:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Пред Печорския районен съд в Киев той отказа да отговаря за престъпления
Шефът на БФС е уверен в преизбирането си на поста
Президентът поздрави бойците, че се връщат с победа
Срокът на обществената поръчка е 4 години, а предметът - "интегрирана логистична поддръжка” на 15 изтребителя МиГ-29
Не се знае кога топлоподаването ще бъде възстановено, но времето се затопля
Дойде време политиците на Прехода да отстъпят, твърди членът на Националния съвет на БСП
СТАТИСТИКИ
Общо 359,848,277
Активни 1,397
Страници 78,323
За един ден 1,302,066

Прокурор Борисов отново е тук

Искате прости отговори на сложни въпроси – няма проблем, чуйте премиера
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Превъплъщенията на Бойко Борисов са според случая.
Публичните образи на Бойко Борисов непрекъснато се менят. По-точно въртят. Като столичен кмет бе Бойко Обвинителя, който зад всеки храст изнамираше виновния Станишев. После стана Възмездителя, който се саморазправя с тройната коалиция и вкарва всички "лоши" в затвора. Смени го Строителя - гради родината тъй, както и Тодор Живков не го е правил. При втория си кабинет бе Балансьора - лавираше между многото крилца на Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт. Със старта на третото правителство и предстоящото домакинство на България като председател на ЕС се превъплъти в Борисов Международника - носи хабер на Ердоган от Меркел, развива Западните Балкани, чертае бъдещето на Македония... Обаче настане ли проблем, опре ли ножът до кокал, пак е обвинител.

В последните седмици наблюдаваме точно това. "Прокурор Борисов" е в стихията си. Колкото по-сочни са пледоариите му, толкова повечепод килима се замитат неговите отговорностиА "изнамерените доказателства" са такива, каквито винаги са били - подходящи за детска анимационна пиеса.

Ето, настанаха нерешими проблеми с Калиакра - хоп, виновник е тройната коалиция. "Развитието на ситуацията е резултат от недалновидни и неправилни управленски решения, взети от тройната коалиция и министър Джевдет Чакъров", възвести правителствената информационна служба. Има истина в твърдението, но е налице и спестена. Всъщност Борисов много се радваше досега на случващото край Калиакра, вкл. на ветрогенераторите и голф комплекса, заради които ЕК осъди България. "Ако може цялата държава да е с вятърни перки, щях да го направя. Като отидеш в Северна България и все едно вечер си в приказките - червените лампички светят, стотици хиляди перки се въртят", каза той през 2010 г. Година по-късно лично преряза лентата на голф комплекса, макар сега да не се сеща къде е.

В Девня цъка екологична бомба, старият завод "Полимери" е руина, не работи. Кой е виновен? "Историята на прехода, криминалната приватизация", твърди Борисов. Пак вярно твърдение, и отново недовършено. "Историята на прехода" не свърши с появата на Борисов на политическия небосклон, а продължи с нея. Борисов е министър-председател 7 от последните 8 години. Ако толкова много вземаше присърце проблемите на Девня, и с екологията щеше да се справи, и да раздаде справедливост за престъпната приватизация. "Виновните ще си го получат", каза той преди седмица в градчето. Каква ирония, същото казваше всеки ден под път и над път в периода 2009 г. - 2010 г. Виновните не си го получиха.

А какво се случи около кашата с НДК? Там незнайно как отговорно излезе служебното правителство, управлявало кратко между "Борисов 2 и 3". Обвиненията не бяха отправени от премиера, а от негови съпартийци. Но какво направи самият той? Пак избяга от отговорност, отрече да е покровителствал случващото се, защото... от "години не се съм се чувал" с Мирослав Боршош. А въобще следва ли да се чуват, за да покровителства? По-интересно е дали с друг член от кабинета "Борисов 2" се е чувал и виждал Боршош и това да е в пряка връзка с лошото управление на НДК. Например с един бивш вицепремиер? Лидерът на ГЕРБ обаче избягва тази тема. Всъщност още в аванс, малко след като спечели и тези избори, Борисов оневини партията си за провали в европредседателството,намирайки грешник за всички минали, настоящи и бъдещибеди. "Те искат да няма председателство", каза той по адрес на БСП, а гневът бе провокиран от... отказа на социалистическата партия да "телепортира" Деница Златева като министър по председателството от служебния в неговия кабинет.

Добре че страстите около урановата вода в чешмите лека-полека се успокояват. Защото и по този въпрос Борисов намери виновник - БКП и уранодобива през годините на тоталитаризма.

Всичко това не е нов сюжет в политиката. За да търпят едни политици, хората следва да мразят други. У нас например за левите среди виновни за несгодите са неизменно или Филип Димитров, или Иван Костов. Отделно от това Борисов има огромни артистични заложби (известен факт), нормално е да ги ползва. Случващото се обаче опровергава констатациите на наблюдатели, че колкото повече трупа стаж в управлението, толкова повече той се стреми да влиза в образа на белобрад старец, от когото се лее кроткостта и мира на вечното познание. Обратното е - "прокурор Борисов" му енужен за почти всеки проблем във вътрешен план.А скоро го видяхме и в още една позната роля. "Загубихме ги (за президентските избори - бел. авт.), защото не искахме да ги спечелим" рече той. Така се яви позабравеното ербап момче, което печели, когато губи дори.

Всичко това е нужно на Борисов не заради риск от падане от власт. Власт се губи при алтернатива, такава засега няма. Нужно му е, за да дава прости отговори на сложни въпроси. И да бяга от лични вини. Но колко ли дълго ще се оправдават с него и следващите управляващи, когато той един ден падне от власт?
Христо Комарницки
Дори и някой в ГЕРБ да бъде хванат в крачка, сигурно пак злите сили ще са виновни на Лидера
11
5835
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
13 Август 2017 21:14
Толко анализ на нещо, подходящо за детска анимационна пиеса...
13 Август 2017 21:47
За автора и статията
13 Август 2017 22:15
Комплименти за автора Николай Иванов. Дано това да му е истинското име, а не ... псевдоним „творчески”. Правдиво и точно. Всички ние знаем, че Бащицата Български (ББ) е хамелеон. Не само политически. Това е по-скоро комплимент. Защото го може – не само в политиката. Неговото най-отвратително качество е друго – липса на лоялност към хората около него. Той предава с лекота хората, които вербува. „Прелъстени и изоставени” от Бащицата са много бивши и настоящи „функционери”. Независимо от техния ранг и „величие”.
13 Август 2017 22:20
... но пък същевременно обича да храни помияри, стига да му лижат ръката или каквото там им е подал за лизане. Цяло Екоравновесие е при него. На телешки пържолки.
14 Август 2017 07:54
Автора, като войник явно е бил в леката кавалерия, просто изпълнява поръчки, но толкова и може! При ситуацията в България, а именно липса на функционираща правосъдна система и Господ да дойде, нищо не може да промени. Не, че ББ е стока ама да му се приписва всичко лошо е доста пресилено и започва да омръзва. За едно е прав кавалериста и това е най-голямата ни беда, че ББ няма кой да го смени, това е положението, до там я докараха червенотиквеничковчетата!
14 Август 2017 08:21
По-внимателно с въпросите , да се мисли за здравето на човека е далеч по-важно...
14 Август 2017 10:08
Б.Б. вече е рекордьор по бягане от отговорност. Браво на автора много точно го е описал.
14 Август 2017 10:14
На такъв мат'рял,такъв бащица !
14 Август 2017 10:31
Не, че ББ е стока ама да му се приписва всичко лошо е доста пресилено и започва да омръзва
не съм видял в статията да му се преписва всичко лошо. Статията е, че Борисов преписва всичко лошо на другите - най-вее на БСП. Това му е стар похват. "Ние ги хващаме, те ги пускат". Той винаги трябва да е в бяло, сред говната дето е затънало правителството му и дето той трябва да изрине.
14 Август 2017 12:28
А не е ли нормално да му се приписва всичко лошо? Все пак управлява 7 от последните 8 години. Ако искаше да прави нещо добро или да промени вече направените лоши неща, да го беше направил!
14 Август 2017 13:19
някой във форума отдавна го беше нарекъл булката-беглец...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД