:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Мислех да му кажа: "Разкарай се, плужек такъв!", пише в своя книга неуспялата кандидатка за президент на САЩ
Одобрявате ли действиета на вицепремиер Валери Симеонов в морските ни курорти?
Да, категорично
Да, Симеонов е прав, макар и действията му да са груби
Не. Симеонов може и да е прав, но действията му са неприемливи
Не, категорично. Това е недопустим държавен натиск
Нямам мнение
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 344,864,474
Активни 390
Страници 9,281
За един ден 1,302,066

Според президента Законът за съдебната власт не пречи на магистратите

Приетият от парламента Закон за съдебната власт (ЗСВ), който предизвика гнева на партии и неправителствени организации и заради който в петък Съюзът на съдиите заплаши да сезира Европейския съд за правата на човека и Съда на ЕС в Люксембург, не ограничава правата на магистратите. Това обяви в събота президентът Румен Радев, от когото се очакваше да наложи вето върху закона. Той декларира, че "всички очакваме и се надяваме да имаме независими магистрати, но не недосегаеми". Според държавния глава такъв е духът на ЗСВ.

"Това, че ще декларираш в коя организация ще членуваш, не означава, че има забрана за членство", бе категоричен Радев. За връщането на магистратите от ВСС на предишната им служба или на място с този ранг за Радев не е привилегия.

Президентът подмина друг скандален текст, според който магистратите задължително ще бъдат отстранявани от длъжност при повдигане на обвинение за умишлено престъпление от общ характер. Нито коментира, че на отиващия си през октомври състав на ВСС са предвидени кариерни бонуси.
408
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД