:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 364,668,696
Активни 1,729
Страници 46,328
За един ден 1,302,066

Електронните игри може да станат олимпийски спорт през 2024 г.

Оргкомитетът на олимпийските игри в Париж `24 обмисля да вкара електронните игри в програмата си. Френската столица още не е обявена официално за домакин, но това ще стане на сесията на МОК другия месец.

Един от шефовете на комитета за кандидатурата на Париж - Тони Естанже, обясни, че видеоигрите не може да бъдат пренебрегвани и трябва да се помисли дали да не бъдат вкарани в олимпийската програма. Той ще се срещне с представители на МОК, както и на международни организации по електронни игри.

"Трябва да погледнем този въпрос, защото не може да си кажем само: "Това не е за олимпиада". Младите се интересуват от такива игри. Нека видим за какво става въпрос, нека да се срещнем с тях, да видим дали ще намерим мостове между нас. Мисля, че ще е интересно да обсъдим въпроса и да разберем защо тези игри имат толкова голям успех. МОК ще има последната дума дали да ги включи в програмата", каза Естанже.
446
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД