важното е билбордовете, мегабордовете ( каквото и да означава това ) и транспаранти!
Как иначе европейските безделници ще разберат защо са дошли в София?
22 Август 2017 12:23
Ся, аз не вярвам Лиляна да си избира чанти на принципа най-ниска цена
22 Август 2017 12:26
плюс някоя и друга екскурзия …


Да се надяваме – и до славното ни Черноморие, фключая „Варварите” и „Слънчака”!!!

Тогаз „европейската ни луна” ще заспи безвъзвратно и окончателно.

Засега, ЧАО!
22 Август 2017 12:27
Голяма част от външната фасада на Националния дворец на културата също ще бъде обагрена с реклами на председателството

това председателство стока ли е? услуга ли е? някаква старина, музей? Дарителска кампания?
за чий му е реклама? или такава е дейността иначе наричана "фукня"?
или ако няма реклама ония либерасти няма да дойдат?!
Коя е целта на рекламата?
на бай Минчо и стрина калудка им е през турския сериал за това...
22 Август 2017 12:33
Ся, аз не вярвам Лиляна да си избира чанти на принципа най-ниска цена
Тя и масларката не ги избираше по тоя критерий.
А ми е странно възмущението на прогресивната част на форума по повод нещо, което е нормална практика, като оставим настрана, че и добрият тон го изисква.
Да не говорим, че може да бъде добра реклама на страната ни и да остави хубави чувства у хора, които един ден могат да направят жест към нас.
Да, ама не, дайте да плюем!
22 Август 2017 12:35
Да не говорим, че може да бъде добра реклама на страната ни и да остави хубави чувства у хора, които един ден могат да направят жест към нас.


Ма те и сега могат. И по принцип. Ако са пичове. Няма нужда да им се мазним, та да чакаме жестове.
22 Август 2017 12:35
Коя е целта на рекламата?
на бай Минчо и стрина калудка им е през турския сериал за това...

Не тех- да...
Ама на едни нашИ момчета и момичЕта, дето ше праят мега-хипер-дупер бордове, не им е се едно
22 Август 2017 12:40
Въй! Таман бях забравил на Кунева запалките и ся подсетих пак

Искааам огъна да ти дааам ... Но запалката не бачкаааа ... В моя джоб такааа голяаам ... А кибритът ми се смачкаааа ...
22 Август 2017 12:41
В моя джоб такааа голяаам ... А кибритът ми се смачкаааа


Я го знам по друг начин

"...Бъркам в джоба си голям, но кибритът ми е смачкан"
22 Август 2017 12:42
като оставим настрана, че и добрият тон го изисква.


Като оставим настрана всички прояви на добър тон - ти някакво друго смислено действие (целящо някакъв резултат за България извън доброто впечатление) от страна на организаторите на великото събитие знаеш ли? Всички, които досега са водили Председателството не са се ограничавали с размисли, как един ден някой щял да им върне жеста щото са били мноо готини домакини
22 Август 2017 12:43
"...Бъркам в джоба си голям, но кибритът ми е смачкан"


Аз кво знам, ти кво знаеш, значение няма. Важното е, че ... джобът е голям
22 Август 2017 12:43
Председателството е ишмедеме организирано от сервилни сервитьори по душа.Да почерпят шефа, да го обгрижват и всичко ще се нареди-той няма да ги забрави,

Тоива е цялата идея. есенциализмът на политстратегията на боцевщината

Ако чакате работна среща за решаване на оперативни проблеми, да не говорим за задаване на стратегия от домакина- възползващ се от страршинството по протокол за тия шест месеца- щото инак кой му пука за страната на кристалинките и калинките- няма как да стане, Лилето да си вземе Рагин за помощник че всичко да си дойде по местата
22 Август 2017 12:44
Предлагам да се подобри живота на БЪЛГАРИТЕ, а не да се показваме пред чужденците.


Джиджи и Ко., докато мислите така, няма да се оправи тази държава... не става въпрос едното да е за сметка на другото, а напротив - добрият имидж (който понастоящем нямаме) да помогне за подобряването на живота на българите. Не разбирате ли, че с хленчене и слогани "искам да ми дадат" не става... Толкова ни е лош имиджа, че как искате да става въпрос за инвестиции, бизнес с България и устойчив (и висококачествен) туризъм??! Но затова трябва първо да се работи, а не да се позира, да се мисли в дългосрочен план, да се инвестира (най-вече в хората, за 500 лв. какъв качествен персонал очакваш да имаш), абе труд и мисъл...

А след това, не трябва да се забравя, че никой няма да ни прави рекламата вместо нас. Ей за това говоря аз - пък вие се пените за едни шалчета и вратовръзки, а за десетките милиони НАШИ пари дето Боршош "усвои", дето хем го подвигнах по-горе, всички мълчат като бити г**ове - шо така???
22 Август 2017 12:44
Важното е, че ... джобът е голям


22 Август 2017 12:46
Джиджи и Ко., докато мислите така, няма да се оправи тази държава


Ми как ще се оправи? Като спрем да се възмущаваме от тъпотиите на мутрата ли? Така ли ще се оправи?
22 Август 2017 12:47
Тя и масларката не ги избираше по тоя критерий.


Ловки, нали?! Спомням си как това недоразумение човешко, тогаз министър на социалната политика, беше отишла на среща със социално слаби (в Кърджали ли, де) с Бентли!
22 Август 2017 12:49
ато оставим настрана всички прояви на добър тон - ти някакво друго смислено действие (целящо някакъв резултат за България извън доброто впечатление) от страна на организаторите на великото събитие знаеш ли?

Не знам, но според теб кое е по-добре - да се държим с тях като с навлеци, да ги нахраним с боклуци и да ги гледаме отвисоко, или да се постараем да останат доволни.
Като това няма нищо общо с мазнене и целуване на задници, а нормално отношение на домакин към гост на страната ни.
Навремето на руските туристи мазнехме ли се?
Каква мислиш е причината и до днес милиони руснаци да харесват България - че сме им се мазнили, или че сме били гостоприемни и приятелски настроени?
22 Август 2017 12:50
Кайзер - кратко и есенциално
само добавка: Боку, обединителят на западните Балкани - лайтмотив на телевизиите за половин година
22 Август 2017 12:51
Не знам,


Ей това е същественото! Другото е на гол тумбак, чифте пищови и ....безпределна безотговорност към собствената ти държава, ама то тва не е изненада.
А, той Кайзера е бил по-обстоятелствен по-горе
22 Август 2017 12:51
беше отишла на среща със социално слаби (в Кърджали ли, де) с Бентли!

Е да де, а после каза, че не било нейно.
Ма и да не е твое ма, пача, какво го развяваш това Бентли, какво си развяваш тоалетите, чантите и чепиците, баси наглостта!
22 Август 2017 12:52
Тва "обществените поръчки"(такова автентично животно нЕма в България) за парлама ли е само. Що не раздадат направо кибритчe и комплект карти на калпак и отгоре по едно кебаче. По еФтино ще излезе на бИджета.
22 Август 2017 12:53
А, аз хатъра няма да ви троша, щом се чувствате по тоя начин, ваша работа.
22 Август 2017 12:54
Сит на гладен не вярва. Това е. Ти му говориш, оно си върти плочата.
22 Август 2017 12:55

Ей това е същественото!

Не се изненадвам, че си взела за съществено само две думи от целия ми постинг.
22 Август 2017 12:57
Кайзер Созе
22 Авг 2017 12:43

Абцолютно!
22 Август 2017 13:03
Навремето на руските туристи мазнехме ли се?


Кво да им се мазниш на руските групи? Те се радваха на шишето от Кока Кола като във филма "Боговете сигурно са полудели". Даже някои си ги прибираха в багажа да се похвалят в СССР, ако не ги пипнеше другаря, който отговаряше за идеологическата чистота в отношенията.
22 Август 2017 13:05
Е да де, а после каза, че не било нейно.
Ма и да не е твое ма, пача, какво го развяваш това Бентли, какво си развяваш тоалетите, чантите и чепиците, баси наглостта!


Ловки, , да оставим лудите да се налудуват, па с теб да ходим да пием по бира.
22 Август 2017 13:05
Както обикновено Янков няма никакви грижи да се отплесне към единствената тема, която владее до съвършенство - Русия и руснаците почернили живота му.
22 Август 2017 13:06
и тия лезбийки - рускините
22 Август 2017 13:06
Председателството е ишмедеме организирано от сервилни сервитьори по душа.Да почерпят шефа, да го обгрижват и всичко ще се нареди-той няма да ги забрави,

Тоива е цялата идея. есенциализмът на политстратегията на боцевщината


Не, не е така.

Сервилните сервитьори, към споменатото, имат привичката и да разреждат питиетата, да ти сипят ром вместо уиски и да си гризнат от ... СУДЖУКА .

Е, СЕГА е вече както трябва
22 Август 2017 13:13

Firmin
22 Авг 2017 13:06


Викаш - хем ще оставят добро впечатление сред гостите, хем покрай масрафа ще вкарат нещо в джобчетата
22 Август 2017 13:13
Ловки, , да оставим лудите да се налудуват, па с теб да ходим да пием по бира.

Чакай, че още не съм изкарал за бира.
Нека напиша още некой постинг във възхвала на герп, пък тогава...
22 Август 2017 13:13
За Боршош ли се сещате?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД