×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,831,952
Активни 1,211
Страници 127,421
За един ден 1,302,066

Уран има и във водата в пъромайското село Брягово

 
Констатирано е наднормено наличие на уран във водата в село Брягово, община Първомай. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ), цитирани от Дарик радио.
Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за използване за питейни цели и за приготвяне на храна. Водата може да се използва само за хигиенни цели. За предприемането на тези задължителни мерки е уведомен кметът на село Брягово, посочиха от регионалната здравна инспекция. Резултатите от взетите проби са потвърдени от Националния център по радиобиология и радиационна защита.
Все още водата в другите три села – Пъдарско, Драгойново и Караджалово, в която също бе открито наднормено съдържание на уран, не може да се използва за пиене и готвене. Жителите на всички четири засегнати села се снабдяват с вода с помощта на водоноски. Извършва се зачестен контрол и се проследява дали стойностите на уран се понижават или се задържат константни.
За завишени нива на уран във водата на двете пловдивски села – Пъдарско и Драгойново бе съобщено в края на месец май, а за село Караджалово – в края на месец юни. През юли уран във водата бе открит и в Хасково.
17
826
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
12 Август 2017 16:32
Освен жителите на засегнатите селища да преустроят центрофугите на пералните си и да започнат да обогатяват въпросния уран. Такова природно благо не бива да отива зян
12 Август 2017 16:35
Готови сме за електромобилите
12 Август 2017 16:51
Това е в следствие на много напредналите опити на Бай Тошо и другите бивши овчари да добиват уран, с методи от каменната епоха. Уран и особено Радон има винаги, даже в домовете ви, въпроса е каква е специфичната активност. Това за съжаление не става ясно, важно е само да се обяви ефективно. Дано дойде ъпдейт по темата.
12 Август 2017 16:54
Само да добавя,че УРАН не значи само радиация.....той е и токсичен
12 Август 2017 16:55
Е добре, че беха теа от Регионалната здравна инспекция.
Инак, вода с уран са пили от памтивека. И нищо им нема...
12 Август 2017 17:14
>>><<<
Така е щурец, пили са от памтивека, но сега се намерил някой да измери, и дръж, ох-та-лле-ле!
Нормите за тези нокси садоста относителни и нормално се окръгляват до някакви числа...После всяко превишаване се счита за
"ПРЕВИшАВАНЕ" * и никой не поема отговорността да каже - абе хора, тук има известно завишаване, дайте да намерим някакво решение в най-близко време! Но не, те ще мъкнат вода с водоноски ще се правят на ЗАГРИЖЕНИ докато водоноските карат и има кой да ги плаща.Те така, те!
______
* И дума не става колко е превишаването и от кога е това ретроспективно погледнато...
Ами натриевия нитрит в луканки и суджуци често е превишен, но не ги бракуват....
12 Август 2017 17:32
* И дума не става колко е превишаването и от кога е това ретроспективно погледнато...

И дума не става за кой точно изотоп става въпрос.
По темата с паниката е компетентна другарката Нинова...
12 Август 2017 18:36
ако смъкнат още нормата еврогейците, цялата територия ще светне.
не се е променила концентрацията, едни меки китки живеят в паралелна реалност в брасълс, а ние им сърбаме радиоактивните... таквоз.
глей ти, павката морозов бил експертин и по радиоактивните въпроси...
12 Август 2017 18:42
Един от много начини да намалят населението!

България без българи – мисията приключена


България е на първо място в света по смъртност на населението с 15,3 промила през 2015 г., като смъртността е около 112 000 души на година, а раждаемостта е 62 000.

Това означава, че България е и с най-големия отрицателен естествен прираст в света, което е дори по-страшно и от най-високата ни световна смъртност.

Съчетанието на двата показателя дава контурите на най-страшната катастрофа в историята на България – демографската.

Според официални данни населението в България към юли 2016 г. е 7 144 653 души, но реално са с 1,3 млн. по-малко, т.е. под 5 млн.


Реално ситуацията на България е екстремният израз на онова, което се случва с повечето източноевропейски нации.

Защо депопулацията е така характерна именно за Източна Европа? Защото този процес е най-характерен за неоколониализма, в който тези държави попаднаха след 1990 г.

В страните от Източна Европа жизненото равнище се държи на ниско равнище, което увеличава смъртността, намалява раждаемостта, принуждава новите европейци да стават доставчик на гастарбайтери да мият дебелите задници на западноевропейците, да стават пазачи, келнери, градинари, санитари и прочее слуги. Сега се въвежда "без визи" за украинците, които обещават да бъдат още по-добри миячи на задници и тоалетни

Така се решава още един въпрос – пълното откъсване на Източна Европа от Русия. На второ място, в Източна Европа вече няма нищо полезно за паразитиране, освен евтината работна сила. На трето място, процесът на депопулация е стимулиран от глобализирането, което превръща Източна Европа в демографска пустиня. На четвърто място, тази територия се "чисти" за всеки случай, ако настъпи геофизическа или климатична катастрофа и се появи необходимостта от масово преселване от Запад на Изток. На пето място, за западните паразити е необходимо да унищожат навреме цивилизационния идеологически, икономически и религиозен конкурент. А конкурентът на умираща Европа е само един – Евразия. и тъй като Източна Европа винаги е била естествена зона за влиянието на Русия, съответно е необходимо депопулиране на тази територия.

Най-унищожената страна е България, в която е постигната целта "България – без българи". Мисията приключена.


България е заличена от мафията държава – демографски, териториално, икономически, културно, образователно, религиозно.

България беше изпратена в световните гробища на историята. Нация, устояла 13 века, беше унищожена.

"Мисията – изпълнена". "България – без българи" – докладва мафията на своите англосаксонски ционистки господари, които обаче никога не оставят следи за своите престъплиния и в близко време ще ликвидират и тези мафиотчета, начело с един селски бандит.

Единственият шанс за реанимиране на трупа на България е да се опита да събере сили, за да мине през оздравителна гражданска – война народът срещу мафията.

Гражданската война е начин за изрязване на спукания цирей на назрелите проблеми когато няма други методи за неговото отстраняване и когато методът на насилието се оказва най-прост.

България е на прага на гражданска война. Това е последният й шанс да излезе от ковчега на историята.


Натисни тук
13 Август 2017 14:52
България е заличена от мафията държава – демографски, териториално, икономически, културно, образователно, религиозно.

България беше изпратена в световните гробища на историята. Нация, устояла 13 века, беше унищожена.

"Мисията – изпълнена". "България – без българи" – докладва мафията на своите англосаксонски ционистки господари, които обаче никога не оставят следи за своите престъплиния и в близко време ще ликвидират и тези мафиотчета, начело с един селски бандит.


Да ама тая мафия и мизерията я докараха другарите червенушковци. Всички олигарси, магнати и бизнесмени станаха богати с партийни пари. Едно време бай Тошо даваше заплати по 60 долара, държеше хората на режим на тока и по магазините в провинцията зареждаха месо един път в месеца. Ти си седнал да ми пишеш сказки тука. Всичко тръгва от комунизма и управлението на бившите овчари. Ако през 1980 нямаше шмайзери и бодлива тел на границата, половината България щеше да се изсели в миг.
Тия твойте сказки може да ги разказваш на някой набор 2000.
13 Август 2017 15:05
Да ама тая мафия и мизерията я докараха другарите червенушковци.

и що другарите от сащ ги насърчиха и им помогнаха да го сторят?
13 Август 2017 15:23
и що другарите от сащ ги насърчиха и им помогнаха да го сторят?

Щото са продажници.
13 Август 2017 15:24
и що другарите от сащ ги насърчиха и им помогнаха да го сторят?

Другарите от САЩ ни пратиха съветници, както и на Унгария, Чехия,Полша и Словакия. Последните обаче, направиха това което им казаха, а ние сизназначихме милионери и правихме приватизация с крадени пари. За това сме и в 10 - глуха. Анадъмо другарю дежурен?
13 Август 2017 15:27
Впрочем моделът най-вероятно беше спуснат от братския Съветски съюз.
Във всеки случай приликите бяха поразителни.
13 Август 2017 15:30
Другарите от САЩ ни пратиха съветници, както и на Унгария, Чехия,Полша и Словакия. Последните обаче, направиха това което им казаха, а ние сизназначихме милионери и правихме приватизация с крадени пари. За това сме и в 10 - глуха. Анадъмо другарю дежурен?

другарю морозчик, другарете от сащ не дават никому да шукне извън волята им, да ти е минавало през главицата, че нашите червени другари го направиха с помощта, а не въпреки американските другари?
Ако не ти е минавало, не е лошо да обмислиш тоя вариант.
13 Август 2017 16:17
другарю морозчик, другарете от сащ не дават никому да шукне извън волята им, да ти е минавало през главицата, че нашите червени другари го направиха с помощта, а не въпреки американските другари?


А защо същото го няма в Чехия, Унгария, Словакия, Полша. Защо там стандарта е в пъти по-висок? Не е зле да влагаш 5 секуни мисъл преди да пишеш по опорните точки.
13 Август 2017 20:25
А защо същото го няма в Чехия, Унгария, Словакия, Полша. Защо там стандарта е в пъти по-висок?

щото целите на другарете са различни, затова
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД