:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Външните министри на Бразилия, Германия, Индия и Япония са провели специална среща в Ню Йорк
Българският държавен глава поканил в България и американския си колега, и вицепрезидента на САЩ
Изборът на ВСС показал, че БСП не е категорична опозиция
СТАТИСТИКИ
Общо 348,598,547
Активни 1,304
Страници 74,841
За един ден 1,302,066

Момчиловци се оказа хит сред китайските туристи

Заради големия интерес на китайски туристи към Момчиловци, в родопското село учат китайски, става ясно от репортаж на БНР. 30 родопчани - деца и възрастни, вече завършват курс по китайски и ще получат сертификат от института "Конфуций" на празника на киселото мляко, който ще се проведе в селото на 8 септември. Именно празникът е много популярен сред китайските туристи, става ясно от разказа на кмета Сийка Суркова.
8
1638
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
19 Август 2017 12:04
колко китайски туристи според визи са дошли???/
скука и фейк новини.
19 Август 2017 12:56
деца и възрастни, вече завършват курс по китайски

В смисъл вече владеят китайски (мандарин предполагам), писмено и говоримо...Това отваря неподозирани перспективи, за тези жители. Мда
EGATI
2017-08-19 12:04:25
скука и фейк новини.

точно
19 Август 2017 13:35
моя жена - чу ма
чужда жена - бон бон
моя мъж - ки бик
чужд мъж - сла дун
19 Август 2017 13:58
За сега,китайските туристи се изявяват като най тъпи и стиснати,скръндзи. Не знам на какво чудо се надяват в Момчиловци,ама в Питер са вдигнали ръце от тия примитиви. Тълпи китайски селяни,ходещи след водач със знаменце,непризнаващи и непознаващи светофара ,незнаещи една думичка на чужд език. Тия и в тоалет ходят групово. Вместо професионални гидове и преводачи,биват използвани китайски студенти и гастарбайтери за които няма разлика между Николай Първи и Александър Първи. Но затова пък излиза евтино,чак беплатно. Групите се хранят в полулегални столови, с китайска кухня,наематели,собственици са китайски бизнесмени. ,Евтино,а разплащанията се извършват в Китай. Руската държава не получава данъци от това. Триста такива точки за китайски групи има в Питер .Местни жители не могат да се хранят там. Само китайски туристи. Купуват сувенири само от китайски магазини и лавки. Въобще почти целият туристически бизнес с китайски туристи е под контрола на китайски фирми,съответно печалбата,каймака отива в Китай.
За Русия остават разходите . И "радост" от вечната дружба....

https://lenta.ru/articles/2016/11/29/china_down/
19 Август 2017 14:16
не е фейк, а е отработена. и не тук, а по бнр. и не от кой да е друг, а от дорчето янкова.
19 Август 2017 14:42
Даниле, направо разочарова куп бургазлии, изучаващи китайски, според съседна одая на тема "Бат Бойко води китайски инвеститор"
19 Август 2017 16:48
Аверче,нека си учат китайския...лошо няма ?
Китайските инвестиции са като китайския туризъм. Дейност има,ама полза за домакините няма. Тук,в Питер има и китайски инвестиции в строителството. Водят китайски работници,даже техниката е китайска. Всички плащания стават в Китай или чрез китайски банки. За питерските власти остават разходите по развитие на транспортната инфраструктура. Няма руска фирма която да се е похвалила,че има полза от бизнеса с Китай. Освен продаващите суровини .Руските власти насила присъединяват страната към китайската колесница.
20 Август 2017 13:09
Освен продаващите суровини .Руските власти насила присъединяват страната към китайската колесница.
да обаче какава е алтернативата. Изнасилване от еврогей фашистите. Ужас.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД