×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
Новата инсталация ще плува в езерото Сърпентайн в Хайд парк
Нетаняху пред Путин и Помпео: Иран трябва да напусне Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 385,226,492
Активни 1,603
Страници 72,778
За един ден 1,302,066

Експерти ще решават спорните моменти за Калиакра

 
Експерти от екоминистерството и работни групи ще работят в Каварна по изчистване на спорните точки от Плана за управление на защитената местност "Калиакра". Това стана ясно след среща на екоминистъра Нено Димов с местната общност, предаде бТВ. Екоминистърът обеща, че ще бъде направено и ново картиране на защитените зони, както искат местните хора. То обаче ще се случи след изчистване на спорните въпроси около Плана за управление.
"Проблемът е набъбвал през последните 12 години, още от 2005-2006 година, когато се очертават териториите на екологичната мрежа "Натура-2000". Още тогава е трябвало да бъде воден диалог", каза министърът в началото на срещата, която бе закрита за медиите. По думите му тези 12 години, когато са натрупвани дейности, са пропуснато време. "Затова трябва да видим какви възможности има в днешния ден и в бъдеще. Трябва да намерим решение, което да е приемливо за различните интереси, и, ако постигнем такова решение, ще успея да го защитя", заяви министърът пред местните общности, цитиран от БНТ.
Кметът на Каварна Нина Ставрева съобщи, че вече са създадени четири работни групи с представители на земеделските стопани, рибарите, както и от секторите туризъм и енергетика. Тя също изрази надежда, че ще бъде намерено най-вярното решение за защитените зони в района на Калиакра.
Преди началото на срещата граждани издигнаха пред общината в Каварна лозунгите "Върнете ни парите за закупените земи", "Да на екологията, не на рекета", "Добруджа ви храни, вие я предадохте","Милиони от "Натура" за вас. Кредити и мизерия за нас".
19
1124
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
13 Август 2017 19:49
Премахват се перките, голф игрището, незаконното строителство. Това е реално решението. На хорат им се оставя поминъка и се спира тормозът"бостан по бостан и нива по нива". После се гледа кой каове е направил, картотекирал, предал в Брюксел и т.н. и виновните се съдят те да платят неустойките. А дано, ама надали...
13 Август 2017 19:50
Експерти от екоминистерството и работни групи ще работят

13 Август 2017 19:54
По думите му тези 12 години, когато са натрупвани дейности, са пропуснато време.
През тези 12 години кой е бил министър-председател и коя партия е била на власт през по-голяма част от времето?

13 Август 2017 20:16
Щом има тарифи за туй онуй, може би има и тарифа за експертно мнение. Казано е : който плаща, той поръчва музиката.
13 Август 2017 20:27
Експерти от екоминистерството и работни групи ще работят


Демек ще привлечем нашите пишман учЕни от БАН, да намажат дебела филия.
Апропо, разрешителните за ветрогенераторите ги раздаде Джевдет Чакъров по времето на тройната коалиция и под мъдрия поглед на Станишев.
Тук е ключа за бараката.
Ако се търсят виновни, то те са налице.
13 Август 2017 20:45
Бобъре, Бобъре, чета те и се дива, що за екземпляр си....

Цялата история за Калиакра по дукоменти на МС

Паралелната реалност за Калиакра или #udriNENO
ТОМА БЕЛЕВ·12 АВГУСТ 2017 Г.
Разговаряйки с един приятел, ми каза “Виж какво пише в сайта на Министерски съвет за издадена заповед по чл.19 от ЗБР със забрана за всякакво дейности от март месец тази година, знаеш ли нещо по случая” . И точно защото не знаех реших да проверя какво има в този сайт. И там се откриха интересни неща, например кой и защо налага ограниченията в защитените зони.
През последната седмица проправителствения ПР на свинските медии налага тезата за “лошите еколози”, които срещу много пари, клепат България в Европа за да наложат санкции и строги ограничения, от които да печелят и “добрия министър”, който се опъва на еколозите (#udriNENO) и спасява бедните граждани от техните лапи.
Всъщност е точно обратното. Правителството може да вземе различни решения за изпълнение на съдебното решение - например да премахне 6 ветропарка (93 турбини) и голф игрището, или да ги запази като наложи строги ограничения върху всички останали собственици. И от стенограмата от 19 юли т.г. се вижда, че министър Димов е избрал всички да платим заради седмината нарушители. Това е негово право, но трябва да има и мъжество да защити позицията си, а не да се стоварва отговорността върху БАН и “еколозите”.
Освен това на страницата на МС виждам, че някои министри от всички правителства живеят в някаква паралелна реалност, съобщавайки за дела, които не са се случили, или представяйки желаното за действителност. И за да не съм егоист ще Ви представя документите за да си съставите сами изводите какво са правили правителствата по случая с Калиакра, започвайки от най -скорошните документи със скромни коментари.
Стенограма от ЗАСЕДАНИЕ на Министерския съвет от 19 юли 2017 година

http://pris.government.bg/prin/docu...
БОЙКО БОРИСОВ: Ще помоля Нено Димов да ни запознае с решенията в Брюксел по ВЕИ-тата.
НЕНО ДИМОВ: Имах среща, която беше неофициална на ниво директори и експерти на процедурата за Калиакра.
На Калиакра знаете, че има конфликт между зона „НАТУРА“ и изградени перки, за които България беше подведена под съдебно дело за 600 проекта, а в рамките на седмата процедура успяхме да сведем и сме осъдени за десет проекта. (м.бел. делото е решено на 14 януари 2016 и няма как г-н Димов да е участвал в каквито и да било дейности по него)
От тези десет проекта са реализирани на практика седем и от тези седем ние в Брюксел успяхме да договорим да не се разрушава нищо. В смисъл условието за разрушаване няма да бъде искано от комисията. За съжаление това е максимумът, който може да се направи и ще трябва да издам заповеди в рамките на следващия месец и половина, с които да забраня по-нататъшно строителство в рамките на зоните, които съществуват, а специално ВЕИ-тата, които работят до изграждането на система за рано предупреждение ще трябва да имат режим на работа така, че в периода на миграция на птиците пролетта и есента да не работят. Когато се изгради тази система за ранно предупреждение, към което трябва да бъдат включени всички те отново ще спират, но там вече периода ще бъде определян от реалния прелет на съответните птици.
Оставям настрана, че през последните осем години откакто са построени тези ВЕИ-та няма нито една убита птичка и това не се прие като информация и се настоява за предприемане на тези мерки. ( м.бел. Нямало птичка? Явно лешояда не е птичка. Дали не е тревичка? https://www.spisanie8.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/105-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BE%D1%8F%D0%B4-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D1%8F%D1%82%D1%8A%D1%80e%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80.html)
Естествено ще има всички останали процедури, като план за управление, план за възстановяване на хабитатите, които са нарушени, които вече са с един по-дълъг период от време, но заповедите, които ще трябва да издам ще отнемат права. Ще отнемат права на собственост. В момента ще тече преглед и това къде се препокриват кадастъра, който например казва, че има нива, а там не е нива, а например е хабитат, който е защитен и къде – не, и къде може да се избегне, тоест да се минимизира, но ще има от тези 7600 декара предполагам, че по-голямата част ще бъдат с отнети права, което е възможно да означава искове срещу държавата от тези, които са собственици. (Откога държавата плаща за спазването на законите? Дали г-жа Фандъкова ще плати на всички жители на столицата за ограниченията наложени от Общия устройствен план?)
Днес събирам групата със заместник-министрите от ресорните министерства на земеделието, на енергетиката и на регионалното развитие, което заедно с мен ще бъдат на срещата в петък. В петък викам кметовете от засегнатите райони и бизнеса от засегнатите райони, за да ги уведомя за това, което предстои. Не е въпрос на дискусия, а въпрос на уведомяване, защото ако не предприемем тези мерки ще минем към наказателна процедура и искане за разрушаване на перките, които са в защитената зона. (т.е. или МОСВ наслага кански ограничения на всички или разрушава перките и голф игрището. Кой избра тогава ограниченията за да спаси перките и голфа - не са еколозите явно)
БОЙКО БОРИСОВ: Всъщност аз искам да те поздравя за това, което си постигнал. Защото заплахата от наказателна процедура означава милиони, които трябва да плати държавата и данъкоплатеца. Така, че действай с цялата строгост на закона и с решенията. Имаш нашата подкрепа така, че да се докара докрай.Другото е хем процедура, хем плащане и накрая пак същото.
НЕНО ДИМОВ: Дори по-лошо, накрая ще ни принудят и да разрушим това, което вече е построено.
БОЙКО БОРИСОВ: Така, че съберете ги, обяснете им, покажете им. Това мисля, че е възможно най-компромисният вариант, който комисията ни прави жест според мен. Петкова да ти помогне също с енергетиката и всички, от които имаш нужда и икономиката с теб сядате, обяснявате и действате.
НЕНО ДИМОВ: В резултатите от разговора има едно изречение най-отдолу, че ако изпълним тези условия комисията ще счита, че сме изпълнили съдебното решение. Това фигурира в последната договореност, която имаме. ( т.е. отново виждаме, че МОСВ налага ограничения на всички имоти в зоната, за да спаси 6 ветропарка и едно голф игрище. Отделно виждаме, ч еима писмен документ за споразумението и се чудя какво ли има още в него, че не става публичен?)
Прессъобщение Правителството обсъди временни мерки за защита на района на Калиакра 29 Март 2017

http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0212&n=4107&g=
Министерският съвет разгледа Временни мерки за защита на района на Калиакра, в изпълнение на Решение на Съда на ЕС по дело С-141/14 на Съда на Европейския съюз. С тях се налага временно ограничаване на дейностите в територия на защитената зона „Комплекс Калиакра”.
През януари 2016 г. Съдът на ЕС постанови решение, с което осъди България за нарушаване на европейското екологично законодателство – допускане на действия, които могат да причинят увреждане на видове и местообитания, опазвани в защитените зони в Калиакра.
За изпълнението на решението на Съда на ЕС бе сформирана междуведомствена работна група за анализ и формулиране на необходимите спешни мерки. Министърът на околната среда и водите издаде заповед по чл. 19 от Закона за биологичното разнообразие, с която бе наложена забрана за извършване на действия, застрашаващи местообитанията в района на Калиакра. (Тази заповед липсва в Държавен вестник, къде ли е отишла?)
Съгласно постигнатите с Европейската комисия през ноември 2016 г. договорености, България ще представи до 31.03.2017 г. Интегриран план за управление на трите защитени зони в района на Калиакра. Разработката е дело на екип експерти от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на Българската академия на науките. След представянето му в Брюксел, Планът ще бъде публикуван за обществено обсъждане и всички заинтересовани страни, както и населението в региона, ще могат да представят своите становища. До одобряването на Интегрирания план ще действат Временните мерки за защита. (Отново виждаме, че има договорености между България и ЕК по делото - защо ли ги крият)
Целта на Интегрирания план за управление на трите защитени зони е установяването на трайна регулация и дългосрочна устойчивост на развитието на район Калиакра, като осигури балансирано развитие на регион, без увреждане на уникалните за целия Европейски съюз видове и местообитания. Предприетите от България спешни мерки са акт на изпълнение на съдебното решение и целят предотвратяването на последващи значителни финансови санкции за страната ни. (Колко добре звучи всичко за този план само преди една година)
Прессъобщение : Разширяват се броят и площта на защитените зони за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна 23 Април 2014

http://www.government.bg/cgi-bin/e-...
С над 485 ха се разширява площта на защитените зони за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна в България след като правителството измени съществуващите списъци и добави една нова зона. Разширението на площта се отнася до територията на защитените зони и е резултат от допълнителни теренни проучвания, реализирани от Института за биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН. ( А къде отидоха лошите еколози дето срещу богато заплащане отнели възможността БАН да предложи границите на защитените зони?)
Новата защитена зона е „Девненски хълмове” (297,108 ха). С над 188 ха са разширени териториите на защитените зони „Крайморска Добруджа” и „Комплекс Калиакра”.
Прессъобщение: Създадена е нова защитена зона за опазване на дивите птици 06 Ноември 2013

Правителството създаде нова защитена зона за опазване на дивите птици – „Било”. Тя е с площ 8620,61 ха и се намира на територията на общините Генерал Тошево, Шабла и Каварна. С одобрените днес промени в Списъка на защитените зони за опазване на дивите птици с 5289 ха се разширява и съществуващата защитена зона „Калиакра“. ( Още една зона в района на Калиакра през 2013 година - явно тезите за лошите еколози дето чертали границите на Натура с фулмастер по времето на Станишев не са много верни)
Предложенията са разгледани и приети от Националния съвет по биологично разнообразие. С тях площта на мрежата от защитени зони за птиците става 22,7% от територията на страната при 22,6% сега, а общото покритие на мрежата Натура 2000 в България се увеличава на 34,4 на сто.
Прессъобщение Искра Михайлова: „Южен поток” няма да създаде екологични проблеми в България 02 Ноември 2013

http://www.government.bg/cgi-bin/e-...
Коментирайки казуса „Калиакра”, заради който България е в наказателна процедура, министър Михайлова каза, че едно от първите неща, които е чула от еврокомисаря по околна среда Поточник, е че в Брюксел липсва доверие по отношение на институциите у нас – непрекъснато са поемани ангажименти, които след това не са изпълнявани. Тя изрази надежда страната ни да не бъде осъдена по случая заради предприетите вече мерки – разширяване на зоната „Калиакра”, създаване на нова компенсаторна зона „Било”, издадена заповед за забрана на строителството на територията на разширената зона, изработване на план за управление на зоната по Натура 2000. „През септември комисар Поточник ми каза: „Сега виждам светлина в тунела”, сподели министърът на околната среда и водите. (ха, ама то от 2013 имало заповед за забрана на строителството, защо ли нямаше протести тогава?)
Прессъобщение: Разширяват се броят и площта на защитените зони за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна 30 Октомври 2013

http://www.government.bg/cgi-bin/e-...
С близо 185 хил. ха се разширява площта на защитените зони за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна в България след като правителството измени съществуващите списъци и добави три нови зони. Разширението на площта се отнася до акваторията на защитените зони и е резултат от допълнителни теренни проучвания, реализирани от институтите по океанология и за биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН. ( Пак БАН. Не разбирам къде са зелените НПО дето имали богат хранителен режим с обявяването на Натура 2000 , според г-н Цацаров?)
Трите нови защитени зони са Аладжа банка (669,64 ха), Емона (55 345,28 ха) и Отманли (8,83 ха). От списъка е заличена защитена зона „Острови Св. Иван и Св. Петър”, тъй като става част от зоната „Плаж Градина – Златна рибка”. С близо 130 ха са разширени акваториите на защитените зони „Ропотамо”, „Странджа”, „Галата”, „Комплекс Калиакра” и „Емине – Иракли”. ( Не е само Стнаишев, и Орешарски е)
Добре е, че сайта на Министерски съвет е достатъчен да разбие всички лъжи на правителство, прокуратура и медии. Стига да има кой да чете.
Поздравления за тези, стигнали до тук (Каролев, не си сред тях :-) )
13 Август 2017 20:52
Бобъре, Бобъре, чета те и се дива, що за екземпляр си....

Диви се, колкото си искаш.
На Цеца Секса ветропарка се строеше още 2006г.
Как мислиш става това и кой е дал разрешителното?
И се опитай да бъдеш кратък.
Чаршафи не чета.
13 Август 2017 21:29
Кои от всичките разрешения. Защото тези за присъединяване се издадоха точно в началото на първия мандат на герберите със съответно за целта поставени лица.
13 Август 2017 21:36
Апропо, разрешителните за ветрогенераторите ги раздаде Джевдет Чакъров по времето на тройната коалиция и под мъдрия поглед на Станишев.
Тук е ключа за бараката.
Ако се търсят виновни, то те са налице.


Ко` кАза!!!

Европейския съд е посочил и времето от когато са започнали нарушенията - декември 2009 година. А сега пак повтори по горното, че да се посмеем още.

А ВИНОВНИЯТ си е хем на лице, хем наопъки, както обикновено от осем години насам. Баце се опитва да се прикрива с едно ПРОЕКТО-решение от 2007 на Чакъров.
13 Август 2017 21:43
Европейския съд е посочил и времето от когато са започнали нарушенията - декември 2009 година.

От кога са засекли нарушенията не знам.
Знам, че от 2006 - 2007 започнаха строежите на ветроперките на Калиакра.
България тогава усвояваше парите по проекти от предпресъеденителните договори.
А това е времето на тройната коалиция.
13 Август 2017 21:48
Тъй като темата отново стана актуална в последните дни, публикуваме решението на Съда на ЕС за защитени зони "Калиакра" и "Белите скали".

РЕШЕНИЕ НА СЪДА (трети състав)

14 януари 2016 година(*)

„Неизпълнение на задължения от държава членка — Директива 2009/147/ЕО — Опазване на дивите птици — Специални защитени зони „Калиакра“ и „Белите скали“ — Директива 92/43/ЕИО — Защита на естествените местообитания и на дивите видове — Територия от значение за Общността „Комплекс Калиакра“ — Директива 2011/92/ЕС — Оценка на въздействието на някои проекти върху околната среда — Действие на защитния режим във времето — Влошаване на състоянието на естествените местообитания на видовете и обезпокояване на видовете — Вятърна енергия — Туризъм“

По дело C‑141/14

с предмет иск за установяване на неизпълнение на задължения, предявен на основание член 258 ДФЕС на 24 март 2014 г.,

Европейска комисия, за която се явяват E. White, C. Hermes и П. Михайлова, в качеството на представители, със съдебен адрес в Люксембург,

ищец,

срещу

Република България, за която се явяват Е. Петранова и Д. Драмбозова, в качеството на представители,

ответник,Решение

1 С исковата си молба Европейската комисия иска от Съда да установи, че:

– като не е включила изцяло териториите на орнитологично важните места (наричани по-нататък „ОВМ“ в специалната защитена зона (наричана по-нататък „СЗЗ“ в района на Калиакра (наричана по-нататък „СЗЗ „Калиакра“, Република България не е класифицирала като СЗЗ най-подходящите по брой и площ територии с оглед на опазването, от една страна, на биологичните видове по приложение I към Директива 2009/147/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 30 ноември 2009 година относно опазването на дивите птици (ОВ L 20, 2010 г., стр. 7, наричана по-нататък „Директивата за птиците“, и от друга, на редовно срещащите се мигриращи видове, които не са включени в приложение I, в сухоземната и морската географска зона, в която се прилага тази директива, и поради това не е изпълнила задълженията си по член 4, параграфи 1 и 2 от посочената директива,

като е одобрила проектите „АЕС Гeo Eнeрджи“, „Уиндтех“, „Брестиом“, „Дисиб“, „Еко Енерджи“ и „Лонгман инвестмънт“ на територията на ОВМ в района на Калиакра (наричано по-нататък „ОВМ „Калиакра“, която не е била, а е трябвало да бъде класифицирана като СЗЗ, Република България не е изпълнила задълженията си по член 4, параграф 4 от Директивата за птиците, като е одобрила проектите „Калиакра уинд пауър“, „ЕВН Енертраг Каварна“, „ЦИД — Атлас“, „Вертикал — Петков и с‑ие“ и „Трейшън клифс голф енд спа резорт“ на територията на СЗЗ „Калиакра“, на територията от значение за Общността „Комплекс Калиакра“ (наричана по-нататък „ТЗО „Комплекс Калиакра“ и на СЗЗ в района на Белите скали (наричана по-нататък „СЗЗ „Белите скали“, Република България не е изпълнила задълженията си по член 6, параграф 2 от Директива 92/43/ЕИО на Съвета от 21 май 1992 година за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна (ОВ L 206, стр. 7; Специално издание на български език, 2007 г., глава 15, том 2, стр. 109, наричана по-нататък „Директивата за местообитанията“,

– като не е оценила по подходящ начин кумулативния ефект на проектите „АЕС Гeo Eнeрджи“, „Уиндтех“, „Брестиом“, „Дисиб“, „Еко Енерджи“ и „Лонгман инвестмънт“, които е одобрила на територията на ОВМ „Калиакра“, която не е била, а е трябвало да бъде класифицирана като СЗЗ, Република България не е изпълнила задълженията си по член 2, параграф 1 във връзка c член 4, параграфи 2 и 3 от Директива 2011/92/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 13 декември 2011 година относно оценката на въздействието на някои публични и частни проекти върху околната среда (ОВ L 26, стр. 1) и точка 1, буква б) от приложение III към нея. като е одобрила проектите „Калиакра уинд пауър“, „ЕВН Енертраг Каварна“, „ЦИД — Атлас“, „Вертикал — Петков и с‑ие“ и „Трейшън клифс голф енд спа резорт“ на територията на СЗЗ „Калиакра“, на територията от значение за Общността „Комплекс Калиакра“ (наричана по-нататък „ТЗО „Комплекс Калиакра“ и на СЗЗ в района на Белите скали (наричана по-нататък „СЗЗ „Белите скали“, Република България не е изпълнила задълженията си по член 6, параграф 2 от Директива 92/43/ЕИО на Съвета от 21 май 1992 година за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна (ОВ L 206, стр. 7; Специално издание на български език, 2007 г., глава 15, том 2, стр. 109, наричана по-нататък „Директивата за местообитанията“,

– като не е оценила по подходящ начин кумулативния ефект на проектите „АЕС Гeo Eнeрджи“, „Уиндтех“, „Брестиом“, „Дисиб“, „Еко Енерджи“ и „Лонгман инвестмънт“, които е одобрила на територията на ОВМ „Калиакра“, която не е била, а е трябвало да бъде класифицирана като СЗЗ, Република България не е изпълнила задълженията си по член 2, параграф 1 във връзка c член 4, параграфи 2 и 3 от Директива 2011/92/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 13 декември 2011 година относно оценката на въздействието на някои публични и частни проекти върху околната среда (ОВ L 26, стр. 1) и точка 1, буква б) от приложение III към нея.
Директива 2011/92

5 Съгласно член 2, параграф 1 от Директива 2011/92:

„Държавите членки приемат всички необходими мерки, за да гарантират, че преди да бъдат одобрени, проектите, които биха могли да окажат значително въздействие върху околната среда, inter alia, поради своя характер, мащаби или местоположение, са предмет на изискването за получаване на разрешение за осъществяване и на оценка относно тяхното въздействие. Тези проекти са дефинирани в член 4“.

Има и още. Ама Бобрите чаршафи не четат.
13 Август 2017 21:50
„аз съм прост и вие сте прости...“,
нъл тъй, бобъре?!?
да ама не!
13 Август 2017 21:50
Знам, че от 2006 - 2007 започнаха строежите на ветроперките на Калиакра.

Кога са започнати е едно, тогава не е имало европейската директива от 2009 и ги съдят защото не са ги спрели, а са ги оставили да си ги достроят!!!
13 Август 2017 22:00
„аз съм прост и вие сте прости...“,
нъл тъй, бобъре?!?
да ама не!

Дали си прост не знам, но от изнесеното от Атлантис се вижда ясно, че Чакъров не се е съобразил с един куп закони на европейските директиви.
Ако ще раздиплят чорапа - от Чакъров трябва да се започне.
13 Август 2017 22:53
Чакъров не се е съобразил с един куп закони на европейските директиви

А дали изобщо е трябвало през 2006-2007 година да се съобразява с "куп закони на европейските директиви"?
13 Август 2017 23:30
че Чакъров не се е съобразил с един куп закони на европейските директиви.


Май нищо не си разбрал. През 2007 година, годината, която ние влизаме в съюза, Чакъров прави проекто-решение за Обследване на тези ареали, нещо за което се иска време. Това обаче е за... от правителството на ББ. И не само, но се пренебрегват и нови директиви приети по време на вече управляващия ББ.
13 Август 2017 23:36
както рекох по-горе -
„аз съм прост и вие сте прости“....
14 Август 2017 07:33
времето от когато са започнали нарушенията - декември 2009 година.

Я припомнете свръхекспертите Му от онова време в екоминистерството Му не бяха ли една Нона и една Ивелина, завършила английска филология? Впоследствие втората - най-успешната Му еко- и изобщо министърка? А що я покриха тоз мандат, като беше толку успешна, някой знае ли?
14 Август 2017 09:50
Я припомнете свръхекспертите Му от онова време в екоминистерството Му

Оф, най-добре си спомням, че по онова време финансовото светило Дянков правеше ревизии на предишните министри и в суматохата беше пропуснал да изплати едни 2 милиарда лева. Също така беше пропуснал да ги включи в бюджета на следващата, та се наложи да окраде НЗОК, та от постната му пица остана само мукавяната кутия. То са хиляди нарушения и кражби за милиарди и все другите виновни. Че и безплатен суджук са си похапвали. Когато започна "ромското включване", при Станишев мисля, парите стигаха поне до ниво училище. Наемаха по просветени цигани и им плащаха да следят дали малките циганчета посещават училище. Парите от ЕС отиваха в ромските организации и там те си се оправяха. Сега се оказва, че тези пари не са спирани, но въведените правила са спрени, а парите ги няма. Май и тях, ще ги връщаме. За сега ги спират. Дал "Цанков камък" на прокуратурата, защото не бил "доизкусурен" и пътя до там бил "златен". Но някак си му се изпарило от главата, че той рЕза лентата на откриването, а пътя до там, пак той го строи и орева орталъка, че трябвали много пари. Като е бил недоизкусурен, защо е приел обекта, па и лента рЕза.

Наглост, безсрамие, некадърност и безброй лъжи, лъжи, лъжи и пак лъжи, и всичките обвързани с пладнешки грабежи, това е печалната характеристика на управлението на трифидите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД