:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Пред Печорския районен съд в Киев той отказа да отговаря за престъпления
Шефът на БФС е уверен в преизбирането си на поста
Президентът поздрави бойците, че се връщат с победа
Срокът на обществената поръчка е 4 години, а предметът - "интегрирана логистична поддръжка” на 15 изтребителя МиГ-29
Не се знае кога топлоподаването ще бъде възстановено, но времето се затопля
Дойде време политиците на Прехода да отстъпят, твърди членът на Националния съвет на БСП
СТАТИСТИКИ
Общо 359,848,362
Активни 1,394
Страници 78,408
За един ден 1,302,066

Общините вземат ваучери за 20 000 евро за безплатен интернет

Българските общини могат да получат евросубсидия, за да осигурят безжичен безплатен интернет в паркове, библиотеки, болници, музеи, архитектурни комплекси и т.н. Финансирането е в рамките на европейската инициатива WiFi4EU. За периода 2017-2019 година са предвидени общо 120 милиона евро.

Кметовете трябва да представят проекти за изграждане на WiFi мрежа, за да получат ваучери, равностойни на 20 000 евро, обясниха от Министерството на транспорта (МТИТС). Възможно е две или повече общини да се коалират и да представят общ проект. Безвъзмездната помощ ще покрива разходите за оборудване и монтаж.

Министерството започва разяснителна кампания, за да запознае представителите на местните власти с условията за кандидатстване и финансиране. Първият информационен ден за представяне на WiFi4EU е 22 август, от 9,30 в Дома на Европа в София. Всички кметове са поканени.

В рамките на информационния ден ще бъде представен и проектът "Изграждане на ГИС базирана електронна платформа "Единна информационна точка". Той е основата на електронното управление.498
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД