:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Този път бе променен текста на декларацията, която работодателите ще трябва да подават и която бе пусната миналата седмица
Той е един от верните хора на президента и в момента е негов съветник по военна сигурност
Мариана Коцева става статистик №1 на ЕС, а Андрияна Сукова ще е зам.шеф на Генерална дирекция "Заетост"
СТАТИСТИКИ
Общо 369,465,507
Активни 1,895
Страници 117,383
За един ден 1,302,066

Балчик посреща артисти от Балканите

„Виа Понтика” показва топзаглавия от професионалните сцени
Снимка: Иван Дончев
Веселин Ранков убедително влиза в кожата на Молиеровия Оргон.
От 10 до 20 септември в Белия градЗа първи път на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика" ще бъдат показани както спектакли, представящи работата на обучаващи се бъдещи артисти, така и знакови заглавия от професионалните сцени. Програмата на десетото юбилейно издание, което ще се състои от 10 до 20 септември в Балчик, включва постановката на Красимир Спасов "Тартюф", част от афиша на театър "Българска армия". Ролята на Дорина в комедията на Жан-Батист Молиер донесе на Гергана Плетньова "Икар 2017" за поддържаща женска роля. За Плетньова ролята й е сякаш втора кожа - така й лепва характерът на устатата слугиня.

В Белия град публиката е поканена още на пиесата "Името" от Матийо Делапорт и Александър дьо ла Пателиер, отличена с "Икар" за най-добър спектакъл (Сатиричен театър "Алеко Константинов"). В постановката, дело на режисьора Здравко Митков, се подлагат на изпитание не само устоите на дома, но и класическите ни представи относно фундаментални теми, касаещи човешките взаимоотношения. Като надниква в светая светих на персонажите, зрителят става свидетел как и най-здравата връзка между хората - майка и дъщеря, брат и сестра, приятели - познава предели. В образите са Николай Урумов, Михаил Билалов, Ана Вълчанова, която бе номинирана за превъплъщението си с "Икар" за поддържаща женска роля.

Сред акцентите е и представлението "Зорба гъркът", базиращо се на безсмъртната творба на Никос Казандзакис и едноименната лента на Михалис Какоянис. Режисьор на спектакъла, част от репертоара на ДТ "Йордан Йовков" - Добрич, е Стефан Спасов, а на сцената се вихрят Красимир Ранков, Владимир Трендафилов, Стефан Сърчаджиев и други.

Сред заглавията, с които ще се представи НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", е и "Театрален концерт". Присъстваме на семеен спектакъл, в който въображение, хумор, лирика се преплитат, за да пресъздадат на сцената визуални театрални решения, родени от настроението на музиката.

Студентите от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Актьорство за драматичен театър", посрещат публиката на пиесата "Държавните липи" от Ст.Л. Костов, действието в която протича в едно малко село.

Освен театрални представления програмата включва изложби, концерти, прожекции на късометражно студентско кино - филми от дванадесетото издание на Cilect Prize* 2017.

Тази година в рамките на фестивала ще се изявят по-голям брой артисти, отколкото миналата - над 200 талантливи актьори, художници, музиканти от България, Черна гора, Румъния и Сърбия. За пръв път към младежкия форум ще се присъединят възпитаниците на Университета в Ниш от Факултета за изкуства.

----

* The Cilect Prize е първата по рода си награда, присъждана на студентски филми от цялата общност на училищата - пълноправни членове на Cilect (Световна асоциация на най-престижните училища за кино и телевизия).

Снимка: Елена Ненкова
В "Име" се съдържа лек попарт елемент.
397
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД