:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Съдът допусна гражданските искове въпреки възраженията на адвокатите на Йоан Матев
Евросъюзът предупреди за ответни мерки, ако американските действия го засегнат
СТАТИСТИКИ
Общо 369,291,944
Активни 1,501
Страници 89,992
За един ден 1,302,066

Под 5% от дърветата в Борисовата градина ще бъдат премахнати

 
По-малко от 5% от всички дървета в Борисовата градина ще бъдат премахнати, обясни Мартин Борисов, лесовъд и преподавател в Лесотехническия университет. Той участва в кампанията на Столичната община за маркиране на опасни, сухи и гнили дървета в парка. „Проверката на дърветата обаче не трябва да бъде единична, а да се случва ежегодно. Изготвен е много хубав план за инвентаризация на цялата лесопаркова територия, който дава порядъкът за намеси със санитарен характер“, обясни още Борисов, цитиран от "Фокус".
„Ако видите отбелязани дървета, докато се разхождате в Борисовата градина, трябва да знаете, че в периметъра има някаква опасност. Защото маркирането е сега, но премахването може да се случи да бъде някъде напред във времето“, каза още експертът.
Столичната община започва от днес маркирането на опасни, сухи и гнили дървета в Борисовата градина, съобщиха от "Московска" 33. В централния парк на София често стават инциденти с паднали клони или дървета - в началото на месеца клон на дърво падна върху майка с дете и рани леко жената, припомня БТВ. Тогава от Столичната община обещаха, че до броени дни ще започнат изследването и маркирането на дървета в Борисовата градина, а от есента - изсичането на тези от тях, които са опасни.
Санитарната сеч ще обхване частта между булевардите "Драган Цанков", "Пейо Яворов", "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви".
Всяко едно дърво ще бъде прегледано от специална комисия.
7
857
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
22 Август 2017 09:26
Столичната община ЗАПОЧВА ...

Бачо Варели?
22 Август 2017 10:37
Само вчера в Стрелбище бяха окастрени и отсечени над двайсет дървета.
22 Август 2017 11:16
Май става въпрос за Парка на Свободата,...
22 Август 2017 12:57
Както обикновено, след дъжд качулка...
22 Август 2017 13:29
Джиджи
22 Авг 2017 09:26

Бягай и лягай под дърветата като Раймонда Диен
22 Август 2017 13:43
Всяко едно дърво ще бъде прегледано от специална комисия.


...и евентуално хоспитализирано.
22 Август 2017 17:04
В централния парк на София често стават инциденти с паднали клони или дървета - в началото на месеца клон на дърво падна върху майка с дете и рани леко жената, припомня БТВ. Тогава от Столичната община обещаха, че до броени дни ще започнат изследването и маркирането на дървета в Борисовата градина, а от есента - изсичането на тези от тях, които са опасни.


Щом са опасни трябва да се вземат мерки ВЕДНАГА!!

Друга мярка е - до момента на изсичане, дърветата да бъдат предупредени. Така ще станат по-малко опасни.... (ако трябва Баце да им телефонира)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД