:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Българският тенисист ще бъде №9 в света от понеделник, независимо от последния мач в Синсинати
Одобрявате ли действиета на вицепремиер Валери Симеонов в морските ни курорти?
Да, категорично
Да, Симеонов е прав, макар и действията му да са груби
Не. Симеонов може и да е прав, но действията му са неприемливи
Не, категорично. Това е недопустим държавен натиск
Нямам мнение
Резултати
Протестиращи разрушават паметник на военен от силите на Конфедерацията в град Дърам, щата Северна Каролина
СТАТИСТИКИ
Общо 344,333,595
Активни 303
Страници 12,124
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Затишие

Между земята и морето - война!

Битката е за децибели, освен ако не става дума за парцели. Петък срещу събота Валери Симеонов инвазира няколко нощни клуба в Слънчев бряг и оптимизира звуковата хигиена на курорта (виж и съседната дописка).

По всичко изглежда, че тонрежисьорът на Черноморското крайбрежие ще се бори храбро и упорито ("24 часа"): "Вицепремиерът в нощна акция. Валери Симеонов обеща война за тишината в Слънчев бряг".

В битката за нощен покой на известния с консерватизма си курорт са позволени и съмнителни средства, тип мутренски - на диджея в едната дискотека полицаите му конфискували и лаптопа - за по-сигурно. Дали е законно - после ще му мислим, важното е на момента да се задоволи Повелителя на крайбрежното затишие.

"Стандарт" съобщава новината агиткаджийски, отново с изискани лексикални единици: "Закопчан" диджей и иззета уредба на Слънчака". "Стандарт" приглася и на другото черноморско страшилище: "Министър Ангелкова нареди смяна на опасни скъсани чадъри". Зачетохме дописката и ни направи впечатление, че мерките на Ангелкова са всъщност повече в проект: "На концесионера ЩЕ бъде разпоредено незабавно... Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване..." - в такива наклонения са цитираните думи на самата Ангелкова. Ценното тук е сериозният тон на изложението - представяме си лицето на Ангелкова и нейното излъчване на човек, изпълнен със съдържание.

"Телеграф" също отразява движенията на децибелоукротителя: "Валери Симеонов затвори бара на Божо Кравата. Закопчаха диджей Станчо, не си дал техниката на полицаите".

Не можахме да намерим из уикендовата преса сведения за активността на Николина Ангелкова на плаж "Корал", където тя, ескортирана от полиция и други официални лица, се бори с няколко палатки и тараши включително детските кошчета.

Чудим се кой от двамата черноморски активисти ни е по-симпатичен.
584
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД